Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten alarmsysteem GsmWat zijn de kosten alarmsysteem Gsm? Wanneer je er voor kiest om te investeren in een alarmsysteem zijn er heel wat extra keuzes die je nog te wachten staan. Wat bijvoorbeeld te denken van de manier waarop de meldingen worden uitgevoerd? Vroeger werd er niet alleen voor alarmsystemen in een bedrijf, maar ook een particuliere woning zeer vaak gebruik gemaakt van de diensten van een meldkamer. Dat leek op het eerste zicht interessant en veilig, maar er waren ook niet onaanzienlijke, maandelijkse kosten aan verbonden. Deze maakten het hebben van een alarmsysteem alleen maar (onnodig) veel duurder. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook alternatieven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een gsm alarmsysteem te kopen. Een dergelijk systeem is zeer modern en zorgt er voor dat de meldingen vanuit de installatie naar de mobiele telefoons van verschillende mensen kunnen worden verstuurd.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een gsm alarmsysteem?

Specifiek voor een gsm alarmsysteem geldt dat de kostprijs die er voor in rekening wordt gebracht afhankelijk is van de twee onderdelen waaruit ze bestaat. We onderscheiden op dit vlak de basisprijs van het systeem samen met de aankoop van een GSM communicatiekiezer. Deze laatste is nodig om het systeem de mogelijkheid te bieden om sms-berichten te versturen. Zonder deze toevoeging is het dus helaas niet mogelijk om een melding op een mobiele telefoon te ontvangen. Om er zeker van te zijn dat je alvast een beetje een zicht hebt op de prijs van een gsm alarmsysteem hebben we de diverse onderdelen en kosten door middel van onderstaande prijstabel even op een rijtje gezet.

Type kostprijs Gemiddeld prijskaartje
Standaard kostprijs draadloos alarmsysteem Tussen 400 & 800 euro
GSM communicatiekiezer Tussen 250 & 350 euro

De prijsopbouw van een gsm alarmsysteem

De prijsopbouw van een gsm alarmsysteem is iets complexer in vergelijking met een klassieke installatie. In principe bestaat de prijsopbouw van een alarmsysteem slechts uit twee verschillende onderdelen, namelijk de arbeidskosten evenals de materiaalkosten. Voor een gsm alarmsysteem geldt echter dat er nog een derde factor is die een rol speelt, namelijk de kostprijs voor het sms-verkeer. In vergelijking met een installatie die is aangesloten op de meldkamer ligt de kostprijs van een gsm systeem beduidend lager. Dit komt omdat er slechts kosten worden aangerekend per daadwerkelijk verzonden sms. Bij een meldkamer systeem is er sprake van een vast abonnement welke op maandbasis dient te worden betaald. Los van deze kosten is de prijsopbouw van een gsm alarmsysteem goed voor 65 procent materiaalkosten en 35 procent arbeidskosten.

Keuzes die de kostprijs van een gsm alarmsysteem kunnen beïnvloeden

Zoals reeds aangegeven dien je er bij het kopen van een gsm alarmsysteem altijd rekening mee te houden dat er meerdere keuzes gemaakt dienen te worden. Deze keuzes zullen uiteindelijk bepalend zijn voor het kostenplaatje dat voor het alarmsysteem in rekening wordt gebracht. Wij hebben ze stuk voor stuk voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type gsm alarmsysteem

Een gsm alarmsysteem is tegenwoordig verkrijgbaar in meerdere vormen. Zo kan je een keuze maken tussen een bedraad, een draadloos en een hybride alarmsysteem. Wil je de kostprijs van je gsm alarmsysteem echt tot een absoluut minimum kunnen beperken? Kies dan voor een bedraad systeem van tussen de 160 & 610 euro. Heb je meer geld uit te geven en weet je niet welke weg je precies uit wil met je alarmsysteem? Kies dan voor een hybride installatie. Een dergelijk systeem kan reeds worden aangekocht voor een bedrag beginnend bij zo’n 300 euro. Let op, de kostprijs van een hybride alarmsysteem kan al snel oplopen tot 1000 euro of meer.

Keuze 2: De communicatiekiezer

Wanneer je specifiek geïnteresseerd bent in het kopen van een gsm alarmsysteem spreekt het voor zich dat er gebruik zal worden gemaakt van een gsm communicatiekiezer. Er bestaan echter ook nog andere mogelijkheden. Zo kan je buiten een gsm ook kiezen voor een LAN of PSTN systeem. Met een kostprijs die is gelegen tussen de 50 en 140 euro zijn deze communicatiekiezers allebei op financieel vlak heel wat interessanter in vergelijking met een gsm communicatiekiezer.

Keuze 3: Zelf plaatsen of plaatsing uitbesteden?

De derde keuze heeft betrekking tot de plaatsing van het alarmsysteem. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om dit te laten doen door een ervaren specialist, maar je zou dit mogelijks ook zelf kunnen doen. Afhankelijk van het type gsm alarmsysteem kan er op deze manier een besparing gebeuren van om en bij de 160 tot 300 euro.

Interessante bespaartips

Het kopen van een gsm alarmsysteem evenals de plaatsing er van gaat altijd gepaard met niet onaanzienlijke kosten. Omdat veel mensen het belangrijk vinden om over een echt efficiënt alarmsysteem te beschikken wil men ook niet inboeten op vlak van mogelijkheden. Toch is het belangrijk om de hoogte van het prijskaartje van je alarmsysteem zoveel mogelijk te drukken. Dit kan onder meer door gebruik te maken van de onderstaande bespaartips:

  • Vergeet niet je subsidie aan te vragen! Bovenstaande is een beetje een dubbeltje op zijn kant. Ondanks het feit dat er namelijk tegenwoordig nog steeds een regionale subsidie bestaat voor een investering in een alarmsysteem is het zo dat niet alle steden en gemeenten hierin mee gaan. Je dient dus altijd even goed te controleren of de stad waarin jij woonachtig bent deze aanbiedt of niet. Is dat het geval, dan kan de hoogte van je investering op deze manier meteen behoorlijk worden gedrukt.
  • Korting mogelijk op inboedelverzekering? Een inboedelverzekering is voor veel mensen (terecht) een absolute must. Afhankelijk van de waarde van de inboedel kan de verzekeringspremie die er voor in rekening wordt gebracht echter behoorlijk hoog oplopen. Bepaalde verzekeraars bieden hun verzekeringnemers evenwel een korting aan op deze verzekering wanneer ze over een gsm alarmsysteem beschikken. Ook zo kan er een mooie besparing worden gerealiseerd.
  • Een standaard pakket is veelal voordeliger. Ook voor wat een gsm alarmsysteem betreft kan er gebruik worden gemaakt van een standaard pakket. Een dergelijke installatie is logischerwijs heel wat voordeliger dan een systeem op maat. Wil je besparen op de aankoopprijs van je gsm alarmsysteem? Kies dan bij voorkeur altijd voor een standaard pakket en spaar zo toch een niet onaanzienlijk bedrag uit.

Tot 30% besparen op de kosten alarmsysteem gsm!

Bovenstaande bespaartips zijn reeds bijzonder interessant en zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat je reeds een niet onaantrekkelijk bedrag kan uitsparen op het aanschaffen en laten plaatsen van jouw alarmsysteem. Dit is echter niet alles. Wat zou je er namelijk van denken mochten we je vertellen dat er zomaar een mogelijkheid bestaat om tot 30% (extra) te besparen op het kostenplaatje van jouw toekomstig alarmsysteem? Onmogelijk? Absoluut niet! Door een offerte op te vragen bij verschillende bedrijven die je een dergelijk alarmsysteem kunnen leveren is het altijd mogelijk om de hoogte van het prijskaartje aanzienlijk te drukken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe kan een alarmsysteem geïntegreerd worden in een domoticasysteem?

Op een niet dure manier kun je jouw woning prima beveiligen met

Moet je wel of geen abonnement afsluiten bij je alarmsysteem?

Dat het veiliger is om een alarmsysteem in je woning te installeren,

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een goed alarmsysteem kun je inbraken voorkomen en branden tijdig detecteren.