Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten zakelijk alarmsysteemKosten zakelijk alarmsysteem? Als eigenaar van een bedrijf is het niet meer dan normaal dat je er absoluut zeker van wenst te zijn dat je bedrijfspand evenals de inboedel die er in terug te vinden is zo goed mogelijk wordt beschermd. Indien dat ook geldt voor jou is het de moeite waard om te investeren in een kwalitatief, zakelijk alarmsysteem. Een dergelijk systeem kan er niet alleen voor zorgen dat je meteen op de hoogte wordt gebracht van een inbraak, daarnaast maakt ze ook bij bijvoorbeeld brand snel ingrijpen mogelijk. Ben jij van plan om te investeren in een zakelijk alarmsysteem, maar wil je graag eerst meer informatie hebben met betrekking tot de mogelijkheden en de kosten? Dat is precies wat we op deze pagina aan je willen voorstellen!

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

Hoeveel kost een zakelijk alarmsysteem?

In de basis dient er rekening mee te worden gehouden dat een zakelijk alarmsysteem altijd behoorlijk wat duurder kan uitvallen in vergelijking met een alarmsysteem dat wordt toegepast in een woning. Dit heeft alles te maken met het feit dat een zakelijk alarmsysteem doorgaans veel uitgebreider is en bovendien is voorzien van camerabewaking, iets wat niet altijd het geval is bij een particulier alarmsysteem. Dit alles hoeft echter niet te betekenen dat een zakelijk alarmsysteem automatisch onbetaalbaar moet zijn voor kleine bedrijven, in tegendeel. Net als bij een particuliere installatie geldt namelijk ook voor de zakelijke variant dat deze gewoon naar eigen inzicht en budget kan worden ingedeeld. We hebben een aantal kosten op vlak van een zakelijk alarmsysteem in ieder geval even voor jou op een rijtje gezet.

Type zakelijk alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Basis, bekabeld alarmsysteem Gemiddeld zo’n 1.250 euro
Basis, draadloos alarmsysteem Gemiddeld zo’n 800 euro
Uitgebreid, bekabeld alarmsysteem Gemiddeld zo’n 1.750 euro
Uitgebreid, draadloos alarmsysteem Gemiddeld zo’n 1.250 euro
Hybride alarmsysteem Gemiddeld zo’n 1.100 euro

Bij de keuze van het alarmsysteem is het altijd belangrijk om voor jezelf uit te maken welke groei je voor je bedrijf verwacht. Maak je momenteel bovendien slechts gebruik van een deel van het bedrijf, maar kan dat de komende jaren gaan veranderen? In dat geval is het ook altijd de moeite waard om te kijken in de richting van een hybride systeem. In verhouding is deze misschien wel wat duurder, maar je hebt als voordeel dat ze eigenlijk altijd geheel naar wens verder kan worden uitgebreid.

De prijsopbouw van een zakelijk alarmsysteem

De prijsopbouw van een zakelijk alarmsysteem is eigenlijk vrij helder. De 100 procent wordt immers verdeeld in 75 procent kosten voor het materiaal en 25 procent kosten voor de installatie. In principe is de installatie van alarmsysteem niet zo moeilijk, maar zeker in een setup voor een bedrijf wil het allemaal net wat complexer zijn. Hierdoor kan de hulp van een expert inroepen een echte vereiste zijn.

Keuzes die de kostprijs van een zakelijk alarmsysteem beïnvloeden

Vooraleer over te gaan tot het daadwerkelijk kopen van een zakelijk alarmsysteem is het niet meer dan normaal dat je een goed beeld zal willen hebben van de diverse keuzes die mee de uiteindelijke kostprijs zullen bepalen. Wij hebben de belangrijkste keuzes omwille van deze reden even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem?

Net als bij een particulier alarmsysteem is het ook bij een zakelijk systeem van belang om er rekening mee te houden dat er drie verschillende connectiemogelijkheden bestaan. We maken op dit vlak een onderscheid tussen niet alleen een bedraad en een draadloos, maar ook een hybride alarmsysteem. Het verschil in kostprijs tussen deze diverse opties werd reeds duidelijk door middel van de prijstabel eerder op deze pagina. Het feit dat een bedraad systeem zoveel duurder is heeft bovendien niets te maken met het feit dat ze beter zou zijn. Er is alleen een kleine verbouwing noodzakelijk om ze gerealiseerd te krijgen en net daar knelt het schoentje.

Keuze 2: De communicatiekiezer

Bij het uitkiezen van een zakelijk alarmsysteem dient er uiteraard eveneens rekening te worden gehouden met de zogenaamde communicatiekiezer waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak onderscheiden we in totaal drie verschillende mogelijkheden, te weten:

  • De PSTN communicatiekiezer
  • De LAN communicatiekiezer
  • De GSM communicatiekiezer

In het merendeel van de gevallen wordt er bij een zakelijk alarmsysteem voor gekozen om gebruik te maken van een GSM communicatiekiezer. Dit komt omdat een dergelijk systeem meteen een melding kan versturen naar een mobiel nummer op het ogenblik dat er een bepaalde vaststelling wordt gedaan. Een GSM communicatiekiezer is wel de duurste optie van de drie. Ze is dan ook goed voor een gemiddeld prijskaartje van tussen de 210 en 300 euro

Keuze 3: Zelf plaatsen of uitbesteden aan een specialist?

Daar waar een particulier alarmsysteem nog wel eens wordt geplaatst door de eigenaar van de woning zelf is dat bij een zakelijk alarmsysteem omwille van het uitgebreide karakter er van doorgaans niet mogelijk. Dit zorgt er rechtstreeks voor dat er rekening dient te worden gehouden met een bepaalde meerprijs. Deze meerprijs is ergens gelegen tussen de 175 en 300 euro, uiteraard afhankelijk van de indeling van het systeem.

Interessante bespaartips

Wil je overgaan tot het aanschaffen van een zakelijk alarmsysteem, maar zou je graag de kostprijs er van een beetje willen drukken? In dat geval kan het interessant zijn om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Subsidie aanvragen. In bepaalde gevallen is het als bedrijf mogelijk om een subsidie te verkrijgen voor een investering in een zakelijk alarmsysteem. Door het aanvragen van zo’n subsidie is het vanzelfsprekend mogelijk om het aankoopbedrag enigszins te verlagen.
  • Kies voor een standaard pakket. Voor een zakelijk alarmsysteem geldt dat je er voor kan kiezen om een systeem volledig op maat van je wensen samen te stellen, maar je kan er eveneens voor kiezen om een kant en klaar pakket te kopen. In het laatste geval ben je altijd het goedkoopste uit en dat ondanks het feit dat er geen rekening moet worden gehouden met ook maar enig kwaliteitsverlies.

Tot 30% besparen op de kostprijs van jouw zakelijk alarmsysteem

Het spreekt voor zich dat een kwalitatief, zakelijk alarmsysteem plaatsen ook voor jouw bedrijf een meerwaarde kan betekenen. Het is uiteraard echter niet zo dat elk bedrijf hier zomaar even veel of gewoon voldoende budget voor opzij heeft liggen. Gelukkig bestaat er naast bovenstaande mogelijkheden nog een extra manier om te besparen op je zakelijk alarmsysteem. Veel eigenaars van bedrijven hebben immers uiteraard niet veel tijd waardoor ze er zomaar voor kiezen om met de eerste, de beste partij in zee te gaan. Op zich is hier niets mis mee, ware het niet dat je dan niet weet of je nu een goede of een veel te hoge prijs betaalt. Omwille van deze reden loont het dan ook altijd de moeite om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Een veilig huis: schaf een alarmsysteem aan!

Veel Nederlanders gaan over tot het aanschaffen van een alarmsysteem om zo

Hardrock jaagt inbrekers weg bij dit alarmsysteem

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul

Je waant je veilig met een alarmsysteem in huis, maar kijk uit wat je koopt

Een alarmsysteem in huis is iets wat veel mensen de laatste tijd