Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Deurcontact alarmsysteemDeurcontact alarmsysteem? Op het ogenblik dat je er voor kiest om op zoek te gaan naar een alarmsysteem om te kopen is het belangrijk om te kijken naar de verschillende onderdelen van je woning die het meest vatbaar zijn voor een inbraak. Wanneer we dit gaan doen kunnen we al snel vaststellen dat dit de ramen en de deuren zijn. Deze bieden immers beiden uiteraard een directe verbinding tot de woning en lang niet al deze onderdelen van een huis zijn even goed beveiligd. Door het kopen van een deurcontact alarmsysteem wordt het contact bij de deur continue gemonitord. Op het ogenblik dat deze wordt verbroken wordt er een signaal verstuurd waardoor het alarm afgaat. Klinkt een deurcontact alarmsysteem voor jou ook wel interessant? Lees dan snel verder en ontdek welke kosten er aan verbonden zijn!

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een deurcontact alarmsysteem?

Het spreekt voor zich dat je met uitsluitend een deurcontact eigenlijk helemaal niet zoveel bent. Ze dient dan ook altijd onderdeel uit te maken van een compleet alarmsysteem. Dit maakt het vrij lastig om te bepalen wat uitsluitend een deurcontact kost. De gemiddelde kostprijs voor een deurbeveiliging is evenwel gelegen tussen de 10 en 20 euro per stuk. Er dient rekening mee te worden gehouden dat een deurcontact uitsluitend deel uitmaakt van een wat uitgebreider alarmsysteem. In de praktijk betekent dit dat je al snel rekening zal moeten houden met de onderstaande kostprijs.

Type alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Deurcontact alarmsysteem Gemiddeld tussen 750 & 900 euro

Bovenstaande kostprijs zorgt er voor dat je niet alleen een alarmsysteem voorgeschoteld krijgt met een deurcontact, maar ook met één of meerdere raamcontacten evenals rook- en bewegingsmelders. Op deze manier beschik je over een zeer compleet systeem waarmee je woning op efficiënte wijze kan worden beveiligd.

De prijsopbouw van een deurcontact alarmsysteem

Vooraleer over te gaan tot het aanschaffen van een deurcontact alarmsysteem spreekt het voor zich dat je graag een bepaald beeld zal willen hebben van de wijze waarop de kostprijs tot stand komt. De prijsopbouw van een deurcontact alarmsysteem bestaat voor drie vierde uit de aankoopprijs van het materiaal. Het gaat hierbij uiteraard niet alleen om het deurcontact zelf, maar tevens om alle andere onderdelen die er deel van uitmaken. De resterende 25 procent van de prijsopbouw dient mogelijks te worden betaald voor de installatiekosten. In principe zou je de installatie echter ook voor je eigen rekening kunnen nemen.

Keuzes die de kostprijs van een deurcontact alarmsysteem kunnen beïnvloeden

De kostprijs van een deurcontact alarmsysteem wordt steeds beïnvloed door een aantal verschillende keuzes en factoren. Om er zeker van te zijn dat je steeds kan rekenen op een deurcontact alarmsysteem met de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding hebben we alvast even de belangrijkste keuzes op een rijtje gezet.

Keuze 1: De indeling van je deurcontact alarmsysteem

Tegenwoordig maak je een alarmsysteem eigenlijk zo uitgebreid en dus ook zo duur als je zelf wil. Dit geldt eveneens voor een deurcontact alarmsysteem. Het merendeel van de mensen kiezen er dan ook voor om niet uitsluitend een deurcontact te kopen voor hun alarmsysteem, maar ook bijvoorbeeld raamcontacten evenals allerhande melders. Uit des te meer onderdelen het alarmsysteem bestaat, des te hoger uiteraard het kostenplaatje zal oplopen.

Keuze 2: Het aantal deuren in huis

Een deurcontact alarmsysteem kan uit meerdere deurcontacten bestaan. Het spreekt immers voor zich dat het zomaar mogelijk is dat niet één, maar wel meerdere deuren toegang verlenen tot jouw woning. Het kan hierbij niet uitsluitend gaan om de voor-, maar ook om de achterdeur. Om er zeker van te zijn dat je steeds kan genieten van de meest optimale bescherming is het altijd een goed idee om niet één, maar wel alle deuren van een contact te laten voorzien. Per extra deurcontact kan je rekening houden met een gemiddelde meerprijs van zo’n 20 à 25 euro inclusief bevestiging.

Interessante bespaartips

Een deurcontact alarmsysteem is door de jaren heen, onder meer door de komst van de hybride systemen een stuk betaalbaarder geworden. Je hoeft tegenwoordig dan ook zeker en vast geen eigenaar te zijn van een grote villa om een dergelijke installatie te kunnen plaatsen. Ondanks het feit dat het prijskaartje dus reeds behoorlijk is gedaald kan het altijd nog beter. Daar kunnen de onderstaande drie bespaartips je wellicht een handje bij helpen.

  • Recht op kwantumkorting? Steeds meer mensen bekijken de mogelijkheden om hun woning (beter) te beveiligen. Een deurcontact alarmsysteem kan op dit vlak zeker en vast interessant zijn. Omwille van de toegenomen interesse bestaat er een mogelijkheid dat er nog andere mensen in jouw omgeving ook van plan zijn om hierin te investeren. Is dat het geval? Bestel dan de beide systemen bij hetzelfde bedrijf. Het kan je zomaar een kwantumkorting opleveren van 10 procent!
  • Kies voor een draadloos deurcontact alarmsysteem! In een bestaande woning een alarmsysteem plaatsen is lang niet altijd een lachertje, in tegendeel. Dit komt omdat een bekabelde installatie voorzien nagenoeg altijd ook behoorlijke verbouwingswerken vereist. Gelukkig bestaat er ook zoiets als een draadloos contact alarmsysteem. Niet alleen is een dergelijk systeem veel praktischer in gebruik en eenvoudig te installeren, daarnaast hoeft er ook geen rekening te worden gehouden met eventuele verbouwingen. Het spreekt voor zich dat dit ook het kostenplaatje van de installatie alleen maar ten goede komt.
  • Plaats het deurcontact alarmsysteem zelf. Ben je een beetje handig en heb je een goede handleiding bij je deurcontact alarmsysteem gekregen? Kies er dan bij voorkeur altijd voor om ze zelf te plaatsen. Op deze manier kan je de 25 procent arbeidskosten die in rekening worden gebracht bij een dergelijke installatie immers eenvoudig uitsparen.

Een korting tot wel 30% realiseren op een deurcontact alarmsysteem

Hoe interessant een investering in een deurcontact alarmsysteem ook mag zijn, er moet altijd rekening mee worden gehouden dat er toch een niet onaanzienlijk prijskaartje voor moet worden betaald. Door middel van de bovenstaande bespaartips moet het reeds mogelijk zijn om een bepaalde besparing te realiseren op het kopen van een deurcontact alarmsysteem. Wist je echter dat er zomaar nog extra kan worden bespaard? Hoe? Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking! Op deze manier kan er zomaar nog eens een besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot een mooie 30 procent! Een deurcontact alarmsysteem was mede hierdoor nog nooit eerder financieel zo interessant!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe kan een alarmsysteem geïntegreerd worden in een domoticasysteem?

Op een niet dure manier kun je jouw woning prima beveiligen met

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat

Alles wat je moet weten over de alarmsystemen in je huis

Een alarmsysteem, ook wel een alarminstallatie genoemd, is een elektronisch apparaat dat