Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem met doormeldingAlarmsysteem met doormelding aanschaffen? Alarmsystemen kunnen jou en je bezittingen beschermen tegen bijvoorbeeld inbrekers. Het meest voor de hand liggende alarm dat afgaat is een lokaal alarm. Deze maakt een hoop lawaai als er iemand probeert in te breken en de bedoeling daarvan is dat zo’n systeem inbrekers afschrikt zodat ze er vandoor gaan. In veel gevallen is dit echter niet voldoende omdat een inbreker al binnen is als het alarm afgaat en ongeveer wel weet hoeveel tijd hij nog heeft om zoveel mogelijk dure spullen mee te nemen. Daarnaast hebben ervaren inbrekers vaak de kennis om te zien of er nog een tweede soort alarm afgaat. Dat alarm werkt op basis van doormelding en is een veel efficiëntere methode om inbraak tegen te gaan en inbrekers af te schrikken.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

 

De kosten van een alarmsysteem met doormelding

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop de doormelding plaats vindt en naar wie er een bericht gestuurd wordt. Al deze factoren spelen een rol bij het uiteindelijke prijskaartje. Er zijn grofweg drie verschillende mogelijkheden om een alarm door te sturen. De prijs is sterk afhankelijk van het type alarmering. De modernste is de alarmering op basis van een simkaart. Hiermee kun je de melding doorsturen naar een mobiele telefoon. Dat kan zowel je eigen telefoon zijn maar bijvoorbeeld ook die van een bewaker met sleutel of een alarmcentrale. Meldingen via PSTN en LAN kunnen alleen naar een vaste lijn doorgestuurd worden. Een tweede keuze die gemaakt moet worden is of je een abonnement wilt hebben bij een alarmcentrale. Daarvoor moet een maandelijks geldbedrag betaald worden. Daartegenover staat dat zij voor jou de melding ontvangen en zo nodig een vervolgprocedure inzetten.

 

Onderdeel Prijs
Basis alarmsysteem Vanaf 200 tot 800 euro
Aansluiting op alarmcentrale 15 tot 25 euro per maand
PSTN alarmering 50 tot 65 euro
LAN alarmering 100 tot 140 euro
Alarmering op basis van een simkaart 250 tot 350 euro

 

De prijsopbouw van een alarmsysteem met doormelding

De initiële grootste kostenpost is de aanschaf van het alarmsysteem zelf. Als je jarenlang een abonnement hebt bij een alarmcentrale dan kan dat ook sterk oplopen. Het opzetten een alarmsysteem wordt veelal overgelaten aan een professionele installateur. Als je zelf handig genoeg bent kun je kosten besparen door zelf je alarmsysteem op te zetten. Let er wel op dat moderne alarmsystemen vaak werken via een netwerk en dat de doormelding zelf ook opgezet moet worden. Je moet dus verstand hebben van het installeren en monteren van de verschillende onderdelen van het alarmsysteem en over voldoende kennis beschikken om alles aan elkaar te verbinden. Als je dit overlaat aan een professional dan zal dat ongeveer 35 procent van de totale kosten zijn en 65 procent van je geld gaat naar de apparatuur zelf. Los hiervan kan er nog gekozen worden voor een abonnement bij de alarmcentrale.

 

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Je kunt kiezen voor een alarmering op basis van een simkaart zodat je zelf gealarmeerd wordt als er iets wordt gedetecteerd door het systeem. Dit bespaart je maandelijks kosten omdat je geen abonnement moet afsluiten bij een alarmcentrale. Door met een prepaid simkaart te werken hoef je slechts per verzonden bericht te betalen. Wel heeft deze vorm van alarmering de hoogste initiële kosten omdat er moderne apparatuur voor nodig is. Dit is een afweging die je moet maken op basis van je eigen voorkeuren. Het meeste geld gaat echter nog steeds naar het aanschaffen van apparatuur zoals sensoren en camera’s. Hierbij is de grote van het gebied of het gebouw dat beveiligd moet worden uiteraard ook een bepalende factor.

 

Interessante bespaar tips

Het aanschaffen van een modern en goed functionerend alarmsysteem kost behoorlijk wat geld. Maar je krijgt er natuurlijk veel voor terug als je weet dat je huis of bedrijf goed beveiligd is en je met een gerust hart kan slapen. Desondanks bespaar je natuurlijk graag zoveel mogelijk geld. Gelukkig zijn er in Nederland een aantal mogelijkheden om te besparen op andere vast lasten. Hierdoor wordt het investeren in een degelijke alarmsysteem nog meer het geld en de moeite waard.

  • Vraag subsidie aan bij je gemeente
    Een groot aantal gemeenten ziet het als een voordeel dat mensen hun eigendom goed beschermen. Hierdoor wordt criminaliteit automatisch tegengegaan en kan er geld bespaard worden op schadeclaims en andere kostenposten. Daarom is het in veel gemeenten in Nederland mogelijk om subsidie aan te vragen voor het aanleggen van een alarmsysteem.
  • Vraag korting aan voor je inboedelverzekering
    Een alarmsysteem helpt je inboedel te beveiligen waardoor het veel minder waarschijnlijk wordt dat er iets gestolen wordt of beschadigd raakt door bijvoorbeeld brand. Daarom geven verzekeringsmaatschappijen klanten met een goed alarmsysteem korting op hun inboedelverzekering.
  • Een vooraf samengesteld systeem is vaak het goedkoopste
    Een standaard systeem is eigenlijk altijd goedkoper dan een op maat samengesteld systeem. Er zijn behoorlijk wat opties voor verschillende groottes van gebouwen en de persoonlijke wensen van klanten. Daardoor is het vaak een goed idee om eerst deze opties door te nemen en zo geld te besparen.

Vergelijk offertes

Op de website worden de prijzen van aanbieders vergeleken. Hierbij gaat het alleen om betrouwbare aanbieders met een goede reputatie. Als klant hoef jij dus alleen nog maar de aanbieder uit te kiezen met de beste prijs en die het beste aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over de alarmsystemen in je huis

Een alarmsysteem, ook wel een alarminstallatie genoemd, is een elektronisch apparaat dat

6x Tips alarmsysteem kopen

Het aanschaffen van een alarmsysteem doe je natuurlijk niet zomaar. Allereerst zal

Wat zijn slimme alarmsystemen?

In de wintermaanden is het hoogseizoen bij inbrekers. De dagen worden korter