Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem glasbreukmelderAlarmsysteem glasbreukmelder kopen? Hoeveel technieken inbrekers ook mogen gebruiken om jouw huis binnen te komen; de meest gebruikte techniek is nog steeds het inslaan van een ruit. Het is dan ook niet voor niets dat een glasbreukmelder een veelgebruikt systeem is om een huis te beveiligen. Glasbreukmelders zijn er in meerdere soorten en maten. We hebben er een paar onder de loep genomen.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

De losse glasbreukmelder

Wil jij in je huis enkel je ramen en deuren in de gevel beschermen tegen inbraak via glasbreuk, dan kan je volstaan met de aanschaf van een losse glasbreukmelder. Je koopt deze bij een willekeurige (web)winkel waarna je ze op je glas plakt. De melder kan extreem dun zijn waardoor je deze zelfs op bijvoorbeeld een schuifpui kan plaatsen. Door het plaatsen van meerdere van deze glasbreukmelders ben jij beschermd tegen inbraak via een ingeslagen raam.

De glasbreukmelder die onderdeel uitmaakt van een alarmsysteem

Heb jij meerdere componenten van een alarmsysteem in je huis, dan zal je liever een glasbreukmelder kopen die je kan aansluiten op dit systeem. Je koopt in dat geval doorgaans geen losse melders die je als een sticker op je raam kleeft, maar magneetsensoren. Deze sensoren kunnen op bewegende delen van je raam en op je deur worden geplaatst. Ze zijn zo gevoelig dat ze ook trillingen in je raam door glas wat kapot wordt geslagen voelen. Op dat moment treedt jouw alarmsysteem in werking waardoor de politie gewaarschuwd kan worden.

Voor- en nadelen van een losse glasbreukmelder

Voordelen Nadelen
Goedkoop Je hebt er veel nodig
Makkelijk te plaatsen Werken op een batterij die je geregeld moet controleren
Doeltreffend Duidelijk zichtbaar voor inbrekers
Makkelijk uit te breiden wanneer je een verbouwing hebt waardoor je meer ramen of deuren krijgt Geen hard alarm door het hele huis heen, en gen mogelijkheid voor aansluiting op meldkamer.

 

Voor- en nadelen van een glasbreukmelder in een alarmsysteem

Voordelen Nadelen
Doeltreffend: onraad is gelijk gedetecteerd Je hebt geen beeldmateriaal tenzij je ook een camera inzet
Draadloos te monteren Batterij moet geregeld worden gecontroleerd. Bij een alarmsysteem via een leverancier kan je hier een contract voor afsluiten.
Uit te breiden via losse componenten Niet elk goedkoop systeem biedt de losse aanvullende componenten aan. Anders ben je duurder per stuk uit.

Hoeveel kost een glasbreukmelder bij een alarmsysteem

Koop je een alarmsysteem wat bestaat uit glasbreukmelders, dan ben je daar een redelijk laag bedrag voor kwijt. We zetten in het prijsvergelijkingsschema ook de prijzen van een compleet laag geprijsd alarmsysteem met meerdere magneetsloten als glasbreukmelders.

 

Wat voor beveiliging koop je Los component, totale set of losse standalone melder Te koppelen aan meldkamer ja/nee Prijs
Set deur- en raamalarmen (magneetsloten) met sirene Set standalone melders Nee Tussen 20 en 35 euro
Losse glas-breuk sensor alarm Standalone melder Nee Tussen 8 en 25 euro
Glasbreukalarm Honeywell Component voor bestaande alarminstallatie Ja Tussen 70 en 80 euro
Glasbreuk- en bewegingsmelder Jablotron Component voor bestaande alarminstallatie Ja Tussen 35 en 39 euro
Magneetslot Component voor bestaande alarminstallatie Ja/nee, afhankelijk van merk Tussen 35 en 75 euro
Complete beveiligingsset van bijvoorbeeld Elro met bewegingsmelders en glasbreukmelders Totale set Nee Vanaf 199 euro
Complete set van bijvoorbeeld Jablotron met bewegingsmelders en glasbreukmelders Totale set Ja Vanaf 695 euro

Hoe komt de prijs van een glasbreukmelder tot stand

Hoeveel jij betaalt voor een glasbreukmelder hangt af van een aantal keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Zelf installeren of laten installeren. Een losse standalone glasbreukmelder kan je prima zelf installeren door deze als een sticker op je ruit te zetten. Ga je echter een glasbreukmelder kopen die op een bestaande installatie wordt aangesloten, dan is het wellicht verstandiger om de glasbreukmelder te laten plaatsen. Je wil immers niet door een fout bij de plaatsing valse alarmen krijgen van je glasbreukmelder. Laten installeren is uiteraard een stuk duurder.
  • Terugkoppeling naar een meldkamer ja/nee. Een glasbreukmelder die je kan terugkoppelen naar een meldkamer is uiteraard een stuk duurder dan een glasbreukmelder die enkel een alarm afgeeft wanneer er trillingen in het glas worden waargenomen. Een systeem wat via de meldkamer loopt moet worden aangesloten op het alarmsysteem en de signalen moeten professioneel worden gekoppeld aan het systeem voordat er een accurate melding plaatsvindt.
  • Het merk van het alarmsysteem. Koop je een alarmsysteem van een A-merk, dan zal je daar in eerste instantie flink wat meer voor kwijt zijn. Voordeel hiervan is echter wel dat je naderhand altijd nog naar wens componenten kan toevoegen bij een verbouwing. Bij een goedkoop B-merk is het koppelen van componenten vaak niet mogelijk waardoor je beperkt in je beveiligingsmogelijkheden bent.

Betaal niet zomaar teveel

Glasbreukmelders koop je het liefst zo doeltreffend mogelijk. Betaal ook niet teveel voor een beveiligingsinstallatie. Beter is het om eerst offertes op te vragen bij een leverancier uit jouw omgeving. Dat doe je met deze knop. Je krijgt gelijk een aantal offertes in de mailbox om te vergelijken. Jouw voordeel kan daardoor flink oplopen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over de alarmsystemen in je huis

Een alarmsysteem, ook wel een alarminstallatie genoemd, is een elektronisch apparaat dat

Hardrock jaagt inbrekers weg bij dit alarmsysteem

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul

6x Tips alarmsysteem kopen

Het aanschaffen van een alarmsysteem doe je natuurlijk niet zomaar. Allereerst zal