Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten alarmsysteem AbusKosten alarmsysteem Abus? Zou je graag willen investeren in een echt kwalitatief alarmsysteem? In dat geval spreekt het voor zich dat je zal willen kiezen voor een installatie van een betrouwbaar merk die reeds over een uitstekende reputatie beschikt. In dit geval is het de moeite waard om er voor te kiezen om te investeren in een Abus alarmsysteem. Een dergelijk systeem is niet alleen bijzonder betrouwbaar, daarnaast kan ze worden aangekocht tegen een toegankelijk prijskaartje en zorgen de diverse onderdelen er voor dat je zomaar een alarmsysteem op maat van je wensen kan samenstellen. Ook een Abus alarmsysteem kopen? Lees dan snel verder en ontdek welke uitvoeringen er allemaal op de markt zijn terug te vinden en welke kosten er aan verbonden zijn.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een Abus alarmsysteem?

Vooraleer je daadwerkelijk zal overgaan tot het aanschaffen van een Abus alarmsysteem spreekt het voor zich dat je graag een duidelijk beeld zal willen hebben op de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht. De kostprijs van een Abus alarmsysteem is logischerwijs afhankelijk van de aard van het systeem. Hoe uitgebreider het systeem is, des te hoger het prijskaartje zal komen te liggen. Om er zeker van te zijn dat je geen sprong in het diepe waagt voor wat het kopen van je Abus alarmsysteem betreft hebben we alvast even een aantal kosten voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Type Abus alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Draadloze basis-set Vanaf gemiddeld 600 euro
Compleet, standaard Abus alarmsysteem Vanaf gemiddeld 950 euro

Zoals bovenstaande prijstabel duidelijk maakt kan je een Abus alarmsysteem zo duur maken als je zelf wil. Het onderlinge prijsverschil in deze prijstabel is vrij beperkt, maar in de praktijk kan ze zomaar even heel wat hoger uitvallen. In vergelijking met een draadloze basis-set is een standaard, compleet Abus alarmsysteem eveneens voorzien van bijvoorbeeld een (draadloze) optische rookmelder en wordt er gebruik gemaakt van een magneetcontact bij de venster en / of de deur. In beide gevallen is het wel mogelijk om het systeem verder naar wens uit te breiden. De Abus alarmsystemen zijn sowieso bijzonder flexibel te noemen.

De prijsopbouw van een Abus alarmsysteem

De prijsopbouw van een Abus alarmsysteem bestaat uit twee verschillende onderdelen. We onderscheiden op dit vlak enerzijds de kostprijs voor het kopen van het systeem op zich van de arbeidskosten die vereist zijn om de installatie te plaatsen. De aankoopprijs van het materiaal neemt zo’n 65 procent in beslag terwijl de arbeidskosten goed zijn voor de resterende 35 procent van de koek.

Keuzes die de kostprijs van een Abus alarmsysteem beïnvloeden

Eender welk alarmsysteem je wenst te kopen, het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er door jou heel wat verschillende keuzes gemaakt zullen moeten worden. Elke keuze kan een niet onbelangrijke impact hebben op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor het Abus alarmsysteem. Wij hebben ze daarom even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort Abus alarmsysteem

Het spreekt voor zich dat een Abus alarmsysteem in tal van verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Tussen de verschillende systemen onderling kan er sprake zijn van een niet onbelangrijk prijsverschil. Bovendien moet je de keuze maken of je bijvoorbeeld wil kiezen voor een bedraad, een draadloos of een hybride Abus alarmsysteem. Even goed de verschillende systemen van het merk vergelijken vooraleer een keuze te maken is altijd interessant te noemen.

Keuze 2: De communicatiekiezer

Ook in het geval van een Abus alarmsysteem spreekt het voor zich dat je een keuze kan maken uit in totaal drie verschillende soorten communicatiekiezers. In eerste instantie kan je kiezen voor een PSTN communicatiekiezer welke goed is voor een prijs van tussen de 50 en 70 euro. Kies je voor LAN? Dan betaal je gemiddeld tussen de 100 en 140 euro en voor een gsm communicatiekiezer moet je een prijskaartje van al snel 200 à 300 euro ophoesten.

Keuze 3: Installatie van je Abus alarmsysteem

Je kan er rekening mee houden dat er voor het installeren van een Abus alarmsysteem een kostprijs in rekening wordt gebracht die ergens is gelegen tussen de 45 en 55 euro per uur. Hoeveel uren er daadwerkelijk noodzakelijk zijn om jouw systeem te installeren is uiteraard giswerk, want dit is sterk afhankelijk van de installatie in kwestie. Gemiddeld kan je er echter rekening mee houden dat er een totaal prijskaartje van tussen de 150 en 350 euro zal verschuldigd zijn.

Interessante bespaartips

Een investering in een Abus alarmsysteem heeft algemeen de reputatie behoorlijk duur uit te kunnen vallen. Hier schuilt zeker en vast een bron van waarheid in. Toch hoeft dit niet noodzakelijkerwijs het geval te zijn. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips is het namelijk mogelijk om het aankoopbedrag en de plaatsingskost van jouw Abus alarmsysteem behoorlijk te drukken.

  • Vraag een subsidie aan

Er geldt in tegenstelling tot wat veel mensen denken tegenwoordig wel degelijk nog steeds een bepaalde subsidieregeling voor een investering in een (Abus) alarmsysteem. Je moet er wel rekening mee houden dat de voorwaarden afhankelijk kunnen zijn van de gemeente of stad waarbij de subsidie wordt aangevraagd.

  • Doe de plaatsing van je installatie zelf

Afhankelijk van het soort Abus alarmsysteem waarvoor je uiteindelijk zal kiezen is het niet zo’n groot probleem om deze zelf te plaatsen. Door de installatie van je alarmsysteem zelf uit te voeren is het in de praktijk mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar even kan oplopen tot wel 300 euro. Dit is toch mooi meegenomen.

  • Kies voor een standaard set

Abus biedt verschillende complete alarmsystemen aan als set. Dit zorgt er voor dat je over een passende beveiliging beschikt voor je woning zonder dat je daarvoor echt zeer veel geld dient uit te geven. Kiezen voor een standaard set beperkt misschien enigszins je mogelijkheden, maar daar staat wel tegenover dat je over een zeer betaalbaar alarmsysteem kan beschikken.

Bespaar tot 30% op jouw Abus alarmsysteem!

Investeren in een Abus alarmsysteem kan zoals je reeds hebt kunnen lezen gepaard gaan met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Dit zorgt er voor dat het niet altijd en niet voor iedereen even voor de hand liggend is om er een investering in te doen. Gelukkig bestaan er heel wat verschillende mogelijkheden om de aankoopprijs van het systeem enigszins te drukken. Wist je bijvoorbeeld dat je eenvoudig tot wel 30% kan besparen op de kostprijs van je Abus alarmsysteem? Enkel en alleen het aanvragen en vergelijken van offertes bij meerdere bedrijven kan dit reeds realiseren!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe kan een alarmsysteem geïntegreerd worden in een domoticasysteem?

Op een niet dure manier kun je jouw woning prima beveiligen met

Wat zijn slimme alarmsystemen?

In de wintermaanden is het hoogseizoen bij inbrekers. De dagen worden korter

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat