Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul je ook rekening ermee moeten houden dat je extra maandelijkse kosten voor je rekening krijgt en dat je meerdere malen gestoord zult worden door een vals alarm. Een alarmsysteem beschermt echter wel je huis, je eigendommen en je familie tegen gevaar en dat weegt zeker op tegen eventuele nadelen. Slimme alarmsystemen komen steeds meer in een goed daglicht te staan, maar bedrijf Netatmo heeft een alarmsysteem ontwikkeld dat inbrekers op een wel heel aparte manier van huis verjaagd: door heavy metal of andere harde geluiden jaag je inbrekers de stuipen op het lijf. Meer weten over dit systeem en andere slimme alarmsystemen? Lees dan nu verder.

Preventie is cruciaal

Een alarmsysteem heeft een preventieve werking. Een inbreker zal niet snel inbreken bij een woning, waar hij een alarmsysteem spot. Daarom is het aan te raden om aan de buitenkant van je woning al duidelijk te laten zien dat je in het bezit bent van een degelijk alarmsysteem. Op die manier zul je veel kwaadwillenden al wegjagen, voordat ze een poging bij je huis wagen.

Reactieve werking

Daarnaast zorgt een alarmsysteem ervoor dat, wanneer een inbreker eenmaal binnen is gekomen, dit gedetecteerd wordt en een alarmsignaal zal afgaan. Dit kan zowel met geluid zijn als middels een stil alarm. Hierdoor wordt er direct actie genomen: of jij wordt gewaarschuwd of de meldkamer wordt gewaarschuwd, waarna hiervan iemand bij jouw huis langsgaat om te kijken. Deze actie zal of de inbreker tijdig wegjagen of hij zal sneller gearresteerd kunnen worden.

Betaal minder premie

Een alarmsysteem in huis hebben is voor veel verzekeraars al een teken dat je jouw huis beschermd hebt tegen inbraak. Sommige verzekeraars geven om die reden een korting op je inboedelpremie als beloning. Het risico op inbraak zal immers minder worden door de aanwezigheid van een alarmsysteem. Hierdoor zal een verzekeraar je minder snel hoeven uit te keren als gevolg van diefstal.

Voel je zelf beter

Heb je een alarmsysteem in huis, dan voel je je zelf ook vaak beter en bovenal veiliger. Wanneer je afgelegen woont en het risico op inbraak is daardoor hoger dan normaal, dan kan een alarmsysteem net dat steuntje in de rug geven waardoor jij je gewoon veilig blijft voelen.

Smart home is de regel

In steeds meer huishoudens vind je producten met smart functies. Dit houdt in dat deze apparaten op internet werken, waardoor ze slim zijn en besparend te werk gaan. Denk bijvoorbeeld aan lampen, die vanzelf aan en uit gaan. Of zonweringen die vanzelf omlaag gaan, wanneer er zon gedetecteerd wordt. Ook alarmsystemen heb je in een online variant. Deze alarmsystemen kun je bedienen met een app of domotica systeem. Zo krijg je overal ter wereld meldingen binnen op je smartphone, tablet of laptop van wat thuis gebeurt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stabiel internet. Ook werken meerdere apparaten binnen je netwerk met elkaar samen.

Heavy metal om inbrekers weg te jagen

Netatmo verzorgde eerst al een slim alarmsysteem, waarbij een indoor sirene afging wanneer er onheil gedetecteerd werd. Nu gaat het beveiligingsbedrijf nog een stapje verder door een harde Heavy Metal tune te laten klinken, wanneer een inbreker je huis is binnen gedrongen. Ook kun je zelf een geluid kiezen en instellen. Het slimme alarmsysteem kun je eenvoudigweg zelf installeren en bestaat uit een aantal onderdelen: een camera, drie deur- en raamsensoren en een sirene. Vanaf je telefoon of tablet kun je bekijken wat aan huis gebeurt. Het systeem is uitgerust met een gezichtsherkenning functie, waardoor vrienden en familie door de camera herkend worden. Wanneer een onbekende geregistreerd wordt, dan krijg je meteen een melding met foto en video erbij.

Verdere functies

Ook wanneer de sensoren trillingen detecteren, dan krijg je een melding van de plek waar het voorval plaatsvond: rond de ramen, poorten of deuren. Je kunt het ook instellen om pas een waarschuwing te sturen, wanneer ramen, poorten of deuren te lang geopend blijven. Zowel de camera als de sensoren zijn gekoppeld aan een sirene, die maar liefst 110 decibel kan produceren. Je kunt dieven dus laten schrikken met heavy metal, maar kunt ook zelf opgenomen geluiden afspelen, zoals huilende baby’s, werkende stofzuigers of zingende moeders. Dit unieke alarmsysteem van Netatmo kost €350 en kun je online bestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Je waant je veilig met een alarmsysteem in huis, maar kijk uit wat je koopt

Een alarmsysteem in huis is iets wat veel mensen de laatste tijd

Alles wat je moet weten over de alarmsystemen in je huis

Een alarmsysteem, ook wel een alarminstallatie genoemd, is een elektronisch apparaat dat

Wat zijn de beste domotica?

Domotica is de toepassing van elektronica en thuisnetwerken voor procesautomatisering in en