Alarmsysteem deur

Indringers zullen om jouw huis binnen te komen doorgaans via de deur naar binnen komen. Dat is niet zo heel verwonderlijk want het is voor hun de uitgelezen plek. De meeste deuren zijn doorgaans niet heel goed beveiligd tegen inbraak, en daar maakt het inbrekersgilde dankbaar misbruik van. Het is dan ook heel verstandig om te beginnen met een alarmsysteem bij jouw deur om ongewenst bezoek te weren.

Diverse methoden voor een alarm

Je deur beveiligen kan op meer manieren dan je op het eerste oog zou denken. We hebben er een paar voor je op een rij gezet, en we hebben ook geïnformeerd naar de kosten van een dergelijk systeem.

  • Politiekeurmerk hang- en sluitwerk. Een goed alarmsysteem zal het beste werken wanneer er ook gebruik wordt gemaakt van hang- en sluitwerk wat aan het politiekeurmerk voldoet. Bespaar dan ook niet op bijvoorbeeld een cilinderslot, en kies een slot wat niet gemakkelijk op de ‘Bulgaarse methode’ te verwijderen is. Veel cilindersloten kan je namelijk gemakkelijk via een paar schroefgaten uit de deur trekken. Kies daarnaast voor meerdere sloten die je van binnenuit kan dichtdraaien.
  • Een video camera aan je deur. Via een IP camera die je koppelt aan een app of aan een alarmsysteem kan jij goed je deur in de gaten houden. Een dergelijke camera kan je voor binnen of voor buiten kopen. Houd er rekening mee dat een dergelijke camera geen straatbeelden mag opnemen maar echt alleen wat er voor jouw deur plaatsvindt. Een dergelijke camera geeft jou geen mogelijkheid tot interactie met wie er voor jouw deur staat.
  • Een video deurbel. Een video deurbel geeft je wel de mogelijkheid om te spreken met iemand die voor jouw deur staat. Via een app op bijvoorbeeld je smartphone is er communicatie mogelijk met iemand bij jouw huis. Deze videodeurbellen zijn er in heel veel soorten en maten, we komen er later in dit item op terug.
  • Een deurspion. Een deurspion is een kastje wat je monteert op een klein gaatje in jouw deur. Zo zie je gelijk wie er aan jouw deur staat en kan je besluiten om de deur al dan niet open te maken. Het spreekt voor zich dat een dergelijk systeem alleen werkt wanneer er sprake is van een deur waar geen glas in zit verwerkt. Deurspionnen zijn er in meerdere uitvoeringen; van een eenvoudig vergrootglaasje tot een systeem waarbij je op een heus schermpje kan kijken.
  • Een alarmsysteem zal in de meeste gevallen gebruik maken van magneetsloten oftewel magneetsensoren. Op deze manier wordt er bij onraad gelijk een seintje gegeven naar jouw alarmsysteem dat er sprake is van een poging tot inbraak.
  • Slimme sloten. Het slimme slot is de nieuwste methode om jouw deur te beveiligen. Het is een slot van Abus wat een sensor bevat. Wanneer er aan het slot van de deur wordt gerommeld bij een poging binnen te dringen zal er een alarm afgaan. Het slot kan je namelijk aansluiten op een alarmcentrale in jouw huis.

Hoeveel kost een alarmsysteem voor jouw deur

We informeerden bij meerdere leveranciers naar de kosten van een alarmsysteem voor de deur en we kwamen tot de volgende bevindingen:

 

Wat voor soort alarmsysteem voor jouw deur Specificaties Onderdeel van een groter alarmsysteem ja/nee Prijs
Politiekeurmerk hang- en sluitwerk Hang- en sluitwerk wat bij de slotenmaker is gekocht met het politiekeurmerk Nee Tussen 180 en 290 euro
Video camera IP camera voor binnen- of buitengebruik Kan wel, hoeft niet Tussen 170 (binnengebruik) en 250 euro (buitengebruik)
Video deurbel Deurbel met videocamera en mogelijkheid tot communicatie Kan wel, hoeft niet Tussen 100 en 225 euro
Deurspion Zien wie er voor de deur staat via een klein glaasje in de deur Nee Tussen 25 (enkel het glaasje) en 125 (compleet met scherm)
Magneetsloten Sensor die doorgeeft wanneer de deur geopend wordt Ja Tussen 30 en 100 euro
Slim slot Slot wat doorgeeft aan een alarminstallatie wanneer er sprake is van een poging tot forceren Ja Tussen 150 en 350 euro

 

Zaken die de prijs van een alarmsysteem aan jouw deur bepalen

Hoeveel je betaalt voor een alarmsysteem aan je deur bepaal je zelf aan de hand van de volgende factoren:

  • Standalone of deel van een installatie. Een beveiliging die op zich staat zoals een deurspion is een stuk goedkoper dan een camera of video deurbel die onderdeel uitmaakt van een installatie bij jouw huis. Bij een component van een installatie is echter het gebruiksgemak hoger.
  • De manier van stroomtoevoer. Koop je een systeem wat op batterijen werkt, dan zal dit altijd een stuk goedkoper zijn dan een systeem wat je op het stroomnet moet aansluiten. Een uitzondering hierop is de video deurbel die op een accu werkt. Dit systeem is wat duurder maar is aan te sluiten zonder dat je een stopcontact in de buurt vrij hoeft te hebben.
  • Het merk. Koop je een alarmsysteem voor je deur van een B-merk, dan heb je de kans dat het na een tijd weer uit de handel wordt gehaald. Je hebt dan geen garantie meer op jouw alarmsysteem en je zal het helemaal moeten vervangen wanneer er een defect optreedt. Een A-merk systeem is eenvoudiger te repareren onder garantie, en je kan er ook updates voor krijgen. Doorgaans kan je er ook nog eens naderhand andere componenten op aansluiten.

Betaal niet teveel

Wil jij een alarmsysteem voor je deur maar er niet de hoofdprijs voor betalen; vraag dan eerst offertes op. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Je krijgt meerdere offertes thuis om te vergelijken waardoor je nooit teveel betaalt voor een veilig huis.

 

 

Vergelijk lokale alarmspecialisten:

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen. Vergelijk altijd voordat je koopt. Vul hieronder je postcode in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30% op de kosten.