Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Winkelpand alarmsysteemWinkelpand alarmsysteem kopen? Vandaag de dag is het niet alleen belangrijk om je privé woning te beveiligen tegen ongewenst bezoek, wat bovendien ook te denken van de beveiliging van je winkelpand? In het merendeel van de gevallen is er in een winkelpand niet alleen sprake van de aanwezigheid van een niet onaanzienlijke hoeveelheid stock die een zekere waarde vertegenwoordigd, wat bovendien ook te denken van het cash geld dat in de kassa steekt? In ieder geval mag het duidelijk zijn dat er genoeg goede redenen bestaan om een winkelpand te voorzien van een alarmsysteem. Welke mogelijkheden bestaan er echter tegenwoordig precies op dit vlak en met welke kosten moet je rekening houden? Wij vertellen je op deze pagina graag alles wat je altijd al hebt willen weten over het aanschaffen van een winkelpand alarmsysteem.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een winkelpand alarmsysteem?

Het eerste wat je uiteraard zal willen weten is hoeveel je op financieel vlak moet voorzien voor het kopen van een winkelpand alarmsysteem. Dit valt echter zeer moeilijk te zeggen. De reden hiervoor is dat de exacte indeling van een winkelpand alarmsysteem niet zelden sterk is gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar van het winkelpand in kwestie. Toch hebben we een prijstabel voor jou opgemaakt met daarin de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan verschillende winkelpand alarmsystemen die verkrijgbaar zijn.

Type winkelpand alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Draadloos winkelpand alarmsysteem Tussen 160 & 850 euro
Bedraad winkelpand alarmsysteem Tussen 160 & 650 euro
Hybride winkelpand alarmsysteem Vanaf 350 euro

Bovenstaande zijn telkens vrij standaard systemen die bijgevolg mogelijks nog dienen te worden uitgebreid met allerhande opties. Hoeveel camera’s je bijvoorbeeld nodig hebt bij jouw winkelpand alarmsysteem is uiteraard sterk afhankelijk van de oppervlakte die moet worden beveiligd. Het aantal contacten bij ramen en deuren kan eveneens aanzienlijke verschillen vertonen. Hoe dan ook heb je met bovenstaande kosten toch reeds een degelijke indicatie van het gemiddelde prijskaartje waar je voor jouw winkelpand alarmsysteem minimaal rekening mee dient te houden.

De prijsopbouw van een winkelpand alarmsysteem

Voor een winkelpand alarmsysteem is een prijsopbouw van toepassing die bestaat uit twee verschillende onderdelen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de kostprijs voor het kopen van alle materialen en toestellen. Deze is samen goed voor zo’n slordige 75 procent van het totale prijskaartje. De resterende 25 procent is eigenlijk voorbehouden voor de plaatsing van het winkelpand alarmsysteem. Ben je echter een beetje handig, beschik je over enige technische kennis en is er een goede handleiding voor handen? Dan is het eigenlijk zonder al teveel problemen mogelijk om de installatie van je winkelpand alarmsysteem zelf uit te voeren.

Keuzes die de kostprijs van een winkelpand alarmsysteem kunnen beïnvloeden

Dat het ene winkelpand alarmsysteem het andere niet is mag ondertussen wel duidelijk zijn. Dit betekent dat diverse keuzes die jij als eigenaar van het winkelpand maakt van invloed zullen zijn om de exacte werking van het systeem evenals op de kostprijs die er aan verbonden is. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes alvast even op een rijtje gezet.

Keuze 1: draadloos of bedraad alarmsysteem?

Wanneer je bezig bent met het bouwen van een compleet nieuw winkelpand kan het interessant zijn om te kiezen voor een bedraad alarmsysteem. Althans wanneer je concreet weet uit welke onderdelen deze allemaal dient te bestaan. Heb je een bestaand winkelpand en zie je het niet meteen zitten om verbouwingen te doen voor het aanbrengen van de kabels van je alarmsysteem? Dan is een draadloze installatie uiteraard een behoorlijk stuk interessanter. Is het voor jou niet geheel duidelijk welke weg je precies uit wil met je winkelpand alarmsysteem en verwacht je snel één of meerdere uitbreidingen door te moeten voeren? In deze situatie is het wellicht het interessantst om over te gaan tot het kopen van een hybride alarmsysteem.

Keuze 2: Het soort communicatiekiezer

Bij het uitkiezen van een winkelpand alarmsysteem dient er altijd rekening mee te worden gehouden dat er gebruik zal moeten worden gemaakt van een bepaalde communicatiekiezer. Op dit vlak bestaan er drie verschillende mogelijkheden waarvan de PSTN de goedkoopste is. De tweede in rij is de LAN communicatiekiezer en uiteindelijk is er de GSM variant die het duurst is. Het onderlinge prijsverschil tussen de verschillende communicatiekiezers kan oplopen tot een niet onaardige 250 euro.

Keuze 3: De plaatsing van je winkelpand alarmsysteem

De derde keuze is er één die niet zozeer betrekking heeft tot het kopen, maar wel tot het plaatsen van je winkelpand alarmsysteem. De plaatsing kan je namelijk zelf uitvoeren, maar je kan ze ook gaan uitbesteden. Door de installatie van je winkelpand alarmsysteem zelf te doen is het in ieder geval mogelijk om een besparing te realiseren die tot wel 25 procent van het totale kostenplaatje kan bedragen.

Interessante bespaartips

Zou je graag willen investeren in een echt kwalitatief winkelpand alarmsysteem, maar moet je ook een beetje rekening houden met het budget dat je voor handen hebt? Dan is het altijd interessant om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Kies voor een compleet winkelpand alarmsysteem.Het is financieel altijd het interessantst om te kiezen voor een compleet, kant en klaar winkelpand alarmsysteem. Een dergelijke installatie koop je één keer waardoor je meteen alles in huis hebt om je alarmsysteem mee te maken. Let wel, omwille van het feit dat het een standaard winkelpand alarmsysteem betreft is er vaak geen of maar weinig ruimte voor uitbreidingen.
  • Kies voor een installateur uit de buurt. Wanneer je het plaatsen van je winkelpand alarmsysteem toch gaat uitbesteden aan een bepaald bedrijf spreekt het voor zich dat je rekening zal moeten houden met een zogenaamde installatiekost. Deze kost kan, afhankelijk van het type alarmsysteem oplopen tot een niet onaanzienlijke 25 procent van de totale kostprijs. Daarnaast kan een expert ook nog eens extra voorrijkosten aanrekenen om de verplaatsing te maken waardoor de uiteindelijke kostprijs nog hoger zal komen te liggen.

Bespaar ook tot 30% op de kostprijs van jouw winkelpand alarmsysteem!

Bovenstaande bespaartips kunnen je reeds helpen om een niet onaanzienlijke besparing te realiseren op het kopen en laten plaatsen van een winkelpand alarmsysteem. Het kan echter altijd nog beter. Door het opvragen van een offerte bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken zal je immers kunnen vaststellen dat er zomaar tot een aantrekkelijke 30 procent op het totale prijskaartje kan worden bespaard. Dit maakt dat een investering in een winkelpand alarmsysteem plots voor veel meer eigenaars financieel interessant wordt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat

Hoe kan een alarmsysteem geïntegreerd worden in een domoticasysteem?

Op een niet dure manier kun je jouw woning prima beveiligen met

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een goed alarmsysteem kun je inbraken voorkomen en branden tijdig detecteren.