Alarmsysteem Abus

Alarmsysteem AbusWat is alarmsysteem Abus? Het is de ergste nachtmerrie van iedereen; een inbreker die zomaar door jouw spullen heen zoekt. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen over gaan tot de aanschaf van een alarmsysteem. Veel alarmsystemen werken met één of meerdere sensoren waarmee kan worden beveiligd tegen ongewenst bezoek. Het hang en sluitwerk in een woning is dan een tweede beveiliging tegen inbraak. Abus, een merk wat iedereen kent via de sloten die onverwoestbaar zijn, heeft een alarmsysteem wat deze beide zaken met elkaar combineert. We hebben het over sloten die net wat meer bieden aan jou waardoor je veiliger woont.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Slimme sloten die jou helpen

De sloten van Abus kunnen worden aangesloten op een alarmsysteem. Doordat er bij een inbraak druk wordt uitgeoefend op het hang- en sluitwerk treedt het alarmsysteem in werking. Op je smartphone krijg je een melding met videobeelden dat er een inbraak bij jouw huis gaande is. Deze slimme sloten hebben uiteraard een paar karakteristieken en daarnaast hangt er ook een prijskaartje aan. We informeerden voor jou naar de diverse sloten die er te koop zijn en naar de diverse alarmeringsmogelijkheden die Abus levert bij dit systeem. Onze bevindingen, inclusief de prijzen, vind je in dit artikel.

Verdere mogelijkheden van Abus alarmsysteem

We hadden het tot nu enkel over het alarmsysteem van Abus bij een inbraak. Het hang- en sluitwerk van Abus heeft echter meerdere protectiemogelijkheden die in het alarmsysteem kunnen worden geïntegreerd. Denk bijvoorbeeld aan een alarmering bij rookontwikkeling via een rookdetector die op het draadloze alarmsysteem wordt aangesloten. Je mag echter ook denken aan bijvoorbeeld de waterdetector. Daardoor kan je voorkomen dat er waterschade optreedt aan jouw huis.

De prijzen van het Abus alarmsysteem

We informeerden bij de leverancier van Abus naar de consumentenprijzen van deze slimme sloten. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor pakket koop je Wat zit er in het alarmpakket Prijs (inclusief montage door gecertificeerde monteur)
Abus secvest systeem Controlekast voor Abus hang- en sluitwerk met ingebouwde beveiligingsmodule Tussen 340 en 360 euro
Abus Secvest basisset Basisstation voor Abus hang-p en sluitwerk met ingebouwde beveiligingsmodule, draadloze bewegingsmelder, draadloos magneetcontact, draadloze afstandsbediening met status weergave en Proximity chipsleutel Tussen 675 en 725 euro
Abus Secvest touch basisset Het basisstation van Abus in een touch uitvoering zonder extra componenten. Tussen 400 en 450 euro
Abus Secvest slot Slot naar wens voor beveiliging van een raam of deur Tussen 150 en 279 euro
Abus Secvest beveiligingscamera Camera die je aansluit op de Abusalarminstallatie Tussen 170 en 250 euro

 

  • Als je het liefste een compleet startpakket koopt. Wil je het liefste gelijk een compleet startpakket om de beveiliging van de belangrijkste toegangspunten van je huis mee in orde te maken, dan doe je er verstandig aan om een basisset te kopen. Je hebt een voordeel op de aanschaf van de sloten en de contactpunten. Je kan de basisset naar behoefte verder aanvullen.
  • Als je zelf een pakket wil samenstellen. Wil je liever zelf een alarmset samenstellen, dan koop je een basisstation wat je zelf aanvult met meerdere sloten en contactpunten. Je bepaalt dan zelf hoeveel je voor de totale alarminstallatie kwijt bent.

Hoe is de prijs bepaald

Hoeveel je betaalt voor een alarminstallatie van Abus bepaal je voor een groot gedeelte zelf door een aantal keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat voor ramen en deuren heb je. Bij het alarm en het slot wat je op een raam of deur zet is het goed om eerst te kijken naar het type raam of deur wat je hebt. Het type raam of deur bepaalt het soort slot wat je moet monteren, en elk soort slot heeft zijn eigen prijsklasse. Dat kan beginnen bij 150 euro, maar het kan oplopen tot 279 euro.
  • Hoeveel alarmpunten wil je. Het aantal alarmpunten wat je in je huis wil hebben bepaalt voor een heel belangrijk deel de kosten van de alarminstallatie. Je betaalt immers een bedrag per magneetcontact of per slot. Hoeveel alarmpunten je nodig hebt is afhankelijk van het aantal bewegende delen in ramen en deuren aan de gevel van je huis.
  • Aanvullende modules. Je kan er altijd nog voor kiezen om aanvullende modules te laten plaatsen op je Abus alarmsysteem. Denk bijvoorbeeld aan een terugkoppeling naar een meldkamer of aan een deurspion die je gelijk vertelt wie er aan de voordeur staat. Het zijn allemaal extra opties die jouw huis veiliger maken, maar die ook de prijs enorm bepalen.

Besparen op je Abus alarminstallatie

Op je Abus alarminstallatie kan je besparen op de volgende manieren:

  • Doe de installatie zelf. De Abus alarminstallatie wordt geleverd inclusief de installatie door een erkend en gecertificeerd slotenmaker. Je kan deze installatie eventueel zelf doen wanneer je er genoeg handigheid mee hebt.
  • Vraag om vermindering van je premie. Je kan bij jouw inboedelverzekeraar vragen om vermindering van je verzekeringspremie. Zo verdien je maandelijks een klein deel van je uitgave terug.
  • Koop een basispakket. Koop je een compleet basispakket, dan ben je goedkoper uit dan wanneer je een basisstation met alle losse componenten koopt.

Ga voor de beste deal

Koop je een Abus alarminstallatie, ga dan voor de beste deal en vraag eerst offertes op. Dat doe je met deze knop. Zo weet je gelijk welke leverancier voor jou de beste deal heeft voor een dergelijk alarmsysteem.

Vergelijk lokale alarmspecialisten:

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen. Vergelijk altijd voordat je koopt. Vul hieronder je postcode in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30% op de kosten.