Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Nest alarmsysteemNest alarmsysteem? Door de jaren heen zijn er verschillende platformen verschenen waar je alarmsysteem thuis op kan worden gebaseerd. Van alle platformen is het Nest systeem misschien wel één van de bekendste. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat het Nest systeem er om bekend staat bijzonder betrouwbaar te zijn. Daarnaast zijn er zeer veel compatibele toestellen voor het Nest platform op de markt terug te vinden wat er voor zorgt dat er bijzonder eenvoudig een Nest alarmsysteem op maat kan worden gemaakt. Ben jij ook geïnteresseerd in het plaatsen van een Nest alarmsysteem bij je thuis? Wil je echter graag eerst een duidelijk beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die er aan verbonden is? Dan kan de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld bij van dienst zijn!

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een Nest alarmsysteem?

Een Nest alarmsysteem mag dan wel bijzonder populair zijn, dat neemt niet weg dat er ook bepaalde kosten aan verbonden zijn. In principe is een Nest alarmsysteem geschikt voor ieders budget. Dit komt omdat je zeer eenvoudig kan starten met een standaard home alarm en deze stelselmatig kan uitbreiden. Voor kleine woningen kan een basic home alarm met het Nest platform zelfs reeds voldoende zijn. In ieder geval hebben we reeds enkele gemiddelde prijzen voor het aanschaffen van een Nest alarmsysteem voor jou op een rijtje gezet.

Type Nest alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Basic Nest home alarm systeem Gemiddeld tussen 200 & 300 euro
Uitgebreid Nest home alarm systeem Gemiddeld tussen 350 & 750 euro

Zoals reeds aangegeven kan je een Nest alarmsysteem eigenlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Bovendien zorgt de veelzijdigheid en flexibiliteit van het platform er ook nog eens voor dat je later op eenvoudige wijze extra onderdelen kan toevoegen of kan wegnemen. Dit is interessant wanneer mensen er bijvoorbeeld voor kiezen om op een zeker ogenblik te verhuizen naar een nieuwe woning of indien er extra kamers binnen een woning voorzien moeten worden van een zekere beveiliging. In ieder geval is het Nest platform één van de meest flexibele op de markt en dat opent heel wat perspectieven.

nest alarm

De prijsopbouw van een Nest alarmsysteem

Wanneer we de prijsopbouw van een Nest alarmsysteem van naderbij gaan bekijken kunnen we vaststellen dat deze uit twee onderdelen bestaat. Net zoals bij andere gelijkaardige installaties het geval is geldt ook voor een Nest installatie dat het overgrote merendeel (zomaar even 75 procent) van de kosten is voorbehouden voor het kopen van de verschillende toestellen en materialen. De resterende 25 procent is dan vereist voor het indekken van de kostprijs van de installatie. Omdat het Nest platform zo toegankelijk is hoef je hiervoor echter helemaal geen beroep te doen op een expert. Door de installatie zelf te doen is het dan ook mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot een niet onaanzienlijke 25 procent.

Keuzes die de kostprijs van een Nest alarmsysteem kunnen beïnvloeden

Ben je ook van plan om te investeren in een kwalitatief Nest alarmsysteem? In dat geval zal je graag ook willen weten met welke aandachtspunten je allemaal rekening dient te houden. Verschillende keuzes die je zelf maakt kunnen immers het kostenplaatje van een Nest alarmsysteem aanzienlijk beïnvloeden. Wij hebben de belangrijkste keuzes alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type alarmsysteem

In eerste instantie is er uiteraard het type alarmsysteem waarvoor je kiest. In het merendeel van de gevallen starten mensen die willen investeren in een Nest alarmsysteem met een standaard installatie. Een dergelijke installatie is reeds verkrijgbaar voor een kostprijs die is gelegen tussen de 250 en 300 euro. Uit welke onderdelen deze exact bestaat is een beetje afhankelijk van het systeem in kwestie. Een goed, basic Nest alarmsysteem tegen een voordelige kostprijs kan evenwel reeds over de onderstaande inhoud beschikken:

  • Een hoofdpaneel
  • Binnensirene
  • Afstandsbediening
  • Raam & deursensor

Een dergelijk systeem biedt in de basis ook ondersteuning voor het aansluiten van bijvoorbeeld een IP-camera, maar hiervoor dient rekening te worden gehouden met een extra kostprijs. Voor een kwalitatieve beveiligingscamera die zowel ‘s nachts als tijdens de dag kan filmen en die vanop afstand toegankelijk is kan er al snel een kostprijs moeten worden betaald van zo’n 200 euro. Hou hier dus zeker en vast rekening mee.

Keuze 2: De uitbreidingen die worden aangekocht

nest logoEen niet onbelangrijk deel van de populariteit van de Nest alarmsystemen is terug te vinden in het feit dat ze eigenlijk altijd en op verschillende vlakken zeer eenvoudig kunnen worden uitgebreid. Dit lijkt op het eerste zicht natuurlijk erg interessant (en dat is het eigenlijk ook wel), maar toch dien je er rekening mee te houden dat het stelselmatig kopen van nieuwe onderdelen in plaats van ze in één keer in huis te halen nooit financieel het interessantst is. Indien er voor wordt gekozen om in één klap een compleet Nest alarmsysteem in huis te halen zal je dan ook steeds kunnen rekenen op de best mogelijke aankoopprijs.

Keuze 3: De plaatsing van het Nest alarmsysteem

De derde en laatste keuze heeft betrekking tot de installatie van het systeem. Op het ogenblik dat je veel geld investeert in het plaatsen van een Nest alarmsysteem spreekt het voor zich dat je ook wil kunnen rekenen op een optimale plaatsing er van. Je mag er toch niet aan denken dat je Nest alarmsysteem niet goed werkt omdat ze op foutieve wijze is geplaatst? Geen nood! Het installeren van een Nest alarmsysteem is, mede door de beschikbaarheid van duidelijke handleidingen zeer eenvoudig. Op deze manier kan je in de praktijk ook een mooie besparing realiseren van 25 procent.

Interessante bespaartips

Het kopen van een Nest alarmsysteem is zoals je reeds hebt kunnen lezen financieel bijzonder interessant. Je dient er evenwel rekening mee te houden dat een uitgebreid en kwalitatief Nest alarmsysteem al snel een behoorlijke euro kan kosten. Om een dergelijk alarmsysteem toch zo toegankelijk mogelijk te kunnen houden voor iedereen hebben we een aantal zeer interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

  • Kies voor een kant en klaar Nest alarmsysteem. Het concept van Nest zorgt er voor dat je al snel in de verleiding komt om regelmatig extra onderdelen te kopen om je installatie mee uit te breiden. Daar is niets mis mee, maar wanneer je voldoende budget voor handen hebt is het toch steeds aan te raden om alles in één keer in huis te halen. Op deze manier ben je namelijk altijd verzekerd van de scherpst mogelijke prijs voor jouw bestelling.
  • Voer de installatie zelf uit. Zoals reeds aangegeven eerder op deze pagina is het plaatsen van een Nest alarmsysteem helemaal niet zo moeilijk als het op het eerste zicht misschien wel lijkt. Door zelf de installatie uit te voeren kan je hoe dan ook reeds een mooie 25 procent op het totale prijskaartje uitsparen.

Bespaar tot wel 30% op het aanschaffen van jouw Nest alarmsysteem

Ben jij ook overtuigd van de bijzondere kwaliteit en veiligheid van een Nest alarmsysteem en zou je graag tot aankoop over willen gaan? Zijn bovenstaande bespaartips voor jou echter niet voldoende om het betaalbaar te houden? Geen nood! Vraag gerust offertes voor een Nest alarmsysteem op bij verschillende partijen en je zal kunnen vaststellen dat er zomaar een besparing tot wel 30 procent kan worden gerealiseerd!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Moet je wel of geen abonnement afsluiten bij je alarmsysteem?

Dat het veiliger is om een alarmsysteem in je woning te installeren,

6x Tips alarmsysteem kopen

Het aanschaffen van een alarmsysteem doe je natuurlijk niet zomaar. Allereerst zal

5x Valse vooroordelen alarmsysteem

Een alarmsysteem installeer je niet zomaar. Als je wilt dat deze je