Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Goedkoop alarmsysteemGoedkoop alarmsysteem kopen? Vaak wordt gedacht dat het kopen van een alarmsysteem altijd gepaard gaat met een zeer hoge investering. Dit zorgt er voor dat veel mensen met een enigszins beperkt budget worden afgeschrikt terwijl dat eigenlijk helemaal niet noodzakelijk is, in tegendeel. De vele verschillende mogelijkheden die vandaag de dag op de markt zijn terug te vinden zorgen er namelijk voor dat het eigenlijk probleemloos en vooral iedereen mogelijk is om een kwalitatief alarmsysteem in huis te halen. Zou jij ook graag je huis (extra) willen beveiligen en wil je daarom graag een goedkoop alarmsysteem bestellen? In dat geval kan de informatie op deze pagina je daar uitstekend bij van dienst zijn.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een goedkoop alarmsysteem?

Wanneer je op zoek gaat naar een echt goedkoop alarmsysteem betekent dit uiteraard dat niet al je wensen zomaar realiseerbaar zijn. Verschillende toestellen die deel kunnen uitmaken van een alarmsysteem kosten immers behoorlijk wat geld. Neem nu bijvoorbeeld de camerabewaking in en rond je woning. Er zijn door de jaren heen tal van verschillende camera’s op de markt verschenen die stuk voor stuk over een zeer specifiek prijskaartje beschikken. Wil je bijvoorbeeld dat je camera’s ook ‘s nachts kunnen filmen? Dienen ze over een automatische bewegingsdetectie te beschikken en ga zo maar door. Al deze verschillende eisen kunnen uiteindelijk het prijskaartje van je goedkoop alarmsysteem aanzienlijk beïnvloeden.

Type goedkoop alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Goedkoop, basis draadloos alarmsysteem Gemiddeld tussen de 650 & 800 euro
Goedkoop, basis bekabeld alarmsysteem Gemiddeld tussen de 1.150 & 1.300 euro

Bovenstaande kosten zijn niet de enige waar je mogelijks rekening mee zal moeten houden bij het kopen van je goedkoop alarmsysteem. Koppel je, je alarmsysteem bijvoorbeeld aan een meldkamer? In dat geval is hier een vaste, maandelijks terugkerende kost van tussen de 20 en 30 euro aan verbonden. Wil je ook graag een monitoring service voor storingen afsluiten? Aan een dergelijk abonnement is een prijs van tussen de 120 en 130 euro per jaar verbonden. Uiteraard zijn beide abonnementen slechts opties en ben je helemaal niet verplicht om deze af te sluiten. Toch kunnen ze een interessante meerwaarde met zich meebrengen.

Zelf kopen en plaatsen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles zelf te doen. Tegenwoordig zijn er veel modellen die draadloos prima zijn zelf zijn te installeren. We hebben hieronder een drietal alarmsystemen voor jou op een rij gezet. Ga naar onze alarmsysteem shop voor meer opties.

e tiger alarmsysteem
E Tiger alarmsysteem: 149,- euro

 

Nest camerabewaking
Nest camerabewaking: 399,- euro

 

elro alarmsysteem
Elro: beveiligingscamera: 272,99 euro

 

  • Bestel de E Tiger Alarmsysteem:       Koop bij bol.com
  • Bestel de Nest camerabewaking:       Koop bij bol.com
  • Bestel de Elro beveiligingscamera:    Koop bij bol.com

Draadloos of bekabeld alarmsysteem?

Bovenstaande prijstabel geeft reeds duidelijk aan dat het altijd financieel het interessantst is om te kiezen voor een draadloos alarmsysteem. Veel mensen vinden dit op het eerste zicht wellicht een beetje vreemd, maar toch is het vrij logisch. Wanneer er wordt gekozen voor een bekabeld alarmsysteem is het namelijk altijd een vereiste om de nodige verbouwingswerken uit te voeren aan een woning. Men wil immers niet dat de kabels zomaar zichtbaar langs de muur lopen. Dit is natuurlijk niet meer dan logisch, maar de kleine verbouwingen die op dit vlak moeten gebeuren kosten heel wat geld. Om er zeker van te zijn dat je deze aanzienlijke kostprijs kan uitsparen is het altijd interessant om er voor te kiezen om te investeren in een draadloos alarmsysteem. Deze kan je plaatsen waar je maar wil en bovendien is de installatie ook nog eens zeer eenvoudig zelf uit te voeren. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap.

De keuze voor een hybride alarmsysteem

Er wordt tegenwoordig bijzonder vaak voor gekozen om gebruik te maken van een hybride alarmsysteem in een huis. Dergelijke alarmsystemen zijn bijzonder interessant omdat ze de eigenaar van de woning steeds de mogelijkheid bieden om ze naar wens uit te breiden. Dit betekent in de praktijk dat je perfect kan starten met een bepaalde, betaalbare basis om deze vervolgens stelselmatig verder uit te breiden. Op deze manier beschik je op het einde van de rit steeds over een compleet en zeer veilig alarmsysteem terwijl je de investering over een niet onaanzienlijke periode kan spreiden. Het is onnodig om te zeggen dat het kopen van een kwalitatief en veelzijdig alarmsysteem op deze manier meer dan ooit voor iedereen tot de mogelijkheden behoort.

Extra besparen op een goedkoop alarmsysteem?

Ondertussen mag het duidelijk zijn dat het kopen van een alarmsysteem lang niet altijd gepaard moet gaan met zeer hoge kosten. Zelfs wanneer je er voor wil kiezen om gebruik te maken van een installatie met domotica is het veelal probleemloos mogelijk om dit te doen zonder dat er een zeer hoge investering tegenover dient te staan. Buiten de standaard, lage kostprijs van een goedkoop alarmsysteem is het bovendien mogelijk om nog een aantal extra besparingen te realiseren. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door rekening te houden met deze interessante bespaartips:

  • Een alarmsysteem plaatsen? Dat kan je zelf! De installatiekosten voor een goedkoop alarmsysteem nemen doorgaans zo’n 25 procent van het totale prijskaartje in beslag. Dit is misschien niet onoverkomelijk, maar toch zorgt dit er voor dat er zomaar één vierde van het totale prijskaartje kan worden uitgespaard door zelf de plaatsing voor je rekening te nemen. Door de jaren heen zijn er op het internet enkele uitstekende handleidingen geplaatst waardoor het correct installeren van je alarminstallatie eigenlijk geen enkel probleem hoeft te zijn.
  • Een hybride systeem is niet altijd het voordeligst. Het kopen van een hybride alarmsysteem zorgt er voor dat je de investering over een niet onaanzienlijke tijd kan spreiden. Uiteindelijk zal je ook met een systeem als deze komen te beschikken over een meer dan passende beveiliging voor jouw huis. Een hybride systeem is mede omwille van dit gegeven tegenwoordig bijzonder populair. Toch moet het gezegd dat kiezen voor een systeem als deze op het einde van de rit niet altijd het voordeligst is. Bij een echt goedkoop alarmsysteem koop je immers alles in één keer als set. Zo kan het prijskaartje het meest worden gedrukt.

Lees ook: prijzen terrasoverkapping

Tot nog wel 30% extra besparen op een goedkoop alarmsysteem!

De bovenstaande bespaartips kunnen er voor zorgen dat je goedkoop alarmsysteem nog net een tikkeltje extra voordeliger wordt. Er is echter meer. Wist je immers dat er zomaar nog een zeer voor de hand liggende mogelijkheid bestaat om tot 30 procent of meer extra te besparen op het kopen van een goedkoop alarmsysteem? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door het opvragen van offertes voor een goedkoop alarmsysteem bij meerdere partijen. Door het aanvragen van deze offertes en deze met elkaar te vergelijken wordt er immers voor gezorgd dat de voordeligste partij er zeer eenvoudig tussenuit kan worden gehaald. Op deze manier valt heel wat extra te besparen en dat zonder dat er rekening moet worden gehouden met verlies op vlak van kwaliteit of betrouwbaarheid.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een goed alarmsysteem kun je inbraken voorkomen en branden tijdig detecteren.

Wat zijn slimme alarmsystemen?

In de wintermaanden is het hoogseizoen bij inbrekers. De dagen worden korter

Hardrock jaagt inbrekers weg bij dit alarmsysteem

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul