Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten draadloos alarmsysteemKosten draadloos alarmsysteem? Als je op zoek bent naar een alarmsysteem voor in je huis, kan je vaak kiezen tussen draadloos, bekabeld of een combinatie hiervan. Veel mensen kiezen voor draadloos omdat je die zelf kan installeren, je hebt alle vrijheid bij het plaatsen van de componenten en je hoeft niet aan de bedrading van je huis te komen. Een nadeel van draadloos is wel dat je regelmatig de batterijen moet vervangen. Als je besloten hebt een draadloos alarmsysteem aan te schaffen, dan kan je dit doen door middel van een basispakket die je zelf kan installeren of door een professioneel systeem aan te laten sluiten door een vakman.

*Tips:

 • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Kosten draadloze alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen kan je al voor heel weinig geld vinden in een goede doe-het-zelf zaak. Deze tabel geeft de kosten weer van de verschillende draadloze alarmsystemen op de markt:

Soort systeem

Kosten

Basis alarmsysteem Van €150 tot €800
Professioneel alarmsysteem Van €1000 tot 2500

Basis alarmsysteempakket

In de winkel kan je voor een niet al te hoge prijs een basispakket kopen met een aantal componenten er in zoals bewegingsmelders, magneetcontacten, een afstandsbediening, een hub en een sirene. Deze pakketten stellen je in staat om zelf je huis te beveiligen op de manier die je zelf wilt voor relatief weinig geld. Omdat ze geen kabels bevatten is deze installatie vrij simpel en snel te doen. Het is wel belangrijk dat je onderzoekt hoe ver het draadloze signaal van de hub rijkt en of dit voldoende is voor de grootte van je woning. Over het algemeen zal je met een basispakket een goed functionerend alarmsysteem in huis halen. Er zitten uiteraard voor- en nadelen aan verbonden.

Voordelen van een basis alarmsysteempakket

 • De prijs: het grootste voordeel is natuurlijk de prijs. Voor weinig geld kan je al een basispakket kopen en de verschillen met een professionele installatie is enorm.
 • Je kan het zelf installeren: Met behulp van de handleiding zijn deze systemen vaak makkelijk te installeren. En omdat de componenten draadloos zijn kan je ze plaatsen waar je wilt.

Nadelen van een basis alarmsysteempakket

 • De componenten zijn zichtbaar: omdat de onderdelen vaak makkelijk te zien zijn, is er geen sprake van een afschrik-effect op een inbreker.
 • Eenvoudig uit te schakelen: als de dief het systeem eenmaal gevonden heeft kan hij het ook makkelijk uitschakelen.
 • Geen verbinding met een meldkamer: als het alarm afgaat wordt dit niet door gemeld aan een bemande meldkamer waardoor je een stukje extra veiligheid en controle mist.
 • Minder krachtig: omdat deze systemen goedkoper zijn, moet je goed op de kwaliteit letten en de kracht van de componenten. Rijkt het draadloze signaal wel ver genoeg? Hoe ver gaan de sensoren? Zijn de camera’s duidelijk? Vaak is het toch verstandig om meer te investeren zodat je een kwalitatief betere installatie in huis haalt.
 • Batterijen vervangen: je moet regelmatig de batterijen vervangen. Het beste is om oplaadbare batterijen aan te schaffen en deze te blijven hergebruiken. Hoe meer componenten echter, hoe meer batterijen er nodig zijn.
 • Defecte onderdelen: als één van de onderdelen defect is, kan je niet altijd een vervanging vinden omdat ze vaak niet los verkrijgbaar zijn.

Professionele draadloze alarmsystemen

De professionele systemen zijn een stuk duurder en een groot deel van de prijs gaat naar de installatie. Het is echter wel zo dat je zeker weet dat ze goed geplaatst worden en dat je een alarmsysteem krijgt die makkelijk uit te breiden is en op maat gemaakt is voor jouw huis. Je krijgt advies van de installateur en deze zal controleren of het systeem ook daadwerkelijk alle ruimtes in het huis bedekt. Bovendien krijg je een aantal extra’s bij een professioneel systeem die je in een basispakket niet kan vinden.

Wat krijg je extra bij een professioneel systeem?

Behalve de bovengenoemde voordelen zijn er ook nog een aantal andere dingen die je extra krijgt als je kiest voor een professioneel systeem:

 • Verbinding met een meldkamer: voor een klein bedrag per maand kan je een professioneel systeem door middel van een abonnement in verbinding stellen met een meldkamer. Deze controleert de batterijspanning en doet elke 24 uur controle van je apparatuur. Ook bellen ze je als het alarm afgaat en kunnen ze tijdig hulpdiensten inschakelen indien nodig.
 • Verbinding met je telefoon: professionele systemen staan vaak in verbinding met je mobiele telefoon via een app. Zo kan je makkelijk het alarm aan- en uitschakelen en kijken wat de camera’s op dat moment aan het filmen zijn. Als je een keer niet thuis komt of je bent vergeten het alarm in te schakelen, heb je altijd je mobiel waarmee je dit op afstand kan doen. Ook krijg je elke keer als een sensor iets opvangt een sms zodat je ook als je niet thuis bent volledig op de hoogte blijft.
 • Monoxide- en rook detectoren: je kan het alarmsysteem ook koppelen aan je brandsensoren zodat je ook op afstand op de hoogte gesteld wordt als er iets wordt opgevangen.

De nadelen van een professioneel systeem

Het grootste en enige nadeel van deze systemen is de prijs. Als je een groot huis hebt met veel ramen en deuropeningen kan deze al flink oplopen. Voor een woning van een normale grote ben je al gauw meer dan €1000 kwijt. Plus de kosten van een eventueel abonnement bij een meldkamer wat begint bij €10 per maand.

Online vergelijken

Een manier om geld te besparen op het installeren van een professioneel alarmsysteem is door goed onderzoek te doen naar de installatieaanbieders bij jou in de omgeving. Omdat de installatiekosten een aanzienlijk deel van de prijs innemen, kan je hier nog best wat op bezuinigen. Goed onderzoek doen kan soms een verschil maken van 40 procent. En gelukkig is het niet meer nodig om alle installateurs zelf te bellen, door middel van onze vergelijkingswebsite kan je je gegevens en eisen makkelijk kenbaar maken. Binnen een korte tijd krijg je een overzichtelijke lijst met de kosten, de service die geboden wordt en voorwaarden zodat je een geïnformeerde beslissing kan maken. Vul hieronder je postcode in en begin met vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat

Wat zijn de beste domotica?

Domotica is de toepassing van elektronica en thuisnetwerken voor procesautomatisering in en

Laat je goed adviseren door diverse installateurs

Door de toename van criminaliteit is een alarmsysteem absoluut geen overbodige luxe