Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Dat het veiliger is om een alarmsysteem in je woning te installeren, is een feit. Een alarm heeft een preventieve werking, want het houdt inbrekers vaak al tegen voordat ze de inbraak plegen. Een alarmsysteem heeft eveneens een reactieve werking. Dit houdt in dat een inbreker sneller ontdekt en gepakt wordt door een alarmsysteem. Tevens zorgt het hebben van een alarmsysteem ervoor dat je korting op je verzekering krijgt, maar bovenal zorgt een alarm bij jezelf en gezinsleden voor een gevoel van veiligheid. Alarmsystemen heb je in allerlei maten en uitvoeringen. Zo is een belangrijk aspect van sommige alarmsystemen dat ze horen bij een abonnement. Is dit echter nodig om je veilig te voelen? Wat zijn de voordelen van een alarmsysteem zonder abonnement?

Alarmsysteem met een abonnement

Sommige leveranciers van alarmsystemen hebben aan hun alarmen een abonnement verbonden. Als klant sluit je dan een abonnement automatisch af bij een beveiligingsbedrijf. Je kunt uit verscheidene abonnementen kiezen en voor een bepaald bedrag in de maand is je huis dan extra beveiligd. Tevens worden waarschuwingen doorgeschakeld naar de Meldkamer, zodat een medewerker van daar kan langsgaan bij jouw huis.

Alarmsysteem zonder abonnement

Tegenwoordig zijn er zo’n vernuftige alarmsystemen op de markt – denk aan slimme alarmsystemen – dat een abonnement afsluiten alleen maar zonde van je geld is. Zeker op de lange termijn is het een stuk goedkoper, wanneer je een alarm pakt zonder de maandelijkse abonnementskosten. Alarmsystemen kun je gemakkelijk online of in een elektronica winkel aanschaffen. Hieronder volgt een top tien van de beste alarmsystemen zonder abonnement om je op weg te helpen:

 • ELRO AS90S Home+ Slim Draadloos Alarmsysteem
 • Eufy by Anker5-in-1 alarmset
 • Somfy Home Alarm – Draadloos alarmsysteem
 • Gigaset Alarmsysteem Medium
 • Google Nest Secure Alarmsysteem
 • WiFi Draadloos alarmsysteem voor woning
 • Turgard Draadloos Alarmsysteem WIFI Touch
 • KlikAanKlikUit Draadloos Beveiligingssysteem – ALSET-2000 NL
 • Ringalarm beveiligingsset 5-delige starter kit (wit)
 • eTiger draadloos alarmsysteem S6

Waarop moet je letten bij alarmsystemen zonder abonnement?

Er zijn binnen de verschillende alarmsystemen veel verschillen in de inhoud en belangrijke eigenschappen. Iedere fabrikant vindt immers weer andere zaken belangrijk. Hieronder volgen een aantal zaken waarop je zou kunnen letten:

 • Alarm met of zonder camera?
 • Heeft iedere gebruiker toegang?
 • Wil je offline of online gebruik?
 • Hoe wordt stroomuitval aangepakt? Wordt er gewerkt met noodaccu’s of schakelt het systeem over op ouderwetse manieren van communiceren, zoals het verzenden van sms’jes?
 • Hoe werkt de bediening van het systeem? Het is handiger als een apparaat op meerdere manieren te bedienen is.

Is er een camera aanwezig?

De meeste alarmsystemen van bovengenoemde top tien hebben geen camera. Dit komt, doordat veel alarmsystemen met camera onlosmakelijk verbonden zijn met een abonnement. Dit abonnement zorgt er namelijk voor dat je camerabeelden in een soort cloud terechtkomen waar je ze naar believen kunt terugkijken. Sommige camera’s vergen deze cloud niet en kun je dus wel goed gebruiken voor systemen zonder abonnement.

Iedere gebruiker toegang?

Je kunt ook aanpassen in sommige systemen wie toegang heeft tot het alarm. Een domme toegang werkt bijvoorbeeld met codes, die je naar believen met je gezinsleden kunt delen. Ditzelfde geldt voor het delen van afstandsbedieningen en RFID tags. Slimme toegang kun je delen via de app. Er zijn sommige alarmsystemen, die je alleen middels een applicatie kunt bedienen. Iedere gebruiker moet dan de app hebben om binnen te komen. Kijk dus altijd uit wie je toegang geeft tot het systeem.

Offline of online gebruiken

De meeste draadloze alarmsystemen maken gebruik van Wifi om te communiceren. Dit betekent niet automatisch dat alle alarmen slim zijn. Je kunt sommige systemen ook gebruiken zonder een applicatie te gebruiken. Je gebruikt dan codes of afstandsbedieningen om het systeem te bedienen. Wanneer systemen alleen te gebruiken zijn bij een stabiele internetverbinding, kan dit nadelen opleveren. Als je internetverbinding bijvoorbeeld hapert, ben je tijdelijk niet beveiligd of je krijgt er geen toegang tot. Een slim alarmsysteem is handig, wanneer het in verbinding moet komen te staan met andere Smart Home producten.

Voordelen van een alarmsysteem zonder abonnement in een notendop

De vraag van dit artikel was wat de voordelen waren van een alarmsysteem zonder abonnement. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen nog eens op een rijtje:

 • Je bespaart kosten van een abonnement.
 • Je krijgt meldingen vaak al op je telefoon binnen, waardoor de functie van een Meldkamer overbodig is geworden.
 • Je kunt live camerabeelden bekijken.
 • Meerdere mensen toegang.
 • Vaak draadloos, dus makkelijk te installeren.
 • Veel keuzemogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Een zo goed mogelijke beveiliging van je huis begint met een alarmsysteem

Waar je vroeger alleen maar een alarmsysteem in je huis installeerde als

Hardrock jaagt inbrekers weg bij dit alarmsysteem

Wanneer je besluit een alarmsysteem te nemen in je huis, dan zul

Wat zijn de beste domotica?

Domotica is de toepassing van elektronica en thuisnetwerken voor procesautomatisering in en