Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem met rookmelderAlarmsysteem met rookmelder kopen? Een alarmsysteem kan je beschermen tegen verschillende gevaarlijke situaties. Het meest voorkomende alarmsysteem in Nederland is de rookmelder. Vrijwel elk huis en kantoor in Nederland heeft in ieder geval één rookmelder en de meeste hebben er zelfs meerdere. Een rookmelder is een relatief goedkoop en het is aan te raden om er op elke verdieping van je huis in ieder geval één op te hangen. De meeste werken op batterijen waardoor het erg eenvoudig is om ze te installeren. Er hoeven namelijk geen draden getrokken worden en vrijwel alle rookmelders kunnen met enkele schroeven eenvoudig aan een muur of plafond gemonteerd worden. Er zijn zelfs rookmelders die geïnstalleerd worden door middel van dubbelzijdige tape zodat je helemaal niet hoeft te boren.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

De kosten van een rookmelder

Detectoren installeren om je te beschermen tegen brand is eigenlijk altijd een goed investering. Dat komt door de lage kosten maar ook omdat het moeilijk is om er zeker van te zijn dat er bij jou thuis geen brand uitbreekt. Kortsluiting is een veel voorkomende oorzaak van brand in een huis en het is moeilijk om dat voor honderd procent uit te sluiten. Detectie is daarom vaak de enige optie die je hebt om je te tegen brand te beschermen. Een brand begint veelal klein maar kan zich snel door je huis verspreiden. Het is daarom van levensbelang dat jij en andere bewoners snel gealarmeerd worden. Hierdoor heb je vaak tijd genoeg om je huis of ander pand tijdig te verlaten als er brand uitbreekt. Een brand die zich al verspreid heeft door het huis is er moeilijk te blussen. Als je er snel bij bent is het in veel gevallen nog mogelijk om een brand te blussen en zo erger te voorkomen. Omdat een brand op een onvoorspelbaar moment kan uitbreken slapen mensen met een goede branddetectie vaak een stuk beter.

 

Onderdeel Prijs
Rookmelder 20 tot 80 euro
Alarmsysteem 400 tot 1000 euro

 

Prijsopbouw van een alarmsysteem met rookmelder

Rookmelders zelf kosten niet veel geld en zijn de prijs zeker waard. Daardoor is de prijs met name afhankelijk van de overige keuzes voor je alarmsysteem. Een rookmelder zelf is over het algemeen zeer eenvoudig te installeren. Voor de meeste mensen is het daarom niet nodig om een installateur in te huren. Let er wel op dat je de rookmelders op strategische plekken in het huis hangt. Daarbij moet je eraan denken dat plaatsen in je huis met een hoger risico in ieder geval in de buurt van een rookmelder moeten zijn. Bij zulke plaatsen kun je bijvoorbeeld denken aan je keuken en de meterkast. Let er ook op dat elke plaats van je huis gedekt wordt door een rookmelder. Voor de meeste mensen zullen de kosten voor de rookmelders op zich dan ook alleen bestaan uit de materiaalkosten. Mocht je niet helemaal zeker zijn over hoe je de rookmelders moet positioneren en ophangen, dan is het uiteraard mogelijk om een installateur in te schakelen. Deze zijn over het algemeen niet lang bezig met het installeren van een aantal rookmelders. In totaal kan het inhuren van een installateur ongeveer 30 procent van de kosten zijn.

 

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Een rookmelder is waarschijnlijk één van de goedkoopste onderdelen van een alarmsysteem. De kosten worden met name beïnvloedt door het aantal rookmelders dat je nodig denkt te hebben. Mensen met een groter huis hebben in principe meer rookmelders nodig. Het is daarbij ook van belang uit hoeveel kamers een huis bestaat. Het advies is dat een huis met veel kleine kamers meer rookmelders nodig heeft dan een huis met veel open ruimtes. Het kan soms namelijk wel even duren voordat de rook door een deur heen is en een nabijgelegen rookmelder dit kan detecteren. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat op elke verdieping van je huis een rookmelder aanwezig is. Rookmelders die aangesloten kunnen worden op een alarmsysteem zijn meestal iets duurder omdat deze meer mogelijkheden hebben.

 

Interessante bespaar tips

Het installeren van een compleet alarmsysteem kost behoorlijk wat geld en je zult daarom graag de kosten wat kunnen drukken.

  • Korting inboedelverzekering
    Als je je inboedel zelf goed beschermd dat is het niet meer dan logisch dat je minder hoeft te betalen voor je inboedelverzekering. Veel verzekeraars denken daar ook zo over en daarom is het in veel gevallen mogelijk om een korting te krijgen als je beschikt over een goed functionerend alarmsysteem
  • Vraag subsidies aan
    Gemeenten zijn erbij gebaat dat mensen hun huis goed beveiligen. Daarom is het bij een groot aantal gemeenten mogelijk om subsidies aan te vragen voor het aanleggen van een alarmsysteem.
  • Een standaard systeem is goedkoper

Een alarmsysteem dat vooraf is samengesteld is eigenlijk altijd goedkoper dan een op maat gemaakt pakket. Als een vooraf samengesteld systeem goed aansluit bij jouw woning en je wensen dan is dit eigenlijk altijd de voordeligste optie.

Vergelijk offertes

Via de website kun je een offerte aanvragen voor het kopen en laten installeren van alarmsystemen met rookmelders. Hierdoor ben je verzekerd van het inschakelen van betrouwbare aanbieders en heb je bovendien de mogelijkheid om prijzen eenvoudig met elkaar te vergelijken.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Moet je wel of geen abonnement afsluiten bij je alarmsysteem?

Dat het veiliger is om een alarmsysteem in je woning te installeren,

Hardrock jaagt inbrekers weg bij dit alarmsysteem

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul

6x Tips alarmsysteem kopen

Het aanschaffen van een alarmsysteem doe je natuurlijk niet zomaar. Allereerst zal