Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem bedrijvenMeer weten over alarmsysteem bedrijven? Het spreekt voor zich dat het niet alleen belangrijk is om er voor te kiezen om particuliere woningen zo optimaal mogelijk te beveiligen. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de bedrijven waar heel veel dure toestellen of machines in terug te vinden zijn? Ook zij zullen er graag meteen van op de hoogte gebracht willen worden wanneer men bijvoorbeeld probeert in te breken of in het geval er brand uitbreekt. Ben jij ook eigenaar van een bedrijf en zou je graag een alarmsysteem willen plaatsen? In dat geval is het bijzonder interessant om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven op deze pagina.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een alarmsysteem bedrijven?

De kostprijs die wordt aangerekend voor een alarmsysteem voor bedrijven is afhankelijk van zeer veel uiteenlopende zaken. Belangrijk is bijvoorbeeld om er rekening mee te houden of het systeem uitsluitend een beveiliging moet bieden tegen inbraken of er bijvoorbeeld eveneens een beveiliging dient te worden voorzien bij brand. Afhankelijk van jouw eisen op dit vlak is het mogelijk om rekening te houden met de diverse onderdelen en kosten zoals weergegeven in de onderstaande tabel.

Onderdeel van alarmsysteem bedrijven Gemiddelde kostprijs
Rookmelder Tussen 15 & 75 euro per stuk
Sprinklerinstallatie (per vierkante meter) Tussen 30 & 55 euro per stuk
Bewegingsmelder Tussen 55 & 255 euro per stuk
Overvalknop Tussen 70 & 135 euro per stuk
Beveiligingscamera Tussen 450 & 950 euro per stuk
Toegangscontrole Vanaf 175 euro
Alarminstallatie Vanaf 525 euro

Het is mogelijk om er voor te kiezen om een alarmsysteem bedrijven op twee verschillende manieren te kopen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een systeem op maat samen te laten stellen, maar er zijn op de markt ook standaard pakketten terug te vinden. Het kopen van een dergelijk, standaard pakket is altijd voordeliger in vergelijking met maatwerk. Je moet er dan alleen wel rekening mee houden dat mogelijks niet alle vooropgestelde verwachtingen kunnen worden ingelost.

De prijsopbouw van een alarmsysteem bedrijven

Inmiddels weet je min of meer wat de gemiddelde kosten zijn voor de verschillende onderdelen die deel uit kunnen maken van jouw alarmsysteem voor bedrijven. Daarmee is het echter nog niet duidelijk hoe de prijsopbouw er nu precies uitziet. Deze is gelukkig zeer eenvoudig ingedeeld. 75 procent van de volledige kostprijs is dan ook voorbehouden voor het aanschaffen van de verschillende toestellen en onderdelen van het alarmsysteem. De resterende 25 procent van de kosten zijn vervolgens voorbehouden voor de eventuele plaatsingskosten.

Keuzes die de kostprijs van een alarmsysteem bedrijven kunnen beïnvloeden

De eerder op deze pagina geplaatste prijstabel maakt reeds duidelijk dat je als potentiële eigenaar van een alarmsysteem voor bedrijven een keuze dient te maken uit heel veel verschillende mogelijkheden. De verschillende keuzes die door jou moeten worden gemaakt zullen uiteindelijk stuk voor stuk het uiteindelijke prijskaartje beïnvloeden. Wij hebben de belangrijkste keuzes in ieder geval even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort alarminstallatie

Op vlak van een alarmsysteem bedrijven bestaan er tegenwoordig toch een aantal verschillende mogelijkheden. De eerste keuze die moet worden gemaakt begint eigenlijk reeds bij het type aansluiting. Op dit vlak kan er voor worden gekozen om gebruik te maken van een bedraad systeem, maar daarnaast kan er ook een draadloze installatie worden gerealiseerd. Denk je dat je in de toekomst het alarmsysteem van je bedrijf nog één of meerdere keren verder gaat uitbreiden? In dat geval is het mogelijks interessant om te kiezen voor een hybride uitvoering. Let op, indien je er voor kiest om een bedraad alarmsysteem te laten plaatsen in je bedrijf zijn er mogelijks een aantal (kleine) verbouwingen vereist.

Keuze 2: Van welke communicatiekiezer wordt er gebruik gemaakt?

Wanneer je een bepaald type alarminstallatie hebt uitgekozen is het tijd geworden om te kijken in de richting van de communicatiekiezer. Op dit vlak heb je drie verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor PSTN of LAN, maar is het tegenwoordig vooral populair om te kiezen voor de GSM communicatiekiezer. Op het ogenblik dat er zich een acuut probleem voordoet wordt er bij dit systeem een sms-bericht verzonden naar één of meerdere mobiele toestellen. Dit zorgt er voor dat bijvoorbeeld de eigenaar van het bedrijf meteen op de hoogte wordt gebracht van de dreigende situatie. Het is vanzelfsprekend dat er op deze manier efficiënt kan worden ingegrepen, maar een GSM communicatiekiezer is met een kostprijs die kan oplopen tot zo’n slordige 300 euro wel de duurste van allemaal.

Interessante bespaartips

Denk je er over na om een alarmsysteem voor bedrijven aan te schaffen, maar heb je op dit ogenblik geen groot budget voor handen? Dat hoeft ook niet. Door rekening te houden met de onderstaande interessante bespaartips is het namelijk zomaar mogelijk om het kostenplaatje van het alarmsysteem voor jouw bedrijf met een aanzienlijk bedrag te verlagen.

  • Kies voor een kant en klaar alarmsysteem

Zoals reeds aangegeven eerder op deze pagina is het perfect mogelijk om er voor te kiezen om een kant en klaar alarmsysteem aan te schaffen. Een dergelijke set is in vergelijking met maatwerk financieel een behoorlijk stuk interessanter en daar komt bovendien ook nog eens bij dat ze toch perfect alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen.

  • Verzorg zelf de plaatsing van het alarmsysteem

Uit de prijsopbouw is gebleken dat zo’n 25 procent van de totale kostprijs is voorbehouden voor het plaatsen van het alarmsysteem. Dit zorgt er voor dat het zelf installeren van je nieuwe alarm op financieel vlak een extra besparing met zich mee zal brengen. Let wel, voor het plaatsen van een alarmsysteem is er, zeker voor bedrijven toch een bepaalde technische kennis vereist.

Bespaar tot 30% op de kosten van een alarmsysteem bedrijven

Wil je jouw bedrijf ook zo optimaal mogelijk kunnen beveiligen tegen onder meer bedreigingen van buitenaf? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om te investeren in een kwalitatief alarmsysteem. Jammer genoeg zijn dergelijke systemen vaak behoorlijk duur wat ze niet geschikt maakt voor ieders budget. Er bestaat gelukkig een interessante mogelijkheid om het kostenplaatje aanzienlijk te verlagen, namelijk door het opvragen van offertes bij meerdere bedrijven. Op deze manier is het zomaar mogelijk om het prijskaartje van het alarmsysteem van jouw bedrijf tot zo’n 30 procent te verlagen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een goed alarmsysteem kun je inbraken voorkomen en branden tijdig detecteren.

Een zo goed mogelijke beveiliging van je huis begint met een alarmsysteem

Waar je vroeger alleen maar een alarmsysteem in je huis installeerde als

Je waant je veilig met een alarmsysteem in huis, maar kijk uit wat je koopt

Een alarmsysteem in huis is iets wat veel mensen de laatste tijd