Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat mensen zich er veiliger door voelen in hun woning. Een alarmsysteem is eigenlijk een elektrisch detectiesysteem, dat merkt wanneer er iets ongewoons in of rondom je huis gebeurt. Alarmsystemen worden vooral gebruikt om inbraken tegen te gaan, maar ook om tijdig een brand te detecteren, maar meer en meer wordt het alarmsysteem voor meerdere doeleinden ingezet. Dit artikel zal gaan over de voordelen van alarmsystemen en ter afsluiting zal er kort stilgestaan worden bij wel twee hele speciale alarmsystemen: het heavy metal systeem en het mist systeem.

Voordelen alarmsystemen in het algemeen

Waarom zou je nou kiezen voor een alarmsysteem? Ten eerste voel je je veiliger in je eigen huis met een alarm, omdat je weet dat inbrekers afgeschrikt worden en brand op tijd opgespoord wordt. Zelfs als je van huis bent, zal het alarmsysteem je een melding sturen en tijdig inlichten. Een alarmsysteem heeft kortom een preventieve werking, het voorkomt, maar het heeft ook een reactieve werking. Zodra een inbreker toch zich in je huis bevindt, wordt deze sneller opgespoord en tegengehouden. Bovendien bieden veel verzekeraars korting op je inboedelpremie, wanneer ze zien dat je voorzorgsmaatregelen tegen inbraak hebt genomen.

Netatmo’s heavy metal alarmsysteem

Het Franse bedrijf Netatmo ken je misschien al van een slim alarm, waarbij een enorm harde binnen sirene afging, wanneer iets ongewoons gedetecteerd werd in huis. Anno 2021 heeft het beveiligingsbedrijf nog een extra feature aan hun alarmsystemen toegevoegd: Heavy Metal rock of een ander zelf gekozen harde geluid als sirene laten horen. Netatmo’s alarm bestaat uit een camera, drie deur- en raamsensoren en de sirene. Je kunt het systeem zelf gemakkelijk installeren. Vanaf je smartphone of tablet kun je in de gaten houden wat er bij je huis gebeurt. Netatmo’s alarm is uitgerust met gezichtsherkenning, waardoor je familie en vrienden herkend worden en het alarm hierbij dus niet afgaat. Wanneer echter een onbekende geregistreerd wordt, dan krijg je meteen een melding op je telefoon met foto en video erbij.

Features van het alarmsysteem

Niet alleen wanneer onbekenden aan je huis zijn, maar ook wanneer er ongehoorde trillingen plaatsvinden, zul je een melding krijgen. De sensoren van je systeem detecteren deze trillingen en laten je zien op welke plek de trillingen ontstonden: bij de deuren, poorten of ramen. Tevens kan het systeem je waarschuwen, wanneer je ramen, deuren of poorten te lang open blijven staan. Je koppelt zowel de sensoren als de camera aan de bijgeleverde sirene, die bij gevaar maar liefst 110 decibel aan geluid zal produceren. Wat de indringers te horen krijgen, kies je zelf uit. Je kunt dus kiezen voor heavy metal, maar je kunt ook zelf opgenomen geluiden afspelen op volume. Dit wel heel aparte alarmsysteem van Netatmo kost €350 en kun je online bestellen.

Het Nebula Vesta alarmsysteem

In het Bredaase bedrijf Nebula hebben ze ook een leuke gadget ontwikkeld voor hun alarmsysteem Vesta. Het is een volledig draadloze mistgenerator, een van de beste manieren om diefstal te voorkomen. Een mistgenerator is ontworpen om je vertrek in een oogopslag om te toveren in een intense mistbank. Zo voorkom je dat je inbrekers een hand voor ogen kunnen zien. Kenmerkend voor de mistgenerator is het kleine formaat. Tevens kost het weinig om de mistgenerator te koppelen aan je reeds bestaande Vesta alarmsysteem. Het biedt je een extra gebruiksgemak aan. Er is zelfs een mogelijkheid om de meldkamer toegang te geven tot activatie. Zo kan de meldkamer de situatie na een melding beoordelen en dan de generator aanzetten. Zo wordt de effectiviteit van het apparaat alleen maar vergroot.

Wat zijn de voordelen van de Nebula Vesta mistgenerator?

Het aanbrengen van de mistgenerator op je Vesta alarmsysteem brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Er is een geïntegreerde en draadloze relaisingang en ook -uitgang
 • Inbouw sirene vindt plaats middels wandsabotage
 • Standaard met een volledige rooklading
 • Verzadiging van 150 kubieke meter in halve minuut
 • Activering volgens toegewezen regels
 • Werkt op batterijen
 • Bij levering kun je het apparaat meteen gebruiken
 • Levensduur van vier jaar
 • De rook is gecertificeerd en niet giftig
 • De cartridge hoeft alleen vervangen te worden, als die is afgegaan
 • Vanuit app of meldkamer kan de mistgenerator aangezet worden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Je waant je veilig met een alarmsysteem in huis, maar kijk uit wat je koopt

Een alarmsysteem in huis is iets wat veel mensen de laatste tijd

Moet je wel of geen abonnement afsluiten bij je alarmsysteem?

Dat het veiliger is om een alarmsysteem in je woning te installeren,

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat