Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

CamerabeveiligingCamerabeveiliging aanschaffen? Steeds vaker zie je camera’s die worden gebruikt om de omgeving waarin ze hangen in de gaten te houden. Door de toepassing van geavanceerde technieken is het ook steeds gemakkelijker geworden om goede beelden van een omgeving te maken. In winkels en winkelcentra en in openbare gebouwen zijn we al gewend aan de camera’s. We staan er niet meer van te kijken als we de camera’s opmerken.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Camerabeveiliging voor je huis

Met camerabeveiliging ga je nog een stap verder in de beveiliging van je huis. Op diverse plaatsen in je huis worden dan camera’s geïnstalleerd die, indien ze zijn ingeschakeld, als ze een beweging waarnemen direct beeld geven vanuit die camera. Die beelden worden rechtstreeks doorgezonden naar een centrale of meldkamer. Daar kunnen ze dan zien wat er werkelijk aan de hand is. Maar die beelden kunnen ook worden doorgezonden naar je eigen telefoon. Ook al ben je thuis, je ziet meteen wat er rond of in je huis gebeurd. Hierdoor zul je nog beter in staat zijn om te reageren en zal het alarmsysteem nog effectiever zijn.

Soorten camera’s

In grote lijnen zijn er drie technieken die worden toegepast bij camerabeveiliging. Het analoge systeem is prijstechnisch gunstig en deze analoge techniek geeft een redelijk beeld zowel ’s nachts als overdag. Daarnaast zie je steeds meer digitale camera’s terrein winnen. De zoomfunctie is perfect en het systeem kan worden aangesloten op een netwerk. Zo kun je op diverse plaatsen met behulp van een computer inloggen en de beelden van de digitale camera direct zien. Tot slot is er de HD-SDI digitale camera. Deze geven een perfect beeld en kennen daarnaast alle voordelen van de andere digitale camera’s.

De dummy camera’s

Mocht het investeren in camerabeveiliging een te grote druk op je budget leggen dan kun je natuurlijk kiezen voor een dummy camera. Een dummy camera lijkt aan de buitenkant op een normale camera maar er zit helemaal niets in. Je kunt er dus ook geen opnamen mee maken. Maar een dummy camera kan wel een afschrikwekkend effect resulteren. Omdat je van de buitenkant echt niet kunt zien of een camera echt is of nep is het een leuk alternatief.

Prijzen van beveiligingscamera’s

Hieronder staan de prijzen van een aantal soorten beveiligingscamera’s. Binnen dit segment zijn vanzelfsprekend allerlei soorten en uitvoeringen beschikbaar. Maar voor een goed beeld van de kosten van camerabeveiliging is deze tabel een handige hulp.

soort camerabeveiliging                          prijs
  van tot
analoge camera 175 euro 425 euro
digitale IP camera 275 euro 500 euro
HD-SDI camera 350 euro 600 euro
dummy camera 15 euro 50 euro

Extra apparatuur bij beveiligingscamera’s

Bij de aanschaf van een beveiligingscamera moet je ook rekening houden met de kosten van apparatuur die je nodig hebt om de beelden van de beveiligingscamera te kunnen zien. Behalve de kabels heb je natuurlijk ook een computer nodig. Misschien kun je het systeem integreren met je huidige computersysteem maar het kan ook zijn dat je een extra computer of laptop moet aanschaffen. Hier moet je wel rekening mee houden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hardrock jaagt inbrekers weg bij dit alarmsysteem

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul

Wat zijn de beste domotica?

Domotica is de toepassing van elektronica en thuisnetwerken voor procesautomatisering in en

Je waant je veilig met een alarmsysteem in huis, maar kijk uit wat je koopt

Een alarmsysteem in huis is iets wat veel mensen de laatste tijd