Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem op batterijenAlarmsysteem op batterijen? Het is uitstekend mogelijk om een alarmsysteem op batterijen in je huis te installeren. Moderne sensoren hebben geen netstroom nodig om goed te blijven lopen. Bovendien vragen de kleine apparaatjes weinig energie en gaan dus lang mee zonder uit te vallen. Als je een systeem op batterijen hebt of van plan bent aan te leggen, kijk dan ook zeker naar een alarmsysteem abonnement. Daarmee is je inpandige alarm automatisch geschakeld met een alarmcentrale en worden verdachte of gevaarlijke gebeurtenissen in de gaten gehouden. 24 uur per dag, waar jij zelf ook bent. Welke alarmsysteem abonnementen zonder batterijen zijn er zoal in omloop? De aanbieders proberen klanten naar zich toe te trekken met mooie prijzen en extra gadgets. In dit informatieve artikel leggen we je graag uit wat je nodig hebt voor een goed functionerend alarmsysteem abonnement, wat je daarvoor betaalt en wat de juiste beslissing voor jouw huis of pand is.

*Tips:

  • Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.

 

Wat heb je aan een alarmsysteem abonnement?

De connectie met de centrale zorgt ervoor dat er constante surveillance op je alarmsysteem zonder batterijen is. Van elk apparaat wordt de werking gemonitord en elk signaal wordt geëvalueerd. Als er een alarm afgaat kunnen de medewerkers van de centrale meteen meekijken op je alarmsysteem en bepalen wat er aan de hand is. Dan volgt er actie: de eigenaar, de bewaking, of de hulpdiensten worden ingeroepen. Dat kan binnen een paar seconden gebeuren. En dat is belangrijk, want een noodsituatie (inbraak, brand, gaslekken, ongevallen et cetera) laten niet op zich wachten. Door een snelle respons via je alarmsysteem kan je zo een calamiteit tijdig ontdekken en stoppen en schade voorkomen.

 

Wat kost een alarmsysteem abonnement per maand?

De meeste abonnementen hebben standaard uitgaven. We zullen hier het kostenplaatje van een gemiddeld alarmsysteem abonnement zonder batterijen uitsplitsen, zodat je weer waar de kosten aan opgaan.

  • 10 procent van het totaalbedrag is voor administratieve kosten bestemd.
  • Het draaiende houden van alle componenten van je alarm (sirene, camera, hittemelder enzovoort) vraagt sterke servers en monitoring en kost dus 50 procent van het tarief.
  • De meldkamer moet bemand worden. Sterke computersystemen verbinden de alarms thuis met de centrale. De medewerkers zijn getraind om onmiddellijk de juiste contacten te zoeken in geval van nood. Dit kost 25 procent van het geheel.
  • Nog eens 15 procent gaat naar onderhoud van je systeem. Eens in het jaar of in de twee jaar komt een erkend technicus controleren hoe het staat met je alarm. Hij kan componenten vervangen of repareren, zodat alles optimaal werkt.

 

Prijs per maand Aantal alarmcomponenten inbegrepen Meldkamer Service
€15 – €25 2-5 (10-20 extra mogelijk) Virtueel Telefonisch
€25 – €35 3-8 (20-40 extra mogelijk) Virtueel of bemand Telefonisch, aan huis, periodiek onderhoud
€35 – €55 5-10 (30-50 extra mogelijk) Bemand Aan huis, periodiek onderhoud, certificering

 

Extra modules toevoegen of niet?

Er zijn een paar onderdelen die optioneel zijn voor een alarmsysteem abonnement zonder batterijen. Als jij denkt dat ze belangrijk zijn voor je alarmsysteem en je beveiliging, kan je die toevoegen aan je abonnement. We noemen hier de belangrijkste.

  • Een BORG-certificaat geeft je recht op een lagere premie. Het is een bewijs dat je beveiliging perfect op orde is, maar om daar te komen, kunnen uitgaven nodig zijn.
  • Jaarcontracten brengen meestal lagere maandlasten voor een alarmsysteem abonnement met zich mee. Aan de andere kant kan je dan niet eenvoudig overschakelen naar een andere aanbieder.
  • Je kunt vaak kiezen tussen een virtuele meldkamer (een app) en een bemande meldkamer. De eerste is goedkoper, de tweede kan je bij een crisis beter met raad en daad helpen.
  • Onderhoud door een monteur is soms inbegrepen bij een standaard abonnement, maar soms moet je daarvoor een apart serviceabonnement afsluiten.

 

Adviezen

  • Kijk wanneer je abonnement opzegbaar is. Bij de meeste aanbieders kan je elke maand of elk kwartaal van abonnement wisselen, of je alarmsysteem abonnement zonder batterijen stopzetten. Als dat maar eens per jaar kan (a la de zorgverzekering) dan is dat misschien niet aantrekkelijk voor je. De service van een aanbieder kan natuurlijk altijd tegenvallen.

 

  • Krijg je vals alarm door verontreinigde alarmen? Ga ze dan regelmatig na en kijk of ze vuil zijn of gehinderd worden. Dit kan het geval zijn bij buitenapparaten, waar diertjes in kunnen kruipen of planten overheen groeien. Maar ook binnenshuis hebben alarmapparaten soms te lijden van stof, roet, smerigheid en spinnenwebben. Het resultaat kan zijn dat je alarmen valse meldingen gaan geven of helemaal geen signalen doorgeven. In dat geval loont het om ze regelmatig schoon te maken.

 

Offertes maken je besluit makkelijk

Als je het vervelend vindt om de verschillen tussen de aanbieders van een alarmsysteem zonder batterijen op te zoeken, helpen we je graag. We kunnen je een aantal offertes van aanbieders toesturen. Klik op deze knop en je beslissing wordt veel eenvoudiger.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hardrock jaagt inbrekers weg bij dit alarmsysteem

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul

5x Valse vooroordelen alarmsysteem

Een alarmsysteem installeer je niet zomaar. Als je wilt dat deze je

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat