Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten alarmsysteem aanlegWat zijn de kosten alarmsysteem aanleg?Wanneer je er voor hebt gekozen om een alarmsysteem aan te schaffen spreekt het voor zich dat deze ook nog moet worden geplaatst. De kostprijs die voor het aanleggen van een alarmsysteem in rekening wordt gebracht is uiteraard grotendeels afhankelijk van het soort installatie waarvoor er is gekozen. De standaard installatiekosten hoeft bijvoorbeeld bij een draadloos systeem helemaal niet hoog uit te vallen, maar dat kan volledig anders zijn indien er wordt gekozen voor de plaatsing van een bedraad systeem. Heb je een alarmsysteem aangekocht, maar wil je graag achterhalen welke kosten er voor het aanleggen van de installatie mogelijks in rekening kunnen worden gebracht? Lees dan snel verder en je komt er alles over te weten op deze pagina!

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een alarmsysteem aanleggen?

Vooraleer een alarmsysteem aan te laten leggen spreekt het voor zich dat je graag ook een zicht zal willen hebben op de kosten die hieraan verbonden zijn. Zoals in de inleiding reeds aangegeven wordt de kostprijs voor het aanleggen van een systeem vooral gebaseerd op het type installatie waar gebruik van wordt gemaakt. Bij een bedraad systeem liggen de kosten (zoals ook te zien is in onderstaande prijstabel) dan ook altijd een stuk hoger in vergelijking met een draadloze installatie.

Type alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Bedraad alarmsysteem aanleggen Gemiddeld tussen 350 & 500 euro
Draadloos alarmsysteem aanleggen Gemiddeld tussen 100 & 200 euro

Het spreekt voor zich dat de hierboven vermelde kosten slechts indicaties vormen. Deze indicaties zijn afgestemd op een basis installatie zonder dat er bij een bedraad systeem grote verbouwingen dienen te gebeuren. Zijn er wel grote verbouwingen vereist voor het wegwerken van de zichtbare kabels? In dat geval moet je er uiteraard rekening mee houden dat de totale kostprijs nog een behoorlijk stuk hoger kan komen te liggen.

Keuzes die de kostprijs van een alarmsysteem aanleggen kunnen beïnvloeden

Uit bovenstaande blijkt eigenlijk reeds dat een aantal factoren de kostprijs van een alarmsysteem aanleggen kunnen beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele van deze zaken over het hoofd ziet hebben we de belangrijkste alvast even op een rijtje gezet.

Keuze 1: Een bedraad alarmsysteem aanleggen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht wordt er ook vandaag de dag nog steeds vaak gekozen voor een bedraad alarmsysteem. De reden hiervoor is dat mensen denken dat het veiliger is en er bijvoorbeeld niet zo eenvoudig digitaal in kan worden ingebroken. Hier valt inderdaad iets voor te zeggen, maar dan moet er wel voor worden gekozen om de kabels niet zichtbaar in de woning te laten liggen. Een inbreker kan dan immers door één enkel kabeltje door te knippen het volledige systeem uitschakelen en dat komt de veiligheid uiteraard ook niet ten goede. Hoe dan ook, op het ogenblik dat je er voor kiest om gebruik te maken van een bedraad alarmsysteem dien je altijd rekening te houden met hogere kosten voor het aanleggen van de installatie. Hou er bovendien rekening mee dat er kleine verbouwingswerken vereist kunnen zijn. De aangegeven kostprijs tot 500 euro is dan ook slechts een beperkt gemiddelde.

Keuze 2: Een draadloos alarmsysteem aanleggen

Heel wat eenvoudiger wordt het indien je er voor hebt gekozen om een draadloos alarmsysteem aan te schaffen. Een dergelijk systeem kan je dan ook plaatsen waar in huis je dat maar wenst. Bovendien kan de plaatsing eigenlijk zelfs ook gewoon door jezelf gebeuren, althans wanneer je op z’n minst over een beetje technische kennis beschikt. Kies je er uiteindelijk toch voor om de plaatsing van je draadloos alarmsysteem uit te besteden aan een echte expert? In dat geval dien je rekening te houden met een gemiddeld prijskaartje voor een standaard installatie van tussen de 100 en 200 euro.

Keuze 3: Zelf een alarmsysteem aanleggen

Het spreekt voor zich dat je er niet altijd voor zal kiezen om het aanleggen van een alarmsysteem uit te besteden aan een specialist. In bepaalde gevallen zijn mensen dan ook (zeker in het geval van een beperkt alarmsysteem) perfect in staat om de plaatsing zelf voor hun rekening te nemen. Dit kan interessant zijn, maar dan moet je er wel absoluut zeker van zijn dat de plaatsing op correcte wijze gebeurt. Een alarmsysteem welke niet honderd procent correct is aangelegd kan immers haar doel compleet missen. Dit neemt uiteraard niet weg dat je door zelf je alarmsysteem aan te leggen in de praktijk zomaar al snel een paar honderd euro’s kan uitsparen.

Interessante bespaartips

Ben je op zoek naar mogelijkheden om de kostprijs van jouw alarmsysteem aanleggen te drukken? Wil je echter geen rekening moeten houden met kwaliteitsverlies? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Kies voor een specialist uit de buurt. Wanneer je er voor kiest om een specialist in te schakelen voor het aanleggen van jouw alarmsysteem is het altijd financieel het interessantst om te kiezen voor een expert bij jou uit de buurt. Dit komt omdat er door deze vakman altijd zogenaamde voorrijkosten in rekening worden gebracht. Deze voorrijkosten bedragen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer en kunnen behoorlijk aantikken indien de specialist een grote afstand dient af te leggen.
  • Steek zelf ook de handen uit de mouwen. Het feit dat je misschien niet over voldoende technische kennis beschikt om een volledig alarmsysteem aan te leggen hoeft niet te betekenen dat je de arbeidskosten niet kan verlagen. Zelf meehelpen met de expert en er voor zorgen dat de plaatsen waar de verschillende onderdelen geplaatst moeten worden vrij zijn kan bijvoorbeeld reeds heel wat geld uitsparen.

Tot 30% besparen op de kosten van een alarmsysteem aanleggen

Zou je graag het aanleggen van je aangekocht alarmsysteem ook willen uitbesteden aan een echte expert, maar liggen de kosten toch nog net iets te hoog? In dat geval hoef je niet meteen te wanhopen. Onderzoeken hebben immers aangetoond dat het merendeel van de mensen er nog steeds voor kiezen om in zee te gaan met de eerste, de beste expert. Uiteraard kan het hierbij gaan om een prima vakman, maar wie zegt er dat hij ook een goede prijs voor jou maakt? Misschien betaal je wel veel teveel? Door offertes op te vragen bij verschillende bedrijven en door deze met elkaar te vergelijken is het in de praktijk niet zelden mogelijk om tot zomaar even 30 procent te besparen op de kosten voor het aanleggen van jouw alarmsysteem.

Lees ook: plaatsing gietvloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over de alarmsystemen in je huis

Een alarmsysteem, ook wel een alarminstallatie genoemd, is een elektronisch apparaat dat

Wat zijn slimme alarmsystemen?

In de wintermaanden is het hoogseizoen bij inbrekers. De dagen worden korter

Een veilig huis: schaf een alarmsysteem aan!

Veel Nederlanders gaan over tot het aanschaffen van een alarmsysteem om zo