Alarmsysteem Eneco

Zaken die te maken hebben met het wooncomfort in je huis kan je maar beter zoveel mogelijk bij één vaste leverancier onder brengen. Een leverancier die vooral bekendheid heeft vanwege de levering van energie. Eneco is daarnaast één van de energie leveranciers die zich gaat toeleggen op de levering van alarmsystemen. Wie interesse heeft in een dergelijk totaalpakket doet er dan ook goed aan om verder te lezen.

Woonveilig plus Toon is alarmsysteem

Toon is de slimme thermostaat die energieleverancier Eneco bij zijn klanten plaatst. Dit is een systeem wat ervoor zorgt dat jouw verwarming computergestuurd werkt. De thermostaat is zelflerend waardoor hij registreert wat het gebruikelijke leefpatroon van jouw gezin is. Op momenten dat er niemand thuis is zal de thermostaat dan ook uitschakelen waardoor er geen nodeloze energie wordt verbruikt. Het spreekt voor zich dat met deze kennis meer kan worden gedaan dan alleen de verwarming aansturen. Dat is het punt waarop Woonveilig in werking treedt. Dit systeem zal zichzelf inschakelen wanneer jouw huis onbewoond is. Hoe dat zit zullen we je nu verder uitleggen.

Hoe je een alarmsysteem aan een slimme thermostaat koppelt

Het Woonveilig alarmsysteem koppel je aan de thermostaat via de app die je krijgt bij WoonVeilig. Je kan drie standen instellen:

  • Het alarm gaat aan; de Toon stand gaat op ‘weg’. De thermostaat wordt dan lager gezet, terwijl het alarmsysteem volledig wordt ingeschakeld. Je huis is op dat moment volledig beveiligd.
  • Het alarm gaat deels aan; de Toon stand gaat op ‘slapen’. De thermostaat schakelt automatisch naar een lagere stand terwijl het alarmsysteem gedeeltelijk wordt ingeschakeld.
  • Het alarm gaat helemaal uit; de Toon stand gaat op ‘thuis’. De thermostaat gaat in een hogere stand wanneer jij je alarmsysteem uitschakelt.


Inbrekers afschrikken met WoonVeilig

Inbrekers zullen minder snel te werk gaan in een huis wat een bewoonde indruk maakt. Door middel van slimme stekkers op je verlichting en overige apparatuur kan je ervoor zorgen dat jouw huis continu bewoond lijkt, ook al ben je er zelf niet. Het merk Philips Hue produceert onder andere slimme stekkers en slimme verlichting die je op afstand kan regelen via je smartphone. Er is ook sprake van een waarschuwingslicht wat aangaat bij een alarmmelding. Je wordt gebeld bij een alarmmelding en ook jouw buren worden gealarmeerd zodat er doeltreffend en snel kan worden opgetreden. Op die manier is jouw huis optimaal beveiligd via een systeem wat je eenvoudig met een app van Woonveilig en Philips Hue kan bedienen.

 

Een systeem zonder extra verborgen kosten

Daar waar veel alarmsystemen gebruik maken van een verplichte meldkamerdienst is dit bij het Eneco alarmsysteem anders geregeld. Er wordt een alarmsysteem geleverd wat je zelf kan installeren. Bij de samenstelling van het pakket en de techniek die erin verwerkt zit is hier ook rekening mee gehouden. Je hebt dan ook geen monteur nodig en er is geen sprake van maandelijkse kosten waar je extra mee te maken krijgt.

Een systeem wat je zelf kan samenstellen

Het systeem van Woonveilig is gebaseerd op een thuiscentrale. Die koop je standaard en daarop sluit je naar wens magneetcontacten, bewegingsmelders, een sirene en dergelijke aan. De alarmcentrale is het enige onderdeel wat gedraad wordt aangelegd. Alle overige zaken zoals magneetcontacten en bewegingsmelders worden draadloos aangelegd. Daarom heb je geen stopcontacten nodig in de buurt van de onderdelen van je alarmsysteem.

Hoeveel kost het WoonVeilig alarmsysteem van Eneco

We informeerden naar de kosten van een Woonveilig alarmsysteem en kwamen tot

de volgende bevindingen:

Welk woonveilig product schaf je aan Omschrijving Prijs
Woonveilig alarmsysteem Basispakket bestaande uit een basissstation, twee bewegingsmelder, een bedieningspaneel en een magneetslot. Tevens een afstandsbediening en een paar waarschuwingsstickers. 269,10 euro
Woonveilig alarmsysteem uitgebreid Pakket zoals hierboven omschreven, alleen nu uitgebreid met een HD buitencamera 376,20 euro
Deur-/raamcontact Magneetslot extra component voor raam of deur 31,45 euro
HD Buitencamera HD buitencamera die je als een extra component op je Woonveilig alarmsysteem kan aansluiten 107,10 euro
Bewegingsmelder Extra bewegingsmelder om als component op je woonveilig alarmsysteem aan te sluiten 40,45 euro
Alarmlicht met een sirene Extra component om aan te sluiten op het woonveilig alarmsysteem 89,10 euro
Rookmelder Extra component om aan te sluiten op een woonveilig alarmsysteem 49,45 euro
Slimme stekker Extra component waardoor je jouw huis een meer bewoonde indruk geeft. (let op; Woonveilig, niet Philips Hue) 44,95 euro
Paniekknop Extra alarmmogelijkheid bij onraad binnenshuis. 22,45 euro

 

Jouw huis beveiligen voor een aantrekkelijke prijs

Je huis beveiligen is heel belangrijk, maar je wil er niet de hoofdprijs voor betalen. Daarom is het aan te raden om altijd eerst offertes op te vragen voordat je een systeem aanschaft. Dat doe je met deze functie. Je krijgt meerdere offertes om te vergelijken voordat je tot aanschaf overgaat.

 

 

Vergelijk lokale alarmspecialisten:

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen. Vergelijk altijd voordat je koopt. Vul hieronder je postcode in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30% op de kosten.