Kosten inbraakbeveiliging

Kosten inbraakbeveiligingKosten inbraakbeveiliging? Je huis beschermen van inbraak eindigt niet bij het installeren van een goed alarmsysteem. Er zijn meerdere dingen die je kan doen om je huis veilig te maken en inbrekers buiten te houden. Vooral als je veel ramen en deuren hebt is het verstandig om iets aan inbraakbeveiliging te doen, omdat dit de plekken zijn waar een dief het makkelijkst naar binnen kan. Een goede inbraakbeveiliging voorkomt mogelijke inbraak en vertraagt de inbreker mocht hij toch een poging wagen.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Kosten inbraakbeveiliging

In de volgende tabel zie je de verschillende componenten van inbraakbeveiliging en de prijzen. Je hoeft dit natuurlijk niet allemaal te installeren, maar je kan combinaties maken en je huis zo op de beste manier beveiligen. De kosten hangen af van het soort inbraakbeveiliging dat je kiest. Elk type heeft zijn voor- en nadelen en worden later individueel besproken.

Soorten inbraakbeveiliging

Kosten

Alarmsysteem Vanaf €150
Camerabewaking Vanaf €300
Deurbeveiliging Vanaf €800
Raambeveiliging Vanaf €40
Veiligheidsdeuren Vanaf €600
Veiligheidsrolluik Vanaf €400
Buitenverlichting Vanaf €50

De soorten inbraakbeveiliging

Voordat je beslist welke soort inbraakbeveiliging het meest geschikt is voor jou, is het belangrijk dat je weet waar je zwakke plekken liggen in huis. Het heeft geen nut om een rolluik te installeren voor het zolderraam. Dit is natuurlijk een simpel voorbeeld, maar het zou zouden zijn dat je geld uitgeeft aan iets wat niet nodig is. Wat volgt is een beschrijving van de verschillende soorten inbraakbeveiliging en hun kenmerken.

  • Alarmsysteem. Je kan een degelijk alarmsysteem basispakket al kopen vanaf €150. Deze zijn vaak draadloos en makkelijk zelf te installeren. Probleem is echter dat ze soms kwalitatief niet erg sterk zijn en dat losse componenten niet altijd te koop zijn in het geval er één defect mocht gaat. Een professioneel alarmsysteem kan meer dan €1000 kosten om te installeren, maar dan weet je wel zeker dat alles goed werkt en geplaatst is en dat je kwaliteit in huis hebt. Als je een goed professioneel systeem hebt zullen een aantal van de volgende componenten voor jou niet nodig zijn. Heb je echter een doe-het-zelf systeem aangeschaft, dan kan je prima gebruik maken van een paar van de volgende opties om de veiligheid te verbeteren.
  • Camerabewaking. Het voordeel van camerabewaking is dat je ze overal in huis kan plaatsen en dat je ze dus kan richten op kostbare spullen, donkere steegjes en je voordeur. Ook nemen deze camera’s constant op zodat je de beelden altijd terug kan zien en gebruikt kunnen worden in een rechtszaak als er een inbraak plaatsgevonden heeft. Je kan kiezen om zelf individuele camera’s te plaatsen of om een camerabewakingssysteem aan te schaffen. Individuele camera’s kan je vinden vanaf €80 euro per stuk.
  • Deurbeveiliging. Het beveiligen van een deur zorgt er voor dat een inbreker niet meer makkelijk naar binnen kan omdat het slot niet te forceren is en de deur niet meer open te breken is. Je kan er voor kiezen om een hele nieuwe deur te installeren maar vaak is alleen een goed steekslot ook voldoende. Als je deur in een zijstraat staat of als er niet meteen zicht is op je voordeur vanuit de straat, dan is dit een goede optie. Deurbeveiliging kan je vinden vanaf €800.
  • Raambeveiliging. Net als deuren zijn ramen een favoriete plek voor een inbreker om binnen te raken. Verschillende soorten raambeveiliging zijn raamsloten, kierstandhouders, raambalken en een vergrendelbare raamgreep. De kosten hiervoor beginnen bij €40.
  • Rolluiken. Rolluiken zorgen er voor dat je raam compleet afgesloten is en dat er niemand bij kan. Dit is handig voor extra beveiliging ’s avonds of als je op vakantie bent. De rolluiken werken echter ook als isolatie en zonwering en de prijs hangt vooral af van het formaat luik dat je zoekt. De kosten voor een rolluik beginnen bij €400.
  • Buitenverlichting. Als je voordeur in het donker staat of aan de zijkant van je huis met alleen een steegje er langs, dan is het voor inbrekers natuurlijk veel makkelijker om ongezien de deur open te maken. Het simpele installeren van een buitenlicht die aan gaat door middel van een bewegingssensor worden inbrekers ineens zichtbaar voor iedereen en dit schrikt natuurlijk af. Een buitenverlichting is al te krijgen vanaf €50.

Geld besparen op goede inbraakbeveiliging

Een goed inbraakbeveiligingssysteem is niet goedkoop. Als je wil zijn er wel manieren om geld te besparen.

  • Laat alle klussen tegelijkertijd uitvoeren: als je een aantal dingen wilt veranderen dan is het verstandig om dit met één aannemer te doen en allemaal tegelijk. Vaak krijg je dan korting ten opzichte van de individuele prijzen.
  • Doe het zelf: er zijn ook een aantal dingen die je zelf kan doen. Het installeren van een basis alarmpakket bijvoorbeeld scheelt een boel met een professionele installatie. Ook kan je je eigen camerasysteem aanleggen en losse camera’s kopen.

Geld besparen door te vergelijken

Door een vergelijkingswebsite te raadplegen en offertes aan te vragen die zijn aangepast op jouw eisen en situatie kan je soms wel 40 procent besparen. Door informatie in te geven krijg je snel een lijst van ondernemers in jouw buurt met de kenmerken en prijzen van de service die ze kunnen bieden.  Zo weet je zeker dat je de juiste soorten beveiliging kiest, dat je kwaliteit krijgt en dat je niet te veel betaalt. Gelukkig kun je dit doen via onze website. Vul hieronder je postcode in en begin met vergelijken.

Vergelijk lokale alarmspecialisten:

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen. Vergelijk altijd voordat je koopt. Vul hieronder je postcode in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30% op de kosten.