Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten camerabewakingKosten camerabewaking? Als deel van je beveiliging thuis, kan je er voor kiezen om camera’s te plaatsen. Camera’s hebben een boel voordelen, ze zijn namelijk vrij goedkoop, je kan ze overal plaatsen, ze zijn draadloos en ze nemen alles op zodat bij inbraak de beelden als bewijsmateriaal kunnen fungeren in een rechtszaak. Camera’s zijn vaak onderdeel van een compleet beveiligingssysteem, maar het is ook mogelijk om je huis alleen met camera’s te beveiligen. Hieronder leer je hoeveel dat kost en hoe het in zijn werk gaat.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Waarom camerabewaking?

Door het plaatsen van camera’s kan je altijd een blik werpen op bepaalde plekken in en rondom het huis zonder dat je er naartoe hoeft te lopen. Het is dus een goede manier om alles in de gaten te kunnen houden. Behalve dat werkt het ook preventief, want als inbrekers een camera zien gaan ze vaak niet meer over tot de inbraak. En als je een tijdje weg bent geweest en bij terugkomst zie je dat er een inbraak is geweest, dan kan je altijd alles terugkijken.

De kosten van camerabewaking

De verschillende kosten van camerabeveiliging hangt vooral af van het type camera dat je wilt plaatsen. Bovendien hangt het ook af van wat de installateur voor het werk vraagt. De volgende tabel geeft per camera weer wat je ongeveer qua prijs kan verwachten:

Type camera

Gemiddelde prijs

Dummy camera €25
Draadloze camera €150
Dome camera €150
Analoge camera €150
Infrarood camera €230
IP camera €250

Korte uitleg per soort

  • De camera types. Elke camera heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Vaak hangt het af van het budget welke je kiest, van de stijl van het huis of van wat je er mee wilt bereiken. Behalve de dummy camera, kan je verwachten dat je minimaal €100 kwijt bent per camera en hier geldt wel, hoe duurder hoe kwalitatief beter.
  • Dummy camera. Een dummy camera is geen echte camera, maar hij is nauwelijks van echt te onderscheiden. Deze camera plaats je dan ook niet om op te nemen, maar om inbrekers af te schrikken. Dit is een goedkope manier om je huis te beveiligen, die goed werkt totdat de inbreker besluit toch door te gaan. Dan kan je met een dummy camera nooit bewijs leveren dat hij er ook daadwerkelijk is geweest.
  • Draadloze camera. De naam zegt het al, een draadloze camera werkt zonder bedrading. Dit is tegelijkertijd een voordeel als een nadeel. De batterijen zorgen er voor dat je niet van een stopcontact afhankelijk bent en dat de camera ook nog werkt als de stroom uitvalt, maar tegelijkertijd moet je regelmatig de batterijen vervangen. Als je een paar draadloze camera’s aanschaft kan je al gauw je eigen camerabeveiligingssysteem aanleggen omdat alles verbonden is aan je laptop of pc.
  • Dome camera. Dome camera’s bevinden zich in een bol. Hierdoor kan je niet zien welke kant de camera precies op filmt. Bovendien zien dome camera’s er modern en minder opvallend uit. Een nadeel van goedkopere dome camera’s is dat ze niet kunnen draaien. Tijdens de installatie plaats je hem zodat hij richt op het juiste punt. De duurdere dome camera’s kunnen dit echter wel.
  • Analoge camera. Een analoge camera is niet verbonden met het internet en neemt op via een tape. Dit wordt steeds minder gebruikt, maar is over het algemeen wel betrouwbaarder. Je kan met een analoge camera dus niet je laptop open doen en kijken wat er gefilmd wordt, dit moet allemaal naderhand gebeuren. Aan de andere kant zijn analoge camera’s vaak goedkoper.
  • IP camera. Deze camera’s zijn op het moment het meeste in trek, omdat je hier zeer gedetailleerde beelden mee kan filmen in full HD en de informatie kan worden opgeslagen op het internet in de cloud. Zo kan je dus met elk apparaat waar je mee het internet op kan de beelden bekijken. Je kan IP camera’s draadloos en met bedrading kopen.
  • Infrarood camera. Infrarood camera’s zijn vooral ontworpen om te kunnen filmen in het donker en ze geven ook bij geen licht nog steeds een goed beeld. Ze gaan namelijk af op warmte. Vaak hebben veel andere camera’s deze functie al, dus kijk daar eerst naar voordat je apart een infrarood camera aanschaft.

Geld besparen op camerabewaking

Er zijn zeker manieren om geld te besparen op je camerabeveiliging. Hier volgen een aantal methodes waarmee je goede beveiliging krijgt voor minder geld.

  • Camerabewakingssets: Als je van plan bent om meerdere camera’s te kopen en deze rondom je huis te installeren dan is het vaak voordeliger om een set te kopen. Zo krijg je meerdere van dezelfde camera’s voor een lagere prijs. Bovendien kan je de camera’s koppelen aan bijvoorbeeld je mobiele telefoon zodat je ook als je niet thuis bent nog een oogje in het zeil kan houden.
  • Installeer zelf: Aangezien het zeer makkelijk is om een aantal losse draadloze camera’s te kopen is het helemaal niet noodzakelijk dat iemand die komt installeren. Dit kan je prima zelf. Wat je dan wel mist is de kennis van de juiste plaatsing van de camera’s en met goedkopere camera’s lever je toch in op de kwaliteit van het beeld.

Vergelijken

Je kan ook geld besparen door gebruik te maken van onze gratis offerteservice. Je voert je gegevens en je eisen in en een paar dagen later krijg je offertes binnen van bedrijven in jouw omgeving. Hier staat op hoeveel het kost en welke service ze precies leveren voor de prijs. Het is ook altijd raadzaam om zelf offertes op re vragen en deze te vergelijken. Zo kan je de juiste beslissing maken voor jouw specifieke situatie. Vul hieronder je postcode in en begin met vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Laat je goed adviseren door diverse installateurs

Door de toename van criminaliteit is een alarmsysteem absoluut geen overbodige luxe

Een veilig huis: schaf een alarmsysteem aan!

Veel Nederlanders gaan over tot het aanschaffen van een alarmsysteem om zo

6x Tips alarmsysteem kopen

Het aanschaffen van een alarmsysteem doe je natuurlijk niet zomaar. Allereerst zal