Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten alarmeringenKosten alarmeringen? Op het ogenblik dat er gebruik wordt gemaakt van een alarmsysteem spreekt het voor zich dat je als eigenaar van de woning graag op de hoogte wil worden gesteld op het ogenblik dat er zich mogelijks een acute situatie voordoet. Het kan hierbij overigens niet alleen maar gaan om een inbraak in huis, maar ook om bijvoorbeeld brand of wateroverlast. In ieder geval, een alarmsysteem zal bij acute problemen altijd een bepaalde melding of alarmering afgeven. Hoe dit gebeurt en op welke manier er al dan niet efficiënt mee kan worden omgesprongen kan je lezen op deze pagina.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Welke alarmeringen bestaan er?

Vroeger was het zo dat er eigenlijk slechts één type alarmering bestond. Wanneer er een potentieel kwalijke situatie plaatsvond was het dan ook zo dat altijd de alarmcentrale of meldkamer daarvan op de hoogte werd gebracht. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Vandaag de dag hebben mensen die investeren in een alarmsysteem dan ook steeds de mogelijkheid om voor zichzelf uit te maken of ze gebruik willen maken van een alarmcentrale of ze direct de melding op, bijvoorbeeld hun mobiele telefoon willen ontvangen. Op zich is dit een persoonlijke keuze, maar toch dient er ook stil te worden gestaan bij de voor- en nadelen die bepaalde alarmeringen met zich meebrengen. Wij hebben ze in ieder geval even allemaal voor jou op een rijtje gezet.

PSTN

De eerste alarmering die er bestaat is PSTN. In het geval van een dergelijke communicatiekiezer wordt er gebruik gemaakt van alarm spraak-rapportages. Deze gebeuren via de vaste telefoon. Als eigenaar van het alarmsysteem is het aan jou om vooraf te bepalen naar welke personen deze rapportages precies worden verstuurd. Dit kan gebeuren naar jezelf als eigenaar, maar er kan ook een meldkamer worden ingeschakeld. Een PSTN communicatiekiezer is in de basis het goedkoopst, maar er dient wel nog rekening te worden gehouden met de mogelijke kostprijs die door de meldkamer in rekening wordt gebracht.

LAN

Wanneer er sprake is van een LAN communicatiekiezer wordt deze altijd ingezet voor de communicatie met een meldkamer. Dit gebeurt door middel van het internet en in bepaalde gevallen via de vaste telefoon. Dit laatste werd vooral in vroegere tijden nog vaak toegepast omdat er toen nog niet zoiets bestond als breedband internet. Tegenwoordig is deze werkwijze gelukkig enigszins teruggedraaid, want ze stond er om bekend een zeer behoorlijke kostprijs met zich mee te brengen. Iedereen weet immers ongetwijfeld nog wel dat de inbelminuten voor het internet behoorlijk konden aantikken op de uiteindelijke factuur die aan het eind van de maand werd ontvangen. In vergelijking met een PSTN communicatiekiezer was de LAN-uitvoering iets duurder, maar toch is ze nog voordeliger ten opzichte van de GSM variant.

GSM

Indien je er voor kiest om gebruik te maken van een GSM alarmering zal je merken dat dit de hoogste kosten met zich meebrengt. Een systeem als deze stuurt niet alleen sms-berichten naar jou als eigenaar van de woning, daarnaast wordt er ook een bericht gestuurd naar een alarmcentrale. Het gevolg is dat twee partijen meteen van de situatie op de hoogte worden gebracht waardoor er bijzonder efficiënt kan worden ingegrepen. Niet alleen in geval van inbraak, maar ook wanneer er sprake is van brand kan dit een wereld van verschil maken. Een gsm communicatiekiezer is vandaag de dag de modernste optie voor een alarmsysteem, maar jammer genoeg is ze ook de duurste.

Welke kosten zijn er verbonden aan alarmeringen?

Hierboven hebben we reeds de verschillende mogelijkheden op vlak van alarmeringen bij een alarmsysteem op een rijtje gezet. Het is voor jou als eigenaar van de woning echter ongetwijfeld vooral van belang om te weten welke kosten deze opties met zich meebrengen. Wel, omdat we je uiteraard niet zomaar in het ongewisse willen laten op dit vlak hebben we ook deze even voor jou op een rijtje gezet.

Type alarmering Gemiddelde kostprijs
PSTN communicatiekiezer Tussen 50 & 70 euro
LAN communicatiekiezer Tussen 105 & 140 euro
GSM communicatiekiezer Tussen 225 & 325 euro

Voor welke van deze verschillende mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen zal zoals reeds aangegeven ook grotendeels worden bepaald door je persoonlijke voorkeur. Echter zou het niet verstandig zijn om zomaar een keuze te maken los van de voor- en nadelen die er aan de verschillende mogelijkheden verbonden zijn. Even goed alle verschillende opties overlopen is dan ook een absolute must. Buiten bovenstaande, eenmalige kosten is het echter eveneens van belang om nog rekening te houden met een extra factor. Er is in bepaalde gevallen namelijk ook nog sprake van een bepaalde, periodieke kost.

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een koppeling met een meldkamer of alarmcentrale te voorzien voor jouw alarmsysteem betekent dit dat je rekening moet houden met een maandelijkse kostprijs. Dit bedrag is niet echt aanzienlijk, maar kan toch tussen de 20 en 35 euro op maandbasis bedragen. Veel mensen proberen net hun periodieke kosten zo beperkt mogelijk te houden waardoor dit toch een doorn in het oog kan zijn. Wil je er bovendien ook nog eens een monitoring service bovenop om er zeker van te kunnen zijn dat je alarmsysteem echt optimaal functioneert? Dan kan je nog eens rekenen op een meerprijs van 125 euro, maar dan wel op jaarbasis.

Tot slot dien je er rekening mee te houden dat het ook altijd wordt aangeraden om een onderhoudscontract af te sluiten. Enkel en alleen door middel van een dergelijk contract is het namelijk mogelijk om er zeker van te zijn dat je alarmsysteem inclusief alarmeringen altijd werkzaam zijn wanneer dit is vereist. Let wel, voor een dergelijk contract mag je eveneens rekening houden met een periodieke kostprijs die waarschijnlijk ergens rond de 10 euro per maand zal liggen.

Besparen op de alarmeringen van je alarmsysteem?

Het is een beetje vervelend om te moeten aangeven hoe je kan besparen op de alarmeringen van je alarmsysteem. Dit is vooral zo omdat deze de efficiëntie bepalen waarmee er kan worden ingegrepen bij acute problemen. Wil je er zeker van zijn dat je alarmeringen zo voordelig mogelijk kunnen gebeuren? Kies er dan voor om gebruik te maken van een PSTN communicatiekiezer. Deze is misschien een klein beetje achterhaald, maar ze is tot op de dag van vandaag wel nog steeds financieel veruit het interessantst.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over de alarmsystemen in je huis

Een alarmsysteem, ook wel een alarminstallatie genoemd, is een elektronisch apparaat dat

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat

Hoe kan een alarmsysteem geïntegreerd worden in een domoticasysteem?

Op een niet dure manier kun je jouw woning prima beveiligen met