Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem reparatieAlarmsysteem reparatie? Een alarmsysteem die je eerder in je huis hebt laten plaatsen kan op tal van verschillende manieren worden beschadigd. Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat een inbreker met harde hand één of meerdere onderdelen van je systeem zal willen uitschakelen. Je kan dit uiteraard perfect bemoeilijken door bijvoorbeeld de camera’s erg hoog te hangen, maar geheel uitsluiten kan je dergelijke schade nooit. Indien één of meerdere onderdelen zijn beschadigd zal er een alarmsysteem reparatie moeten worden doorgevoerd. Dit is vervelend, want een dergelijke herstelling brengt uiteraard altijd de nodige kosten met zich mee. Op deze pagina vertellen we je niet alleen welke mogelijkheden er bestaan op vlak van alarmsysteem reparatie, bovendien geven we je ook graag aan met welke kosten je op dit vlak rekening dient te houden. Zo worden vervelende, financiële verrassingen voorkomen.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost alarmsysteem reparatie?

Het is nagenoeg onmogelijk om aan te geven hoeveel het herstellen van een alarmsysteem precies kost. Dit komt omdat een alarmsysteem uit zeer veel verschillende delen bestaat die mogelijks beschadigd kunnen raken. Er kan bijvoorbeeld schade ontstaan aan het bedieningspaneel, maar wat daarnaast ook te denken van de camera’s die er deel van uitmaken evenals de sensoren die op de ramen en deuren worden geplaatst? Het spreekt verder voor zich dat ook het hang- en sluitwerk onderhevig is aan beschadigingen door inbrekers. De precieze elementen die beschadigd zijn geraakt zullen uiteindelijk bepalend zijn voor de kostprijs die de alarmsysteem reparatie met zich meebrengt.

Wanneer is een alarmsysteem reparatie uitvoeren niet meer interessant?

Het moet gezegd dat het lang niet altijd interessant is om er voor te kiezen om je alarmsysteem te laten herstellen. In bepaalde gevallen is het namelijk zo dat de kostprijs voor de herstelling hoger komt te liggen dan het kopen van een compleet nieuw systeem. Daarnaast is het vaak onmogelijk om een beschadigde beveiligingscamera tegen een scherpe prijs terug volledig werkzaam te krijgen. Dit kan eigenlijk uitsluitend op het ogenblik dat enkel en alleen het glas voor de lens stuk is. Zijn ook de achterliggende monturen stuk? Dan is er geen herstellen meer aan. Een nieuwe beveiligingscamera kopen is dan ook het enige wat je nog kan doen.

Dekt de verzekering de schade aan je alarmsysteem?

Verschillende verzekeraars hebben er voor gekozen om een verzekering aan te bieden aan hun klanten die eventuele schade door inbraak kan indekken. Het gaat hierbij niet uitsluitend om bijvoorbeeld beschadigde sloten, deuren of ramen, maar ook om beschadigde onderdelen van een alarmsysteem. Het spreekt voor zich dat dit bijzonder interessante verzekeringen zijn. De premie die voor een dergelijke verzekering moet worden betaald ligt immers in schril contrast met de aankoopprijs van een kwalitatief alarmsysteem en bovendien kan ook de reparatiekost bij schade heel wat hoger uitvallen. Ga je dus met andere woorden investeren in een alarmsysteem? Hou er dan rekening mee dat het altijd interessant is om de mogelijkheden op vlak van een verzekering te bekijken.

Het kopen van een nieuw alarmsysteem

In het bijzonder wanneer het beschadigde alarmsysteem reeds enkele jaren oud is kan het veel interessanter zijn om er meteen voor te kiezen om over te gaan tot het kopen van een compleet nieuwe installatie. Op deze manier moet je in de praktijk vaak slechts een klein bedrag extra betalen en dat terwijl je meteen over een gloednieuw systeem beschikt waarmee je klaar bent voor de toekomst. Bij het kopen van een nieuw alarmsysteem zal je er evenwel alles aan willen doen om er zeker van te zijn dat potentiële, nieuwe schade kan worden voorkomen. Dit kan op tal van verschillende manieren.

Vroeger kozen bijzonder veel mensen er voor om gebruik te maken van een alarmsysteem met kabel. Dat bleek geen slechte zet, want dergelijke installaties hebben hun nut in het verleden zeker bewezen. Tegenwoordig is het echter interessanter om te kiezen voor een draadloos alarmsysteem. Een dergelijk systeem vereist geen verbouwingen en kan aldus in eender welke situatie worden toegepast. Daar komt bij dat een draadloos, hybride alarmsysteem eenvoudig kan worden uitgebreid waardoor je jouw beschadigde alarmsysteem niet noodzakelijkerwijs in één keer dient te vervangen.

Heeft het bestek van de expert duidelijk gemaakt dat alarmsysteem reparatie in jouw situatie financieel niet interessant is? Wil je er daarom graag voor kiezen om over te gaan tot de aankoop van een compleet nieuw alarmsysteem? In dat geval kan er rekening worden gehouden met de kosten zoals aangegeven in deze prijstabel:

Type alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Draadloos alarmsysteem Tussen 175 & 825 euro
Bedraad alarmsysteem Tussen 160 & 625 euro
Hybride alarmsysteem Vanaf ongeveer 325 euro

Besparen op alarmsysteem reparatie

Wanneer je reeds over een goed en kwalitatief alarmsysteem beschikte spreekt het voor zich dat je niet had verwacht om opnieuw te moeten investeren. Zowel alarmsysteem reparatie als het kopen van een compleet nieuw systeem kan gepaard gaan met niet onaanzienlijke kosten. Gelukkig kunnen de onderstaande alarmsysteem reparatie bespaartips helpen om het verschuldigde prijskaartje enigszins naar omlaag te halen.

  • Vervang uitsluitend de cruciale onderdelen. Ook al zijn alle onderdelen van je alarmsysteem beschadigd geraakt, het is niet altijd noodzakelijk om ze allemaal in één keer te laten vervangen. Je kan er bijvoorbeeld perfect voor kiezen om eerst de cruciale onderdelen te laten herstellen of vervangen en vervolgens de rest te doen. Dit zorgt er voor dat je op z’n minst de kosten een beetje kan spreiden over een langere periode. Uiteindelijk zal je op deze manier helaas wel altijd duurder uitkomen dan wanneer je alles in één keer had laten herstellen.
  • Kies voor een hersteller uit je buurt. Een aantal beschadigingen aan alarmsystemen kunnen gewoon bij je thuis worden hersteld. Dat is interessant, maar wist je dat een vakman altijd zogenaamde voorrijkosten aanrekent? Deze kosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro en worden per kilometer in rekening gebracht. Wil je hierop besparen? Dan is het altijd het interessantst om er voor te kiezen om een beroep te doen op een vakman uit de buurt.

Bespaar tot 30% extra door offertes te vergelijken!

Ben je op zoek naar een geschikte partij die voor jou een alarmsysteem reparatie kan realiseren? In dat geval is het altijd de moeite waard om offertes op te vragen bij meerdere bedrijven. Alleen op deze manier zal je er namelijk op het einde van de rit echt zeker van kunnen zijn dat jouw alarmsysteem wordt hersteld tegen de best mogelijke prijs. In de praktijk kan de besparing hierdoor zomaar oplopen tot een niet onaantrekkelijke 30 procent op de totale reparatiekosten van je alarmsysteem.

Lees ook: kozijnen kunststof.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Je waant je veilig met een alarmsysteem in huis, maar kijk uit wat je koopt

Een alarmsysteem in huis is iets wat veel mensen de laatste tijd

Een zo goed mogelijke beveiliging van je huis begint met een alarmsysteem

Waar je vroeger alleen maar een alarmsysteem in je huis installeerde als

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat