Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Door de toename van criminaliteit is een alarmsysteem absoluut geen overbodige luxe om je veilig te voelen en diefstal te voorkomen. Maar waarom kies je dan voor een alarmsysteem en niet gewoon voor betere sloten? Het antwoord hierop is simpel. Je moet het allebei doen. Het is misschien niet leuk om over na te denken maar dieven zijn constant bezig om met allerlei creatieve trucs jouw huis binnen te komen zonder sporen achter te laten. Het is een race waar je misschien niet aan wilt mee doen maar als je je geen onuitgenodigde gasten in je huis wilt aantreffen wel eentje waar je aan zult mee moeten doen.

Je kunt gelukkig al veel beschermen met sensoren, camera’s, en elektronische alarmsystemen, zodat onbevoegden niet meer naar binnen kunnen komen. Hier vindt je een duidelijk en compleet antwoord op verschillende soorten en mogelijkheden!

Een bekabeld of draadloos alarm installeren

Het is belangrijk om te weten dat je kunt kiezen tussen een bekabeld of een draadloos alarmsysteem. Bedrade systemen zijn vaak goedkoper dan draadloze apparaten. Het nadeel is dat het noodzakelijk is om muren t vrezen of zelfs door te breken om de kabels aan te leggen.

Daarom is het moeilijk om een dergelijke installatie uit te breiden met extra functies in plaats van een draadloos alarm. Het nadeel is dat draadloze systemen soms kunnen worden belemmerd door radiogolven wanneer ze in de buurt staan van andere apparaten. Dit kun je makkelijk vermijden door te werken met verschillende frequenties.

Hoeveel kost een alarmsysteem?

De prijs van een alarmsysteem is natuurlijk afhankelijk van welke versie je kiest. Standaard systemen zijn veel goedkoper dan grote installaties met bijvoorbeeld camera’s. Een basispakket met een sirene, een bedieningspaneel en een aantal bewegingsdetectoren kost gemiddeld duizend tot tweeduizend euro, inclusief de kosten van montage.

Verschillende soorten alarmsystemen.

Alarmsystemen zijn beschikbaar in verschillende vormen. Breid de installatie uit naar je budget en je wensen.
1. Standaard alarmsystemen met sirene en detectoren: detectoren reageren op bewegingen en/of onderbroken raam- en deurcontacten.

  • Keuze tussen binnensirene en/of buitensirene.

2. Alarmsystemen met camera’s: je kunt altijd zien wat er gebeurt, zowel live als achteraf.

  • Wanneer een alarm afgaat of de camera’s bewegingen noteert, begint de camera te filmen.
  • Keuze uit verschillende soorten camera’s.

3. Alarmsysteem met controlekamer: Wanneer de sirene klinkt of het stille alarm afgaat, wordt het automatisch doorgegeven aan de controlekamer en deze onderneemt aansluitend actie.

Hoe meer stappen je neemt om een huis te beschermen, hoe beter dit is. Naast een alarmsysteem wordt het aanbevolen om extra aandacht te besteden aan deuren en ramen. Er zijn vele mogelijkheden. Voorbeelden van raambescherming zijn afsluitbare raamsloten, antidiefstal glas of beveiligde luiken. Voor je deuren kun je denken aan strips, gehard glas en extra pinnen.

Elk alarmsysteem heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder bespreken we de drie meest voorkomende systemen namelijk een bekabeld systeem, een draadloos systeem en een hybride systeem.

Een bekabeld alarmsysteem heeft de volgende voordelen:

  • Goedkoop.
  • Geen batterijen nodig.
  • Het kan worden gebruikt bij een lage en hoge risicoklasse.
  • Betrouwbaar systeem.
  • Eenvoudige installatie.

Een bekabeld alarmsysteem heeft de volgende nadelen:

  • Lastig om later componenten toe te voegen.
  • Kabels moeten worden weggewerkt.

Een draadloos alarmsysteem heeft de volgende voordelen:

  • Zeer flexibel.
  • Makkelijk meer componenten toevoegen.
  • Geen bedrading installeren.

Een draadloos alarmsysteem heeft de volgende nadelen:

  • Het systeem heeft batterijen en deze kunnen opraken.
  • Het is niet altijd betrouwbaar, omdat signalen soms storen.
  • Niet geschikt voor dure, grote en monumentale gebouwen.

Een hybride alarmsysteem heeft de volgende voordelen:

  • Kan eenvoudig worden uitgebreid.
  • Combinatie van draadloos en bedraad.
  • Betrouwbaar.
  • Eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Een hybride alarmsysteem heeft de volgende nadelen:

  • Duurder in aanschaf

    Welke systeem je ook kiest, het is altijd goed om na te denken over het beveiligen van jouw omgeving. Een alarmsysteem heeft veel voordelen. Daarnaast zijn de systemen de laatste jaren een stuk goedkoper geworden. De meeste alarmsystemen zijn eenvoudig te installeren, wat betekent dat je het vaak ook zelf kunt doen.

Het voordeel van een alarm waar iedereen meteen aan denkt is natuurlijk de extra bescherming van je gezin en jouw eigendommen. Daarnaast hebben de meeste systemen een aantal sensoren die branden en gaslekken in een vroeg stadium kunnen detecteren. Daarom ontvang je meestal een flinke korting op je verzekering als je een bonafide alarmsysteem hebt geplaatst.

Heb je behoefte aan meer informatie over het beveiligen van jouw huis of zaak? Vraag dan vandaag nog een offerte aan en ontdek welke systemen het beste bij jouw wensen aansluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Moet je wel of geen abonnement afsluiten bij je alarmsysteem?

Dat het veiliger is om een alarmsysteem in je woning te installeren,

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat

Hardrock jaagt inbrekers weg bij dit alarmsysteem

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul