Alarmsysteem ouderen/senioren

alarmsysteem ouderenAlarmsysteem ouderen aanschaffen? Wanneer er een bepaald alarmsysteem moet worden aangekocht wordt er steeds bijzondere aandacht besteed aan de situatie en de omstandigheden waarin ze zal worden toegepast. In de praktijk betekent dit dat er bijvoorbeeld alarmsystemen bestaan die specifiek voor ouderen zijn ontworpen. Dergelijke systemen leggen de focus niet alleen op beveiliging van de woning op zich, maar besteden vooral aandacht aan de gezondheidssituatie van de bewoners. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het aanschaffen van een alarmsysteem voor ouderen, maar wil je graag een duidelijk beeld hebben van niet alleen de mogelijkheden, maar ook de kosten? Je komt het allemaal te weten op deze pagina!

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een alarmsysteem ouderen?

In eerste instantie zal je graag een zicht willen hebben op de kostprijs die wordt aangerekend voor een alarmsysteem ouderen. Op dit vlak moeten we even een onderscheid maken tussen een alarmsysteem die focust op de gezondheid van de personen en een installatie die de beveiliging van de woning voor diens rekening neemt. Op dit vlak zijn er namelijk heel veel uiteenlopende kosten waar er mogelijks bij stil moet worden gestaan. Neem nu bijvoorbeeld een echt alarmsysteem die de beveiliging van een huis voor ouderen weet te realiseren. Voor een dergelijke installatie kan er rekening worden gehouden met de onderstaande richtprijzen:

Type alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Draadloos alarmsysteem Tussen 175 & 825 euro
Bedraad alarmsysteem Tussen 160 & 625 euro
Hybride alarmsysteem Vanaf ongeveer 325 euro

In het merendeel van de gevallen is een alarmsysteem ouderen evenwel niet zozeer bedoeld om de woning mee te beveiligen, maar moet het alarm slaan wanneer de inwoners bijvoorbeeld onwel zijn geworden. Het is voor ouderen niet altijd even eenvoudig om in dergelijke cruciale en soms levensbedreigende situaties echt goed te kunnen anticiperen. Een alarmsysteem ouderen zorgt er voor dat dit wordt opgevangen. Ben jij ook eerder geïnteresseerd in een dergelijk systeem? Hou dan rekening met de onderstaande kosten!

Type onderdeel Gemiddelde kostprijs
Basic alarmsysteem voor ouderen Vanaf gemiddeld 135 euro
Speciale senioren telefoon Vanaf gemiddeld 120 euro
Alarmknop Vanaf gemiddeld 130 euro
Sleutelkluis Vanaf gemiddeld 35 à 40 euro

De prijsopbouw van een alarmsysteem ouderen

Nu je een bepaald zicht hebt op de kostprijs van een alarmsysteem ouderen is het altijd interessant om ook even te kijken naar de prijsopbouw die er achter schuil gaat. Op vlak van prijsopbouw kunnen we vaststellen dat er bij beide type alarmsystemen steeds sprake is van 75 procent kosten voor het kopen van het materiaal terwijl slechts de resterende 25 procent gaat naar het daadwerkelijk plaatsen van het alarmsysteem. In het merendeel van de gevallen kiezen de mensen er tegenwoordig zelf voor om de installatie voor hun rekening te nemen waardoor ze op dit vlak een mooie besparing kunnen realiseren.

Keuzes die de kostprijs van een ouderen alarmsysteem beïnvloeden

De bovenstaande prijstabellen maken reeds duidelijk dat er zeer veel verschillende soorten alarmsystemen voor ouderen op de markt zijn terug te vinden. Bovendien is het ook nog eens zo dat de keuzes die jij als koper van het systeem maakt een niet onbelangrijke impact kunnen hebben op het kostenplaatje dat wordt aangerekend. Wij hebben enkele keuzes met betrekking tot het kopen van een ouderen alarmsysteem alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort alarmsysteem ouderen

Een alarmsysteem voor ouderen richt zich zoals reeds aangegeven in het merendeel van de gevallen op de gezondheid van de persoon in kwestie. In andere situaties is het evenwel zo dat er vooral wordt gekeken naar de beveiliging van de woning. Het soort alarmsysteem is uiteraard van grote invloed op de kostprijs die je moet investeren. Voor een standaard alarmsysteem die een betere beveiliging voorziet kan je al snel rekenen op een gemiddeld prijskaartje van tussen de 160 en 600 euro. Voor een specifiek ouderen alarmsysteem die de focus legt op de gezondheid van de personen ligt dat bedrag een niet onaanzienlijk stuk lager.

Keuze 2: Werking via simkaart of vaste lijn

Wanneer je er voor kiest om een alarmsysteem voor ouderen te kopen is het altijd belangrijk om rekening te houden met de manier waarop deze werkt. Bepaalde systemen zijn immers bestemd om gebruik van te maken binnenshuis, maar er zijn ook alarmknoppen die zijn voorzien van een simkaart waardoor ze tijdens het maken van een wandeling meegenomen kunnen worden. Dergelijke alarmknoppen beschikken bovendien over een heus trackingsysteem welke er voor zorgt dat altijd de positie van de persoon in kwestie kan worden achterhaald.

Keuze 3: De omvang van het systeem

Een alarmsysteem ouderen wordt eigenlijk zo uitgebreid gemaakt als je zelf wil. In de praktijk betekent dit onder meer dat je er voor kan kiezen om extra alarmknoppen te voorzien op cruciale plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alarmknoppen die dicht bij de grond worden geplaatst in de badkamer en / of de slaapkamer. Zelfs wanneer de inwoner van het huis valt beschikt men op deze manier steeds over de mogelijkheid om alarm te slaan. Afhankelijk van de alarmknop in kwestie kan je er rekening mee houden dat er een meerprijs aan verbonden is van tussen de 125 en 150 euro per stuk.

Interessante bespaartips

Zou je graag willen investeren in een alarmsysteem ouderen, maar heb je momenteel een eerder beperkt budget voor handen? Dat hoeft geen enkel probleem te zijn! Er bestaan immers zeer veel interessante bespaartips waardoor je in geen tijd de kostprijs van jouw alarmsysteem structureel kan verlagen.

  • Kies voor een compleet, standaard alarmsysteem ouderen. Er zijn tegenwoordig op de markt zeer veel verschillende soorten alarmsystemen voor ouderen terug te vinden. Wanneer je er zeker van wil zijn dat de kostprijs voor jouw installatie zo beperkt mogelijk kan worden gehouden is het evenwel altijd het interessantst om te kiezen voor een standaard, kant en klaar pakket. Op deze manier zal je merken dat je toch al snel enkele tientallen euro’s kan uitsparen.
  • Doe zelf de installatie van het alarmsysteem. Het installeren van een ouderen alarmsysteem heeft eigenlijk niet zoveel voeten in de aarde, in tegendeel. Wanneer je over een heldere handleiding beschikt is het dan ook doorgaans geen enkel probleem om de plaatsing er van zelf uit te voeren. Op deze manier kan je zo’n 25 procent van het totale prijskaartje uitsparen.

Tot 30% besparen op een alarmsysteem ouderen? Geen probleem!

Bieden de bovenstaande bespaartips een onvoldoende besparing? Ben je dan ook op zoek naar een interessante mogelijkheid om nog meer geld uit te sparen? Dat is geen probleem. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om niet zomaar met de eerste, de beste partij in zee te gaan, maar een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende leveranciers van alarmsystemen voor ouderen? Door deze werkwijze is het in de praktijk zomaar mogelijk om nog een bedrag van 30 procent (extra) te kunnen besparen!

 

Vergelijk lokale alarmspecialisten:

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen. Vergelijk altijd voordat je koopt. Vul hieronder je postcode in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30% op de kosten.