Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten alarmsysteem ElroKosten alarmsysteem Elro? Een Elro alarmsysteem staat er om bekend een systeem te zijn dat niet alleen eigentijds is, maar daarnaast ook nog eens over een bijzondere prijs-kwaliteitverhouding beschikt. Wanneer jij er ook aan denkt om een Elro alarmsysteem te kopen zijn er uiteraard een aantal zaken waar je rekening mee zal willen houden. Welke verschillende installaties bestaan er bijvoorbeeld en welke kosten zijn er aan verbonden? Wij hebben al deze informatie en nog zoveel meer over Elro alarmsystemen op deze pagina voor jou verzameld.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een Elro alarmsysteem?

Het spreekt voor zich dat een Elro alarmsysteem tegenwoordig bestaat in tal van verschillende uitvoeringen. Het is bijgevolg niet meer dan logisch dat het prijskaartje sterk afhankelijk is van de installatie waarvoor je uiteindelijk zal kiezen. Om je een goed beeld te geven van de gemiddelde kostprijs die is verbonden aan de verschillende soorten Elro alarmsystemen hebben we alvast even de onderstaande prijstabel opgemaakt.

Type Elro alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Standaard, draadloos Elro alarmsysteem Tussen 160 & 360 euro
Standaard, bedraad Elro alarmsysteem Tussen 160 & 250 euro
Uitgebreid, bedraad Elro alarmsysteem Tussen 360 & 610 euro
Uitgebreid, draadloos Elro alarmsysteem Tussen 410 & 810 euro
Hybride Elro alarmsysteem Vanaf ongeveer 300 euro

Let op, de kosten zoals aangegeven in de bovenstaande prijstabel zijn uitsluitend voor het aanschaffen van de onderdelen van de alarmsystemen. Dit betekent dat de plaatsingskosten evenals de eventuele verbouwingen in het geval van een bedraad systeem nog niet in de prijs zijn inbegrepen.

De prijsopbouw van een Elro alarmsysteem

Ben je niet alleen benieuwd naar de daadwerkelijke kostprijs van een Elro alarmsysteem, maar wil je ook graag een goed beeld hebben van de prijsopbouw waar een dergelijke installatie over beschikt? Dat kan. De prijsopbouw van een Elro alarmsysteem bestaat uit twee delen. Enerzijds zijn er bijvoorbeeld de materiaalkosten die goed zijn voor 75 procent van de totale kostprijs. De resterende 25 procent van het prijskaartje gaat vervolgens op aan de arbeidskost. Deze omvat niet alleen de arbeidsuren op zich, maar ook de zogenaamde voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van jouw Elro alarmsysteem beïnvloeden

Zou jij graag in jouw woning eveneens willen kunnen rekenen op de uitstekende bescherming van een Elro alarmsysteem? In dat geval is het in eerste instantie belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten die hieraan verbonden zijn. Wij hebben de diverse keuzes die de kostprijs van een Elro alarmsysteem kunnen beïnvloeden voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type Elro alarmsysteem

Net zoals bij elk alarmsysteem het geval is beschik je ook bij Elro over de mogelijkheid om een keuze te maken uit een draadloos, een bedraad of een hybride systeem. Wanneer je er zeker van wil zijn dat je, je nieuwe alarmsysteem kan plaatsen tegen de scherpst mogelijke prijs is het altijd interessant om te kiezen voor een draadloze uitvoering. Deze kan in aankoop iets duurder uitvallen, maar je kan er wel de kosten van de verbouwing voor een bedraad systeem mee voorkomen. Ben je van plan om naar de toekomst toe je bestaande Elro alarmsysteem nog verder uit te breiden? In dat geval is het mogelijks nog interessanter om te kiezen voor een hybride installatie.

Keuze 2: De uitrusting van het Elro alarmsysteem

Je kan er voor wat een Elro alarmsysteem betreft voor kiezen om een systeem op maat te laten maken, maar je kan eveneens één van de verschillende standaard installaties in huis halen. Hoe uitgebreider en geavanceerder het systeem is, des te hoger uiteraard ook het prijskaartje komt te liggen, maar des beter ook de beveiliging zal zijn. Wees er dan ook altijd zeker van dat je de verhouding op vlak van prijs en kwaliteit niet uit het oog verliest.

Keuze 3: Zelf plaatsen of uitbesteden?

In principe wordt er in het geval van een Elro alarmsysteem vanuit gegaan dat je als koper van de installatie deze zelf zal plaatsen, eventueel met behulp van een handige buurman. Het spreekt echter voor zich dat je er ook altijd voor kan kiezen om de hulp in te roepen van een ervaren vakman of specialist. In dit geval moet er echter gemiddeld rekening worden gehouden met een arbeidskost van minstens 75 euro en daarnaast kunnen er ook nog eens voorrijkosten aangerekend worden. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het zelf plaatsen van je Elro alarmsysteem altijd op financieel vlak de interessantste keuze is.

Interessante bespaartips

Ben je ook van plan om een Elro alarmsysteem in huis te halen, maar ben je op zoek naar interessante mogelijkheden om op de aankoopprijs te kunnen besparen? In dat geval is het een absolute aanrader om rekening te houden met de onderstaande bespaartips. Deze tips moeten het namelijk mogelijk maken om een Elro alarmsysteem voor een grotere doelgroep financieel toegankelijk te maken.

 

  • Kies voor een standaard Elro alarmsysteem

Indien je graag de kostprijs van een Elro alarmsysteem zo beperkt mogelijk wenst te houden is het altijd belangrijk om te kijken in de richting van een standaard set. Net zoals bij heel wat andere merken beschik je namelijk ook bij Elro over de mogelijkheid om een systeem op maat samen te stellen. Uiteraard biedt dit je veel meer keuzevrijheid, maar er staat tegenover dat het prijskaartje ook meteen een behoorlijk stuk hoger komt te liggen. Kiezen voor een standaard Elro alarmsysteem is dan ook op vlak van prijs-kwaliteitverhouding altijd de beste keuze.

  • Installeer zelf jouw Elro alarmsysteem

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een Elro alarmsysteem te kopen spreekt het voor zich dat deze nog geplaatst moet worden. De exacte kostprijs die voor deze installatie in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van het type systeem waar gebruik van wordt gemaakt. Door de installatie zelf te doen is het in ieder geval mogelijk om een mooie 20% op de volledige kostprijs uit te sparen.

Tot 30% besparen op jouw Elro alarmsysteem

Elro is voor wat alarmsystemen betreft uiteraard een bijzonder bekend en bovendien ook erg populair merk. Dit heeft er voor gezorgd dat er door de jaren heen bijzonder veel verschillende bedrijven zijn begonnen met het verkopen van dergelijke systemen. Het spreekt bijgevolg voor zich dat de kostprijs van een Elro alarmsysteem absoluut niet is vastgesteld waardoor er onderling tussen diverse aanbieders sprake kan zijn van een niet onaanzienlijk prijsverschil. Door deze prijzen bij de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken is het uiteindelijk mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar uit kan komen op een niet onaanzienlijke 30 procent. Dit zorgt er voor dat een Elro alarmsysteem meteen een flink stuk betaalbaarder wordt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een goed alarmsysteem kun je inbraken voorkomen en branden tijdig detecteren.

Wat zijn de beste domotica?

Domotica is de toepassing van elektronica en thuisnetwerken voor procesautomatisering in en

Je waant je veilig met een alarmsysteem in huis, maar kijk uit wat je koopt

Een alarmsysteem in huis is iets wat veel mensen de laatste tijd