Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem domoticaAlarmsysteem domotica kopen? Het is vanzelfsprekend dat we ons in huis zo veilig mogelijk willen kunnen voelen. Omwille van deze reden hebben zeer veel mensen of gezinnen er de voorbije jaren dan ook reeds voor gekozen om te investeren in een geavanceerd alarmsysteem. Ondertussen worden deze systemen echter naar een nog hoger niveau getild door de inmenging van domotica. Gaat het alarm af? Dan zorgt de domotica in het systeem er voor dat automatisch ook alle rolluiken worden geopend of er ergens een fel licht gaat branden waardoor de inbraak wel erg duidelijk wordt. Uiteraard is dit slechts het puntje van de ijsberg, want een alarmsysteem domotica heeft nog heel wat meer in huis. Ben jij eveneens geïnteresseerd in een dergelijk systeem, maar wil je eerst achterhalen wat het precies allemaal kan en welke kosten er aan verbonden zijn? Dat is precies de informatie die je terug kan vinden op deze pagina!

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Wat is een alarmsysteem domotica precies?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven is een alarmsysteem domotica niet zomaar in staat om je woning te beveiligen tegen inbraken. De standaard functionaliteiten van een alarmsysteem worden immers aangevuld met heel wat high tech snufjes. De onderstaande mogelijkheden kunnen door gebruik te maken van een domotica alarmsysteem bijvoorbeeld moeiteloos worden gerealiseerd.

  • Automatische inschakeling van verlichting of toestellen bij het afgaan van het alarm
  • Automatisch openen van de gordijnen en rolluiken bij afgaan van het alarm
  • Automatisch sluiten van de gordijnen of rolluiken, maar ook het vergrendelen van ramen en deuren bij het afgaan van het alarm

Bovenstaande is slechts een greep uit het aanbod aan mogelijkheden waar je bij een domotica alarmsysteem op kan rekenen, maar het geeft reeds aan op welke manier de veiligheid van je woning door middel van een dergelijk systeem kan worden verbeterd.

Hoeveel kost een alarmsysteem domotica?

Ondertussen mag het wel min of meer duidelijk zijn wat je nu precies van een alarmsysteem domotica kan verwachten. Een volgend belangrijk punt is uiteraard de kostprijs die er voor in rekening wordt gebracht. Het spreekt voor zich dat je ook op vlak van een systeem als deze een keuze kan maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Wij hebben de meest interessante systemen inclusief hun gemiddelde kostprijs alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Type alarmsysteem domotica Inhoud Gemiddelde kostprijs
Basic pakket Een alarmsysteem gecombineerd met een extra beveiliging van ramen en deuren. Tussen 1.000 & 1.100 euro
Pakket met goede beveiliging Een alarmsysteem gecombineerd met een extra beveiliging voor ramen en deuren inclusief camerabewaking. Tussen 1.600 & 1.850 euro
Compleet pakket Een alarmsysteem gecombineerd met beveiliging voor ramen en deuren inclusief camerabewaking evenals de plaatsing van rolluiken. Tussen 2.260 & 2.500 euro

Zoals reeds aangegeven eerder op deze pagina zijn de verschillende onderdelen van een domotica alarmsysteem doorgaans reeds vanaf het begin op elkaar afgestemd. Dit betekent niet dat uitbreidingen niet mogelijk zijn, maar dan is het wel aan te raden om te kiezen voor een hybride systeem. In vergelijking met een gewoon alarmsysteem (draadloos of bedraad) is deze wel op het einde van de rit een stukje duurder.

De prijsopbouw van een alarmsysteem domotica

Gaan we de prijsopbouw van een alarmsysteem domotica onder de loep nemen, dan zien we dat deze eigenlijk bestaat uit drie verschillende delen. Zomaar even 65 procent van de volledige kostprijs van het systeem is voorbehouden voor de verschillende onderdelen die moeten worden aangekocht. 30 procent van de kosten gaan dan weer vervolgens naar de installatie en de resterende 5 procent is voorbehouden voor het indekken van de voorrijkosten. Het spreekt voor zich dat de prijsopbouw een beetje onderhevig kan zijn aan de hand van onder meer het gekozen systeem evenals de wijze van installatie. Doe je de installatie van je alarmsysteem domotica bijvoorbeeld zelf? Dan kan je zomaar tot 30 procent besparen!

Interessante bespaartips

Een investering in een alarmsysteem domotica kan soms niet op het juiste moment komen, maar veiligheid gaat uiteraard boven alles. Denk je er aan om toch een beveiliging met domotica te kopen, maar ben je nog op zoek naar enkele interessante mogelijkheden om het kostenplaatje een beetje te drukken? Dat is geen enkel probleem! Wij hebben er namelijk alvast een aantal voor jou op een rijtje gezet.

  • Kies voor een kant en klare set

Veel mensen beschikken tegenwoordig over zeer specifieke eisen met betrekking tot het domotica alarmsysteem waar ze gebruik van willen maken. Dit zorgt er voor dat ze vaak genoodzaakt zijn om te kiezen voor een systeem op maat. Hier lijkt op het eerste zicht niets mis mee, ware het niet dat een dergelijke installatie heel wat duurder is in vergelijking met een standaard set. Wil je besparen? Dan is kiezen voor een kant en klare set altijd op financieel vlak het interessantst.

  • Kies voor een bedrijf bij jou uit de buurt

Zoals in de prijsopbouw duidelijk gemaakt dien je voor het leveren en plaatsen van een domotica alarmsysteem rekening te houden met niet alleen een installatiekost, maar ook met zogenaamde voorrijkosten. Deze kosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer en kunnen op het einde van de rit toch een niet onaanzienlijke verhoging van de eindfactuur met zich meebrengen. Er voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf bij jou uit de buurt kan deze kosten gelukkig flink drukken.

Bespaar tot 30% op jouw alarmsysteem domotica!

Ondertussen is het duidelijk geworden dat een alarmsysteem domotica helemaal niet zo onbetaalbaar is als veel mensen denken, in tegendeel. Toch is het mogelijk dat de kostprijs die is verschuldigd nog steeds iets hoger ligt dan je budget toestaat. Dat hoeft niet meteen een groot probleem te zijn. Wist je namelijk dat er een zeer eenvoudige mogelijkheid bestaat om zomaar een besparing uit te voeren die kan oplopen tot wel 30 procent op het kopen van een alarmsysteem domotica? Hoe? Door gewoon offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Het vergelijken van deze offertes zal er immers altijd voor zorgen dat je bent verzekerd van de scherpst mogelijke prijs. Zeg nu zelf, een besparing tot 30% realiseren op je alarmsysteem domotica is toch wel erg mooi meegenomen?!

Lees ook: sim only onbeperkt internet

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat zijn slimme alarmsystemen?

In de wintermaanden is het hoogseizoen bij inbrekers. De dagen worden korter

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een goed alarmsysteem kun je inbraken voorkomen en branden tijdig detecteren.

Laat je goed adviseren door diverse installateurs

Door de toename van criminaliteit is een alarmsysteem absoluut geen overbodige luxe