Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Hoe alarmsysteem offertes vergelijken?Hoe alarmsysteem offertes vergelijken? Vooraleer over te gaan tot het kopen van een alarmsysteem is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de kostprijs van een dergelijke installatie niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. De prijs die voor een alarmsysteem wordt aangerekend is bovendien niet alleen afhankelijk van de indeling van de installatie, wat bovendien ook te denken van het bedrijf die ze verkoopt? Wil jij er absoluut zeker van zijn dat je jouw alarmsysteem in huis kan halen tegen de scherpst mogelijke prijs? In dat geval kan de informatie op deze pagina je helpen bij het vergelijken van de verschillende alarmsysteem offertes die je zal ontvangen.

*Tips:

 • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Het type alarmsysteem

Wanneer je een offerte hebt aangevraagd voor een alarmsysteem bestaat de kans dat het bedrijf in kwestie er voor heeft gekozen om je verschillende mogelijkheden aan te bieden. Op vlak van het type alarmsysteem moet er niet alleen een onderscheid worden gemaakt tussen de bedrade en de draadloze systemen, bovendien kan ook de exacte inhoud sterk verschillen. Zijn er bijvoorbeeld camera’s in het systeem inbegrepen of moeten deze later nog individueel worden aangekocht? Goed het soort alarmsysteem onder de loep nemen is in ieder geval het eerste wat je moet doen bij het vergelijken van alarmsysteem offertes.

De exacte inhoud van het alarmsysteem

In lijn met bovenstaande ligt de precieze inhoud van het alarmsysteem. Dat een bepaald alarmsysteem bij meerdere bedrijven toevallig over dezelfde naam beschikt hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat ook de inhoud volledig hetzelfde is. In bijzonder veel gevallen is het dan ook zo dat een bepaald bedrijf haar eigen invulling geeft aan een specifiek alarmsysteem. Zaken waar je op vlak van inhoud bij een alarmsysteem altijd rekening mee zal willen houden zijn onder meer de aanwezigheid van:

 • Een centraal bedieningspaneel
 • Sensoren die kunnen worden gebruikt bij ramen en deuren
 • Een sirene voor binnen en / of voor buiten
 • Een aansluiting op een alarmcentrale
 • Een rook- en bewegingsmelder
 • Raammagneten
 • Een communicatiekiezer
 • Beveiligingscamera’s

Zijn één of meerdere onderdelen die je wenst niet in het alarmsysteem in kwestie inbegrepen? In dat geval wordt er je doorgaans altijd de mogelijkheid aangeboden om deze apart, extra te kopen. Voor het kopen van deze extra onderdelen wordt soms een aparte prijs als optie in de offerte voor het alarmsysteem opgenomen.

De eventuele extra services

Buiten de standaard inhoud van een alarmsysteem is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er soms bepaalde, extra services of opties zijn vereist. In het merendeel van de gevallen wordt er door bedrijven voor gekozen om deze onder een apart luik in de offerte op te nemen. Op deze manier kan jij als klant zelf bepalen welke opties of extra services je nodig hebt en welke voor jou overbodig zijn. Een aantal voorbeelden op dit vlak zijn:

 • Een eventuele meldkamer aansluiting
 • Een monitor service
 • Een onderhoudscontract
 • Een eventuele (extra) afstandsbediening
 • Een sticker inbraakbeveiliging / camerabewaking

Het is per definitie altijd het interessantst om eventuele, vereiste opties of extra services in één keer samen met het systeem op zich te kopen of af te sluiten. Op deze manier zal je merken dat er op middellange tot lange termijn altijd kan worden bespaard op het totale kostenplaatje van je alarmsysteem.

De garantie op het alarmsysteem

Eveneens een belangrijk aandachtspunt waar rekening mee moet worden gehouden bij het vergelijken van alarmsystemen offertes is terug te vinden in de garantie die wordt aangeboden. De garantie op een alarmsysteem is altijd afhankelijk van onder meer het merk van de installatie, maar ook van de partij die ze levert. In bepaalde gevallen is het mogelijk om de garantie die wordt aangeboden op je aangekochte alarmsysteem uit te breiden. Hiervoor dient wel een extra vergoeding te worden betaald. Goed het onderdeel met betrekking tot de garantie op je alarmsysteem controleren bij het vergelijken van de verschillende offertes is in ieder geval altijd aan te raden.

Eventuele vereiste werkzaamheden

Het leveren van je aangekochte alarmsysteem is één ding. In het merendeel van de gevallen zijn er echter extra werkzaamheden vereist. Het gaat hier in eerste instantie uiteraard om de installatie van het alarmsysteem. Je kan er voor kiezen om dit voor je eigen rekening te nemen, maar in het merendeel van de gevallen kiezen mensen toch nog steeds liever voor de kennis van een echte expert. Controleer altijd of de installatie van je alarmsysteem in de offertes in kwestie is inbegrepen of niet. Is dat niet het geval, ga dan altijd na welke meerprijs er hiervoor wordt aangerekend. In het merendeel van de gevallen wordt dit onder een apart punt in de offerte duidelijk aangegeven. Indien niet, neem dan zeker contact op met het bedrijf dat de offerte heeft uitgeschreven en vraag om een uitgebreidere versie.

Heb je er niet voor gekozen om te investeren in een draadloos, maar wel in een bedraad alarmsysteem? In dat geval is er nog een extra punt waar je rekening mee dient te houden. Vooraleer het alarmsysteem volledig werkzaam kan zijn is de kans immers groot dat er bepaalde bekabeling moet worden voorzien. Het laatste wat je echter wil is dat deze kabels gewoon zomaar zichtbaar over de muur lopen. Het kan gelukkig ook anders. Door het in de muur wegwerken van de kabels beschik je immers over een perfect werkend systeem en dat zonder dat de uitstraling van je interieur negatief wordt beïnvloed. Let wel, het wegwerken van de kabels in de muur vergt altijd bepaalde verbouwingen die veelal niet standaard in een offerte zijn opgenomen.

Tot 30% besparen door vergelijken van alarmsystemen offertes

Veel mensen kiezen er vandaag de dag nog altijd zomaar voor om hun alarmsysteem te kopen bij het eerste, het beste bedrijf die betrouwbaar op hen overkomt. Hier is in de basis uiteraard helemaal niets mis mee, ware het niet dat je dan zelden (of eigenlijk beter gezegd nooit) kan genieten van de meest interessante prijs. Het opvragen en vergelijken van meerdere offertes bij verschillende bedrijven kan dit wel voor jou realiseren. Door deze manier van werken is het zelfs in de praktijk zomaar mogelijk om een (extra) besparing tot wel 30 procent te realiseren. Dit maakt in één klap duidelijk dat het vergelijken van verschillende alarmsystemen offertes financieel werkelijk bijzonder interessant is.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een goed alarmsysteem kun je inbraken voorkomen en branden tijdig detecteren.

Laat je goed adviseren door diverse installateurs

Door de toename van criminaliteit is een alarmsysteem absoluut geen overbodige luxe

6x Tips alarmsysteem kopen

Het aanschaffen van een alarmsysteem doe je natuurlijk niet zomaar. Allereerst zal