Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem installatie stappenplanAlarmsysteem installatie stappenplan nodig? De veiligheid van je huis is tegenwoordig een behoorlijk heet hangijzer. De criminaliteit neemt toe in ons land, en de overvallers schuwen geweld niet. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun huis te beveiligen. Het lijkt echter een heel ingewikkelde klus en daardoor zien veel mensen er vanaf. Ten onrechte, want een alarmsysteem aanleggen is niet echt heel ingewikkeld. We hebben een stappenplan gemaakt voor jou om je huis te voorzien van een alarmsysteem.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

  • Weet wat je wil. Het is goed om te weten welke plekken in je huis je wil gaan beveiligen. Dat kan je alleen doen, maar je kan er ook de hulp van een beveiligingsbedrijf bij inschakelen. Het is goed om te weten hoe een inbreker denkt. Het gaat niet eens om de buit die er in jouw huis is, maar om het gemak hoe de inbreker zijn slag kan slaan. Je moet het een inbreker dus zo moeilijk mogelijk maken om binnen te komen. Om dit te bereiken moet je voor goed hang- en sluitwerk zorgen en voor een doeltreffend beveiligingssysteem. Kijk dus naar je huis en dan in het bijzonder naar je gevel en deuren. Het systeem wat hiervoor is gebruikt is bepalend voor wat je moet gaan aanschaffen bij een alarmsysteem.
  • Ken jouw budget. Stel eerst je budget samen voordat je een alarmsysteem gaat uitzoeken. Het is goed om hier niet op te besparen; wanneer je een bepaald systeem nodig hebt om je huis te beveiligen kan je het beste eerst prijzen vergelijken. Dat is een punt waar we straks op terug komen. Denk niet dat je alleen voor de hoofdprijs jouw huis kan laten beveiligen; er bestaan goede alarmsystemen in alle prijsklassen.
  • Een standalone systeem of een uit te breiden systeem. Kies jij voor een standalone systeem, dan kies je de voordeligste keuze. Dit systeem koop je in de vorm van een basisstation met één of meerdere componenten erbij inbegrepen. Denk in dit geval aan magneetsloten of bijvoorbeeld bewegingsmelders. Een dergelijk systeem is naderhand niet uit te breiden. Je kan ook kiezen voor een systeem wat je wel kan uitbreiden. Je koopt een basisstation en breidt dit naderhand uit met een aantal componenten naar keuze. Je kan dan kiezen uit magneetsloten of bewegingsmelders maar bijvoorbeeld ook uit IP camera’s. Dit systeem is niet alleen via een alarmgeluid in te stellen via de centrale kast maar je kan het ook verbinden met je GSM of met je smartphone.
  • Een gedraad systeem of een draadloos systeem. Een alarmsysteem kan je op twee manieren aanleggen. Je kan het draadloos aanleggen met losse componenten die op een batterij werken. Dit is een heel gemakkelijk systeem om aan te leggen; je hoeft geen stopcontacten in de buurt te zoeken en je sluit alle onderdelen heel gemakkelijk aan op de wifi in je huis. Je kan er echter ook voor kiezen om een alarmsysteem gedraad aan te leggen. Je hebt alle componenten in de buurt van een stopcontact zitten. Voordeel van dit systeem is vooral de betrouwbaarheid. Je bent niet afhankelijk van een goed wifi bereik bij jouw alarmsysteem. Je sluit de apparatuur aan via een frequentie.
  • Welke frequentie voor jouw alarmsysteem. Een gedraad alarmsysteem kan behoorlijk gaan storen na de installatie. De reden hiervan is meestal de frequentie die is gebruikt voor het doorgeven van de signalen binnen jouw huis. De frequentie 868 Mhz is speciaal bedoeld voor alarmapparatuur. Een alarmsysteem wat hier gebruik van maakt zal wat duurder zijn omdat er voor het gebruik van deze frequentie moet worden betaald. Het systeem is wel minder gevoelig voor verstoring in het signaal doordat bijvoorbeeld de buren een babyfoon hebben die op dezelfde frequentie werkt.
  • Na aankoop jouw systeem aansluiten. Heb je dan de keuze gemaakt voor een systeem gemaakt aan de hand van de zojuist genoemde criteria, dan is het zaak dat je het goed aansluit. Denk eraan dat je in het geval van wifi eerst de onderdelen plaatst in je huis zonder ze definitief vast te maken. Test vervolgens of je bereik goed genoeg is. Dit is namelijk het punt waarop de meeste installaties stranden. In het geval van een te zwak signaal moet je kiezen voor een andere locatie. Als dat niet mogelijk is ben je genoodzaakt om wifi repeaters in je huis te plaatsen om overal een goed wifi signaal te krijgen.
  • Aansluiten met of zonder meldkamer. Heb je een alarmsysteem aangelegd, dan krijg je nog een keuze om te maken; kies je voor gebruik met of zonder meldkamer. Ga je voor het systeem met meldkamer, dan sluit je hiervoor een apart abonnement af. Je maakt gebruik van de diensten van een meldkamer die indien nodig politie of brandweer naar jouw huis stuurt. Denk eraan dat je voor deze dienstverlening een maandelijks extra bedrag betaalt. Dit ligt tussen 0,75 en 1,50 per dag.

Kies de beste prijs

Voordat je een alarmsysteem gaat kopen is het een goed idee om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je krijgt meerdere offertes in één keer in je mailbox die je kan gaan vergelijken. Op die manier zie je direct wat voor jou het beste systeem is, en wie jou dat tegen de laagste prijs kan leveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Laat je goed adviseren door diverse installateurs

Door de toename van criminaliteit is een alarmsysteem absoluut geen overbodige luxe

Wat zijn slimme alarmsystemen?

In de wintermaanden is het hoogseizoen bij inbrekers. De dagen worden korter

Wat zijn de beste domotica?

Domotica is de toepassing van elektronica en thuisnetwerken voor procesautomatisering in en