Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsystemen vergelijkenAlarmsystemen vergelijken? Speel je met het idee om binnenkort over te gaan tot het aanschaffen van een alarmsysteem? In dat geval zal het al snel duidelijk worden dat er tegenwoordig op de markt wel erg veel verschillende soorten zijn terug te vinden. Het ene alarmsysteem is tegenwoordig dan ook zeker het andere niet meer. Dit geldt niet alleen voor de indeling van de installatie en de mogelijkheden waarover ze beschikt, maar uiteraard ook voor de kostprijs die er aan verbonden is. Ben je van plan om een alarmsysteem in je huis te plaatsen omdat je de beveiliging van je woning naar een hoger niveau wenst te tillen? Wil je echter zeker zijn van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding? Hou dan zeker en vast rekening met de informatie op deze pagina met betrekking tot alarmsystemen vergelijken!

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoe een alarmsysteem vergelijken?

Vroeger was het vaak erg lastig om de verschillende alarmsystemen op de markt met elkaar te vergelijken. Dit niet alleen op technisch, maar ook op financieel vlak. Tegenwoordig is dat gelukkig een behoorlijk stuk eenvoudiger. Door gebruik te maken van deze website is het bijvoorbeeld in een mum van tijd mogelijk om verschillende offertes te ontvangen waarna deze meteen met elkaar kunnen worden vergeleken. Uiteindelijk zorgt dit er voor dat je steeds kan rekenen op de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding voor je alarmsysteem en dat ook nog eens zonder dat je er eerst zeer veel tijd en moeite in dient te investeren. Bij het vergelijken van de verschillende alarmsystemen op de markt zijn er wel een aantal zaken waar je in het bijzonder bij stil zal willen blijven staan. De belangrijkste hebben we hieronder even voor jou op een rijtje gezet.

Welk soort alarmsysteem wil je?

In eerste instantie is er natuurlijk het soort alarmsysteem welke je wenst te kopen. Op dit vlak onderscheiden we tegenwoordig drie opties. Zo kan je er nog altijd voor kiezen om een bedraad alarmsysteem in huis te halen, maar behoort ook een draadloze variant evenals een hybride systeem tot de mogelijkheden. Wat voor jou nu precies het meest interessante alarmsysteem is kan onder meer blijken uit de onderstaande opsomming.

  • Bedraad alarmsysteem: een dergelijk alarmsysteem wordt nog steeds vaak gekozen door mensen die nog bezig zijn met de bouw van hun woning. Zij vinden dat een bedraad alarmsysteem betrouwbaarder is in vergelijking met een draadloze variant en dienen geen (extra) verbouwingen uit te voeren voor het plaatsen van de kabels. Nadeel is wel dat je precies dient te weten welke onderdelen waar moeten worden geplaatst. Eén onderdeel en dus kabeltje vergeten en de efficiëntie van het systeem gaat er structureel op achteruit.
  • Draadloos alarmsysteem: een alarmsysteem zonder kabels is in het bijzonder interessant voor mensen die reeds over een volledig afgewerkte woning beschikken en het niet zien zitten om kabels door de muren te gaan trekken. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om de kabels over de muur te laten lopen, maar dat zorgt voor een negatieve invloed op de uitstraling van je interieur. Door de jaren heen zijn draadloze alarmsystemen in ieder geval veel solider en betrouwbaarder geworden. De tijd dat je zomaar het signaal van een alarmsysteem kon verstoren waardoor het inbreken een koud kunstje werd behoort dan ook definitief tot het verleden.
  • Hybride alarmsysteem: de exacte indeling van een alarmsysteem is vaak moeilijk te bepalen. Daar komt bovendien ook nog eens bij dat de woonsituatie aanzienlijk kan veranderen waardoor er één of meerdere uitbreidingen aan het bestaande systeem zijn vereist. Indien je over een compleet, voorgebakken alarmsysteem beschikt heb je hier een probleem. Omwille van deze reden kiezen tegenwoordig steeds meer mensen er dan ook voor om gebruik te maken van een hybride alarmsysteem. Een dergelijke installatie kan immers zeer eenvoudig en ten allen tijde worden uitgebreid.

De communicatiekiezer

Een ander, eveneens zeer belangrijk punt is terug te vinden in de communicatiekiezer waar gebruik van wordt gemaakt. Ook op dit vlak zijn er drie opties die tot de mogelijkheden behoren. We onderscheiden op dit vlak de PSTN van de LAN en de GSM communicatiekiezers. Vooral deze laatste is tegenwoordig zeer populair. Dit komt omdat ze niet alleen sms-berichten kan versturen naar alle opgegeven telefoonnummers, maar daarnaast werkt ze ook moeiteloos met het internet. Het type communicatiekiezer waar je uiteindelijk gebruik van zal maken is altijd ook deels gebaseerd aan de hand van jouw persoonlijke voorkeur.

Welke opties heb je nodig?

Het kopen van een standaard alarmsysteem, waarschijnlijk als set is één ding. Wist je echter dat er nog tal van verschillende opties op de markt zijn terug te vinden die eveneens bijzonder interessant kunnen zijn? Veel mensen staan er bij het kopen van een alarmsysteem niet bij stil, maar wat bijvoorbeeld te denken van de camera’s die er deel van moeten uitmaken? Welke camera ga je binnen en welke buiten gebruiken en dienen deze vanop afstand bereikbaar te zijn? Andere opties die je kan aanschaffen en / of afsluiten voor je alarmsysteem zijn de volgende:

  • Een meldkamer aansluiting
  • Een eventuele monitoring service
  • Een onderhoudscontract
  • Een (extra) afstandsbediening
  • Een sticker die wijst op de aanwezigheid van inbraakbeveiliging of camerabewaking

Tot 30% besparen door alarmsystemen te vergelijken

De meest optimale werkwijze met betrekking tot een alarmsysteem vergelijken mag ondertussen wel duidelijk zijn. De vraag die veel mensen zich ondertussen evenwel nog steeds zullen stellen is echter terug te vinden in het voordeel dat een dergelijke vergelijking nu precies met zich meebrengt. Wel, dit is zeer voor de hand liggend. Een alarmsysteem vergelijken vooraleer tot aankoop over te gaan levert je immers verschillende zeer interessante voordelen op. In eerste instantie ben je dan ook alleen op deze manier verzekerd van een systeem die perfect op technisch vlak aan je verwachtingen zal weten te voldoen. Bovendien geldt dit eveneens voor de kostprijs die er aan verbonden is. Het uitvoeren van een vergelijking tussen offertes voor alarmsystemen bij verschillende partijen zorgt er namelijk in de praktijk voor dat er zomaar een aantrekkelijke besparing tot wel 30 procent kan worden verkregen. Het spreekt voor zich dat op deze manier het kopen van een nieuw alarmsysteem meteen een flink stuk betaalbaarder wordt.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat

6x Tips alarmsysteem kopen

Het aanschaffen van een alarmsysteem doe je natuurlijk niet zomaar. Allereerst zal

Een veilig huis: schaf een alarmsysteem aan!

Veel Nederlanders gaan over tot het aanschaffen van een alarmsysteem om zo