Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem eTigerAlarmsysteem eTiger? Wie kijkt naar tv programma’s over criminaliteit in en rondom huis kan er niet meer omheen; een alarmsysteem in je huis is geen overbodige luxe; het is pure noodzaak. Alarmsystemen hebben jarenlang het imago gehad duur en omslachtig te zijn. Gelukkig is daar nu eTiger. Een merk wat een heel eigen alarmsysteem lijn op de markt heeft gebracht. Dit merk heeft allemaal losse componenten die je op een basis station kan aansluiten. We keken voor je naar de componenten die je kan kopen voor dit merk, maar ook naar zaken waar je op moet letten bij de aanschaf.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een alarmsysteem van eTiger

Wie een alarmsysteem van eTiger wil gaan aanschaffen zal een aantal zaken goed in de gaten moeten houden. Je wil immers niet zitten met een alarmsysteem wat valse meldingen geeft.

  • Huisdieren zijn geen inbrekers. Het alarmsysteem van eTiger is geschikt voor huishoudens met kinderen, maar het is niet geschikt voor huishoudens met huisdieren. De bewegingsmelders die er op het systeem worden aangesloten zullen een vals alarm laten afgaan wanneer er een huisdier door je huis heen loopt of op je meubels springt. Heb jij huisdieren, informeer dan naar aanpassingen om dit systeem nog geschikt te maken voor huisdieren zoals een speciale lens die je over het PIR element van de bewegingsmelder schuift.
  • Maak eerst een inventarisatie. Voordat je een alarmsysteem gaat aanschaffen is het goed om eerst een inventarisatie te maken. Kijk waar de riskante punten in je huis zitten. De deuren en ramen in je gevel moet je beveiligen met magneetsloten. Bij de vooringang is bijvoorbeeld een IP camera een welkome aanvulling zodat je weet wie er voor je deur staat. Bewegingsmelders binnenshuis zorgen ervoor dat je ’s nachts met een veilig gevoel kan gaan slapen.
  • Een meldkamer is doorgaans niet mogelijk. Dit systeem sluit je aan om het zelf uit te lezen. Is er onraad in je huis, dan zal je zelf melding moeten gaan doen bij de politie of bij de brandweer. Wil je een alarmsysteem hebben met een meldkamerabonnement, dan zal je dus een systeem moeten laten aanleggen door een professioneel beveiligingsbedrijf.
  • Je krijgt het bedrag doorgaans niet terug van de verzekering. De meeste inboedel- en opstalverzekeraars geven wel een deel van de kosten terug die je maakt voor een alarmsysteem. Je moet dan echter wel een certificaat kunnen tonen waaruit blijkt dat jouw huis op alle kritieke punten is beveiligd. Bij een systeem wat je zelf met eTiger aanlegt zal dit doorgaans niet het geval zijn. Je draait dus zelf voor alle kosten van het alarmsysteem op.
  • Sluit het systeem goed aan op je GSM. Het eTiger systeem sluit je aan op het netwerk van je GSM. Daardoor kan je altijd en overal een melding krijgen wanneer er onraad is. Doe je dit echter niet goed, dan is de kans groot dat je continu valse meldingen krijgt waardoor je alarmsysteem zijn nut verliest. Het is dus zaak om goed de gebruiksaanwijzing te volgen. Een alarmsysteem wat niet goed is ingesteld is namelijk eerder een punt van ergernis dan iets wat jou een veilig gevoel geeft.

Wat betaal je voor het alarmsysteem en de componenten van eTiger

We informeerden naar de adviesprijs van het alarmsysteem en de componenten die te koop zijn van het merk eTiger. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor systeem of component koop je Omschrijving Draadloos/gedraad Prijs
Alarmsysteem basis Basisstation met bewegingsmelders, magneetsloten en afstandsbedieningen, GSM gestuurd maar exclusief simkaart Draadloos Tussen 149 en 300 euro
Losse bewegingsmelder Aanvullende bewegingsmelder, aan te sluiten op het eTiger alarmsysteem Draadloos 24,90 euro
Los keypad Keypad wat op het eTiger alarmsysteem kan worden aangesloten Draadloos 37,75 euro
Indoor sirene Sirene voor een luid alarm aansluitbaar op ieder eTiger alarmsysteem Draadloos 17 euro
ES camera Camera voor binnen of buiten, aan te sluiten op ieder eTiger alarmsysteem Draadloos Tussen 135 en 179 euro
Magneetcontact Magneetslot om aan te sluiten op een eTiger alarmsysteem Draadloos 16 euro

 

Hoe is het prijskaartje van een eTiger alarmsysteem samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een eTiger alarmsysteem bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoeveel contactpunten wil je beveiligen. Het is altijd aan te raden om alle bewegende delen in je voor- en achtergevel te beveiligen via een magneetslot. Alle deuren en ramen die open kunnen kan je van een magneetslot voorzien. Daarnaast is het wenselijk om een aantal punten binnenshuis te voorzien van beveiliging. De mate waarin jij je alarmysteem uitbreidt bepaalt voor een belangrijk deel hoeveel je ervoor kwijt bent.
  • Welk besturingssysteem heeft je telefoon. Het systeem is leverbaar voor telefoons op Android en op iOs. Het besturingssysteem bepaalt voor een deel de kosten van de installatie. Android is net wat goedkoper dan iOs. Daar staat tegenover dat de communicatie met een telefoon met iOs betrouwbaarder is.

Besparen op een eTiger alarmsysteem

eTiger is niet het duurste merk wanneer je een alarmsysteem gaat aanschaffen. Wie er echter op wil besparen kan dat op een paar methodes doen:

  • Struin de koopjes af. Je kan dit systeem kopen bij bol.com en bij bouwmarkten. Dit zijn plekken waar geregeld kortingsacties worden gehouden. Koop je de apparatuur in een dergelijke actie, dan bespaar je een leuk bedrag op het totale tarief.
  • Laat je systeem aansluiten. eTiger is een alarmsysteem wat goede diensten bewijst, mits je het laat aansluiten door iemand die er verstand van heeft. Dat bespaart je een hoop ergernis en valse alarmen; de kosten die je maakt aan de installatie verdien je op die manier weer terug.

De kracht van offertes

Het snelste bespaar je op de kosten van een alarmsysteem door offertes aan te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Je krijgt meerdere offertes op maat voor een alarmsysteem waarmee jij je voordeel kan doen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Je waant je veilig met een alarmsysteem in huis, maar kijk uit wat je koopt

Een alarmsysteem in huis is iets wat veel mensen de laatste tijd

6x Tips alarmsysteem kopen

Het aanschaffen van een alarmsysteem doe je natuurlijk niet zomaar. Allereerst zal

Wat zijn slimme alarmsystemen?

In de wintermaanden is het hoogseizoen bij inbrekers. De dagen worden korter