Informatie en advies over alarmsystemen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alarmsysteem aanschaffenAlarmsysteem aanschaffen? Een alarmsysteem is tegenwoordig geen luxe meer maar pure noodzaak. Door de toename van criminaliteit is het belangrijker dan ooit dat jouw huis goed beveiligd is tegen indringers. Steeds meer mensen gaan dan ook over tot de aanschaf van een alarmsysteem. Wanneer je onvoorbereid naar de winkel gaat komen er allemaal vragen op je af. Het is dan ook zaak dat je een aantal zaken goed op een rij zet alvorens tot aanschaf over te gaan.

*Tips:

Welk systeem past bij jouw huis

Alarmsystemen zijn er in twee soorten. Je hebt het alarmsysteem wat gedraad is, en het alarmsysteem wat via wifi werkt. Welk systeem je gaat aanschaffen is een heel belangrijke keuze.

  • Het systeem wat gedraad is. Een alarmsysteem wat gedraad is zal weinig last van storing hebben. Je moet echter wel voor de installatie van het systeem je muren nagenoeg strippen wil je het onopvallend aan kunnen leggen. Je kan een dergelijk systeem dan ook het beste in het geval van nieuwbouw of bij een verbouwing aanleggen. Bij een gedraad systeem is het in de meeste gevallen naderhand mogelijk om één of meerdere extra componenten toe te voegen die wel via wifi werken.
  • Het systeem wat draadloos is. Ga je een huis voorzien van een beveiligingsinstallatie wat reeds is ingericht, dan is het verstandiger om een installatie via wifi aan te leggen. Dit systeem bestaat uit losse componenten die je aansluit op een bedieningspaneel. Dit systeem is wat gevoeliger voor storingen; je moet op alle plekken in je huis een goede wifi ontvangst hebben. In andere gevallen moet er een wifi repeater worden geplaatst. Dit systeem is doorgaans wat goedkoper in de aanleg dan een systeem wat gedraad wordt aangelegd.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een alarmsysteem

Loop je lukraak een winkel binnen voor de aanschaf van een alarmsysteem, dan kom je er al snel achter dat je een aantal zaken goed op een rij moet hebben voordat je tot aanschaf over kan gaan. We hebben ze in de vorm van een eenvoudig stappenplan op een rijtje gezet.

  • Hoeveel contactpunten wil je hebben. Het is goed om vooraf te kijken hoeveel contactpunten je wil hebben in je huis. Het is verstandig om de bewegende delen aan de gevel te voorzien van alarmpunten. Denk aan de voor- en achterdeur maar ook aan ramen die open kunnen. Ook binnenshuis kan het handig zijn om een beveiligingscamera op te hangen. Doe dit bijvoorbeeld in de hal zodat je ziet wie er binnen komt.
  • Hoe zit het met het internetbereik in je huis. Inspecteer vooraf hoe het zit met het internetbereik in je huis. Ook wanneer je een gedraad systeem zal gaan aanleggen in je huis is het mogelijk om naderhand een wifi apparaat aan het alarmsysteem te koppelen. Het is dus goed om dit vooraf op een rijtje te hebben voordat je tot aanschaf overgaat.
  • Zelf aansluiten of laten aanleggen. Je kan ervoor kiezen om een basisstation aan te schaffen en dit aan te vullen met een aantal modules zoals we zojuist benoemden bij het aantal contactpunten. Je kan er echter ook voor kiezen om een installatie aan te schaffen en deze vervolgens te laten aanleggen door een beveiligingsbedrijf. Zij zullen dan alle werkzaamheden wat betreft het vooronderzoek voor jou doen, en ze zullen wellicht een pakket van basisstation en losse componenten kunnen aanbieden.
  • Wel of geen meldkamer abonnement. Bij veel systemen is het mogelijk om een meldkamer abonnement af te nemen. Je neemt dan een abonnement waarbij in geval van onraad in jouw huis de politie wordt ingeseind. Je betaalt hier per maand tussen de 10 en 15 euro extra voor. Vaak is het mogelijk om dit abonnement in combinatie met een vooraf samengesteld pakket af te nemen.

Hoeveel kost een alarmsysteem

We informeerden bij een aantal leveranciers van alarmsystemen naar de prijzen die men hanteert. Men kwam voor ons met de volgende offertes.

Wat voor alarmsysteem wil je kopen Wat zit er allemaal in het alarmsysteem pakket Prijs
Een alarmsysteem via Wifi Een bedieningspaneel, een aantal sensoren voor ramen en deuren, inclusief afstandsbediening Vanaf 299 euro
Een alarmsysteem gedraad Een bedieningspaneel, een aantal sensoren voor ramen en deuren, inclusief een afstandsbediening exclusief montage Vanaf 350 euro
Een alarmsysteem laten aanleggen Bezoek van een buitendienstmedewerker, beveiligingsadvies en aanleg van het systeem Tussen 250 en 350 euro
Een extra IP camera Een IP camera om aan te sluiten op een draadloos of een hybride alarmsysteem Tussen 150 en 250 euro
Een inbraakwerend slot Een slot wat een signaal doorgeeft ingeval van een poging tot inbraak, aan te sluiten op een bijpassend controlepaneel Tussen 150 en 290 euro

 

Besparen op de aanschaf van een alarminstallatie

Op de aanschaf van een alarminstallatie valt te besparen met onderstaande tips.

  • Controleer je verzekeringspolis. Bij de meeste inboedelverzekeraars is het mogelijk om een korting op je premie te krijgen wanneer je een alarmsysteem laat aanleggen in je huis. Het moet dan wel gaan om een systeem wat door een gecertificeerde monteur is aangelegd.
  • Informeer naar een pakketkorting. De meeste leveranciers van alarmsystemen leveren pakketten die vooraf samengesteld zijn. Je vindt er een basisset in om je deuren en ramen aan de buitenkant te beveiligen. Verder is dit systeem uit te breiden met losse modules zoals een IP camera.

Betaal niet teveel

Wie niet graag teveel betaalt voor een alarmsysteem vraagt eerst prijzen op. Dat doe je heel eenvoudig met deze button. Je ontvangt meerdere offertes van leveranciers van alarminstallaties om met elkaar te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Aparte alarmsystemen: en toen zag men niks meer

Het hebben van een alarmsysteem in huis komt steeds meer voor, omdat

Alles wat je moet weten over de alarmsystemen in je huis

Een alarmsysteem, ook wel een alarminstallatie genoemd, is een elektronisch apparaat dat

Moet je wel of geen abonnement afsluiten bij je alarmsysteem?

Dat het veiliger is om een alarmsysteem in je woning te installeren,