Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem aanleggenAlarmsysteem aanleggen? Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit dat je zorgt voor een goede beveiliging van je huis. Een alarmsysteem is een prima methode om jouw woning te beveiligen tegen indringers. Zo’n alarmsysteem kan je op meerdere manieren aanleggen. We hebben twee stappenplannen voor je opgesteld. Bij het eerste stappenplan gaan we uit van een alarmsysteem wat je zelf aanlegt, en bij het tweede stappenplan geven we aan hoe het in samenwerking met een bedrijf wordt aangelegd.

*Tips:

Een alarmsysteem wat je zelf aanlegt

De meeste alarmsystemen zijn gemaakt om zelf aan te leggen. We hebben een simpel stappenplan opgesteld om zelf het systeem aan te leggen in je huis.

  • Gedraad installeren. Een alarmsysteem kan je gedraad aanleggen waarbij ieder onderdeel op een installatie wordt aangesloten via kabels. Dat doe je vooral wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met een verbouwing en je geen rekening hoeft te houden met meubilair in je huis. Je wil immers niet dat jouw hele huis overhoop wordt gehaald om het alarmsysteem aan te sluiten. Een gedraad systeem is een heel verstandige keuze, want het heeft een betrouwbare doorgave van het signaal naar de beveiligingsunit in je huis. Koop je een nieuw onderdeel van je alarmsysteem, dan zal je dit ook gedraad moeten aanleggen. Er zijn ook systemen op de markt waarbij je draadloze apparatuur op een gedraad systeem kan aansluiten.
  • Onbedraad installeren. Is jouw huis helemaal ingericht en heb je geen zin om alles van de muur te halen om jouw alarmsysteem aan te leggen, dan is daar altijd nog de mogelijkheid van een onbedrade installatie. Je koopt apparatuur die je via wifi aansluit op een beveiligingsunit. Deze apparatuur kan je doorgaans uitlezen via een extern scherm of met je smartphone. Dit systeem is iets minder betrouwbaar dan het gedrade systeem in de doorgave. Je moet immers altijd kijken of je wel bereik hebt door je hele huis. Bij het niet gedrade systeem heb je wel automatisch betere uitbreidingsmogelijkheden. Een extra beveiligingscamera is dus heel eenvoudig te koppelen aan je bestaande systeem. Check voor dit systeem de wifi bereikbaarheid door je huis heen.
  • Voordat je naar de winkel gaat om een alarminstallatie te kopen doe je er goed aan om te inventariseren waar je de bevestigingspunten wil hebben. De deuren en ramen in de gevel zijn doorgaans van het grootste belang, maar ook binnenshuis kan het verstandig zijn om bijvoorbeeld een beveiligingscamera op te hangen. Kijk ook naar een camera voor bij de voordeur, zodat je een goed beeld hebt van wie er aan de deur komt. Maak een lijst van deze bevestigingspunten en koop aan de hand daarvan een systeem in.
  • Kijk naar de aanbiedingen. Ga altijd eerst kijken of er een aanbieding is voor het aantal componenten wat je wil hebben. Vaak hebben leveranciers combi pakketten die voordeliger in de aanschaf zijn. Je kan een dergelijk pakket altijd achteraf nog aanvullen met meerdere extra componenten.
  • Na de aanschaf; kijk eerst naar het bereik in je huis voordat je alles ophangt. Na het moment van aanschaf is het goed om de apparatuur eerst op te hangen in je huis voordat je het systeem helemaal gaat aansluiten. Controleer of je een goed wifi bereik hebt, en – bij een gedraad systeem – of de kabels lang genoeg zijn om alles aan te sluiten. Pas wanneer je helemaal tevreden bent over de installatie is het goed om alles definitief op te hangen. Zorg ervoor dat de installatie goed bereikbaar is, maar niet open in het zicht hangt.

Een alarmsysteem wat je laat aanleggen

Wanneer je een alarmsysteem laat aanleggen heb je flink wat minder stappen die je zelf hoeft te nemen. Je kan bij deze klus namelijk veel werkzaamheden uit handen geven. Waar je zelf wel aan moet denken is het volgende:

  • Een systeem met of zonder meldkamer. Een alarmsysteem wat wordt aangelegd is doorgaans standaard in combinatie met een meldkamer abonnement. Dit is een systeem waarbij de meldkamer een melding krijgt wanneer er onraad is bij jouw huis. Je betaalt in dat geval een bedrag voor de aanschaf van de alarminstallatie, maar daarnaast betaal je ook een maandelijks bedrag voor de diensten van de meldkamer. Het is goed om dit eerst te vergelijken voordat je een dergelijk alarmsysteem wat wordt aangelegd aanschaft.
  • Een bezoek van de buitendienst. Een alarmbedrijf zal altijd eerst een bezoek laten brengen door de buitendienst. Deze medewerker kijkt met jou naar de alarmpunten die moeten worden aangelegd en naar de mogelijkheden voor een gedrade of niet gedrade aansluiting. Het scheelt je een hoop vooronderzoek, en ook over de installatie zelf hoef jij je geen zorgen te maken.
  • Op de dag van de aansluiting. Je zal een checklist krijgen van wat er op de dag van de aansluiting van je alarmsysteem gedaan moet worden. Je zal muren vrij moeten houden om de installatie te laten aanleggen. Verder moet je zaken zoals de inlogcode van je wifi bij de hand houden om de monteurs snel te laten werken.

Bespaar op je alarminstallatie

Besparen op je alarminstallatie is redelijk eenvoudig. Je kan eerst offertes opvragen om tot de laagste prijs te komen. Met één muisklik krijg je een aantal offertes om te vergelijken. Jouw voordeel kan hierdoor flink oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hardrock jaagt inbrekers weg bij dit alarmsysteem

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul

5x Valse vooroordelen alarmsysteem

Een alarmsysteem installeer je niet zomaar. Als je wilt dat deze je

Wat zijn slimme alarmsystemen?

In de wintermaanden is het hoogseizoen bij inbrekers. De dagen worden korter