Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

BrandbeveiligingBrandbeveiliging? Een alarmsysteem kan meer dan een sein geven. Er zijn systemen verkrijgbaar die een melding geven bij het waarnemen van rook of vuur. Deze beveiliging is ingebouwd in het alarmsysteem en de sensoren nemen dus meer waar dan de sensoren van enkel een inbraakbeveiliging. Als bij de centrale of de meldkamer waarop het alarmsysteem is aangesloten een melding van rook of vuur binnenkomt zal direct de brandweer worden ingeschakeld. Hoe onbeduidend een melding ook kan lijken, door kordaat optreden wordt erger voorkomen.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

De schade bij brand

Natuurlijk is het heel belangrijk dat een eventueel beginnend vuur direct in de kiem wordt gesmoord. Met een alarmsysteem die een beginnend vuur snel detecteert kan erger worden voorkomen. Schade die brand kan toebrengen is gigantisch. Die schade is uiteraard de schade door de brand maar ook door roetvorming kan veel schade ontstaan. Bovendien kan bij het blussen waterschade ontstaan. Al deze schades wil je zo veel mogelijk voorkomen door een snelle interventie wanneer er een brand in je woning ontstaat. Als een alarmsysteem een brand detecteert en de brandweer wordt snel gealarmeerd kan veel schade worden voorkomen.

Blusmiddelen in je huis

Een alarmsysteem dat een beginnende brand kan detecteren hoeft niet alleen actief te zijn als er niemand thuis is. Branddetectoren en rookmelders kunnen voortdurend actief zijn want ook als je thuis bent kan er brand ontstaan. Het zal ongetwijfeld een veilig gevoel geven als je weet dat er ook tijdens je aanwezigheid in je huis over je veiligheid wordt gewaakt. Om mogelijke calamiteiten voor te zijn of om adequaat te reageren op een beginnende brand dien je wel de nodige blusmiddelen in huis te hebben. Een brandslang is ideaal maar enkele goedgekeurde brandblusapparaten op de plaatsen met de meeste risico’s kan ook volstaan.

Melders geven ook zekerheid

Met een aantal goede melders in je huis verzeker je van een melding als er iets mis is in je huis. De rookmelders geven aan of er overdadige rookvorming is. Dat kan natuurlijk een teken zijn dat er een brand ontstaat. Een warmtemelder alarmeert wanneer er op een bepaalde plaats veel warmtevorming is. Een kooldioxidemelder waarschuwt bij een hoge concentratie koolmonoxide. Deze melders zijn goed verkrijgbaar en makkelijk zelf te installeren. Hieronder zie je een overzicht van de prijzen van deze melders.

soort brandalarm                          prijs
  van tot
Koolmonoxidemelder 28 euro 40 euro
Rookmelder 22 euro 35 euro
warmtemelder 27 euro 39 euro

Kleine investering

Een kleine investering in rookmelders, warmtemelders en koolmonoxidemelders geven je een veilig gevoel. Veel verzekeringsmaatschappijen gaan de installatie van deze melders de komende jaren ongetwijfeld verplicht stellen. Het kan daarom absoluut geen kwaad om nu al vast te kijken naar de mogelijkheden en deze melders te installeren.

Tips om brand te voorkomen

Een van de tips die voortdurend wordt gegeven door de brandweer is het uitschakelen van elektrische apparaten zoals een televisie bij afwezigheid. Ook moet je andere elektrische apparaten goed schoon houden om kortsluiting te voorkomen. En je moet uiteraard altijd oppassen met open vuur van lucifers of kaarsen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat zijn slimme alarmsystemen?

In de wintermaanden is het hoogseizoen bij inbrekers. De dagen worden korter

Hoe kan een alarmsysteem geïntegreerd worden in een domoticasysteem?

Op een niet dure manier kun je jouw woning prima beveiligen met

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een goed alarmsysteem kun je inbraken voorkomen en branden tijdig detecteren.